עבודה כמורה בבית ספר יהודי

ssigals

New member
עבודה כמורה בבית ספר יהודי

למנהלי הפורום שלום אני ובעלי רוצים להגר באופן חוקי לארצות הברית. הבנתי שיש דרישה למורים בבתי ספר יהודיים בארצות הברית. האם ידוע לכם כיצד ניתן ליצור קשר עם בתי ספר וארגונים שיכולים לעזור? אנו מעוניינים בהגירה חוקית לחלוטין.

doronf65

New member
מנהל
מנסיון - - -

קשה מאוד למצוא עבודה בנושא ממרחק. צריך קשרים והכרות על מנת שיקחו אותך לעבודה כמורה. לא הבנתי אם את מסודרת כבר מבחינה הגירתית או שאת מחפשת שבית ספר ידרוש אותך ו"יסדר" אותך הגירתית. זה יקשה עוד יותר את המעבר. אני הגעתי מסודר מהבחינה הזו, אבל לא היה לי קצה חוט לפני שהגעתי. כל הנסיונות שלי מרחוק עלו בתוהו. רק כשהגעתי למקום שבו למשפחה שלי יש הכרות עם הקהילה נכנסתי לעניינים ורק תוך כדי כך שראו אותי לקחו אותי לעבוד כמורה. אם את בכל אופן רוצה לנסות, תעשי חיפוש על הערכים JCC, JVC, וכן תיכנסי לאתרים של TEMPLES ו- SYNAGOGS שונים. דורון

ssigals

New member
תגובה

לא אין לי ניירות ושמעתי מחברים שיש איזשהו ארגון פרטי שעוזר לארגן את הניירות אם אתה מורה ורוצה לעבוד בארצות הברית.

doronf65

New member
מנהל
לא מכיר אירגון כזה

לא רציני ולא לא רציני. אני בטוח שאם היה משהו רציני היה ידוע לי. בפורום הזה נשאלו הרבה שאלות כאלו ואף אירגון מסודר לא עלה בדיונים. אם תשמעי אולי אפשר לעשות חיפוש. יכול להיות שישנם אירגונים מקומיים המרכזים מספר קהילות מקומיות, זה כבר ספציפי. קחי לינק שמרכז קהילות - אולי יעזור. http://www.jewishnet.net/subjects/country.html בכל מקרה: אני לא יודע על מחסור כל-כך גדול שיגרום לקהילה לעבוד קשה על השגת אישורי עבודה. זה המון כסף, זמן, כאב ראש, והם לא מכירים אתכם. בטח לא מרחוק. היום אחרי 911 הנושא קשה פי כמה. אני מכיר מורות שעובדות פה כבר, שנגמרות להן הויזות, ולא מחדשים אותן. ובית הספר מנסה, ולא מצליח, ומנסים לערער על כל מיני סעיפים של חופש דת... בקיצר, זה סיפור היום. מעבר לכך, כבר בפברואר האחרון נגמרו מכסות ויזות העבודה H1B ל- 2004. את קולטת איזה עומס יש על הנושא? אני לא מנסה לרפות את ידיכם, זה מה שקורה היום... דורון

ssigals

New member
תודה

אני ממש מודה לך על התגובות המהירות אתה באמת עזרה גדולה לגבי הנושא. חשבנו שזה יהיה הרבה יותר קל אבל זה לא כך. מקווה שבסוף נצליח! שיהיה יום מקסים לך ולכולם!

היא מתכוונת לJESNA

www.jesna.org הם אכן מסדרים ויזות J למורים אבל לפי הבנתי את לא מורה? את צריכה להיות מורה עם תואר בחינוך, תעודת הוראה ולפחות שנתיים נסיון בהוראה במשרה מלאה בישראל.

doronf65

New member
מנהל
ואם היא מתכוונת אליהם

אז בדקתי שם, ויש להן נכון להיום עודף במורים ליהדות ועברית בעלי הכשרה ספציפית לכך (בכל אופן באזור LA). דורון

who knows1

New member
ל דורון

אני עכשיו משלימה את התואר שלי (התחלתי בארץ) ורציתי לדעת אם דרשו ממך תואר בחינוך? כי אני רוצה לסיים את הלימודים כמה שיותר מהר. כדי לי ללמוד חינוך או שזה מיותר?

doronf65

New member
מנהל
תראי, זה ספציפי למקרה

לא דרוש תואר בחינוך, דרוש תואר + תעודת הוראה. אם יש לך תואר בחינוך, הרי שזה תואר, ובד"כ זה הולך עם תעודת הוראה, לא? לגבי התקפות שלו, שוב, זה משתנה. במקרה שלי האחראי המקצועי בבית הספר הוא ישראלי לשעבר שלא ביקש ממני הכשרה אמריקאית לחינוך, ואפילו לא תרגום, כי הוא מבין. ייתכן שבמקומות אחרים כן יבקשו. חוץ מזה, אל תשכחי את הפרט הקטן של יכולתך לעבוד כאן והמעמד החוקי. שאף אחד לא יטעה ויחשוב שאם יש לו תואר בארץ הוא יכול פשוט לבוא ללמד פה עברית ויסדרו לו ויזה... אם את בארה"ב עכשו כפי שמשתמע מדבריך, אז אולי יש לך אפשרות לעבוד? אז זה יופי, כי מעצם זה שאת מסתובבת כאן את יוצרת קשרים. דורון

who knows1

New member
אני רק מדברת על חוקי

יש לי דרקון אמריקאי. אין לי תעודת הוראה. אני מסיימת תואר ראשון. מה צריך כדי לעשות תעודת הואה פה? כמה זמן זה יקח? ואם אתה יודע מה הסיכויים לקבל עבודה בלי תעודת הוראה?

doronf65

New member
מנהל
אין לי מושג

לגבי ת. הוראה פה. ואלדעתי (הלא מקצועית וללא נסיון) הסיכוי קטן.

למעלה