עבודה כעובדת סוציאלית בניו יורק

עדי עוס

New member
עבודה כעובדת סוציאלית בניו יורק

שלום רב, אשמח מאוד להכוונתכם ולעצותיכם לגבי היכולת שלי לעבוד כעובד סוציאלית בניו יורק-אנחנו עומדים לפני רילוקיישן עקב עבודתו של בעלי, ואני מאוד מעונינת להמשיך לעבוד במקצוע שלי (כיום אני מטפלת בקליניקה פרטית ובתחנה לטיפול בילד ובמשפחה). רציתי לשאול אם מישהו יודע אם התעודות מהארץ מוכרות בניו יורק או שיש לבצע השלמות כלשהם, כיצד מקבלים אישור לעבוד (יש רישום בפנקס עובדים סוציאלים או משהו כזה? ) והאם אני יכולה לפתוח קליניקה טיפולית בניו יורק? האם יש אתרים שדרכם אוכל למצוא עבודה במקצוע שלי? אודה מאוד לתשובתכם והכוונתכם, עדי

boneguy

New member
השאלה הראשונה היא

על איזה ויזה אתם עוברים - זה מה שיקבע האם יהיה לך אישור עבודה או לא. כל מה שמעבר לכך, הסמכות, מבחנים ורשיונות - אין לי מושג...

maya dn

New member
הי עדי

היי עדי. אני נמצאת במצב דומה לשלך, אני גם עובדת סוציאלית קלינית, גם אני עובדת באופן פרטי ו גם אני עוברת לארצות הברית, לניו דזרסי. יש כמה דברים שאני כבר ביררתי, קודם כל, להתחיל לעבוד שם, בלי לדבר על זה אם יש לך ויזת עבודה, זה תהליך מורכב. אני אצרף לך כמה לינקים שתוכלי לבדוק. ברמה העיקרון, את צריכה להוכיח כמה דברים: שיש לך השכלה מתאימה וניסיון מתאים. אפשר להזמין תעודות שיש לך באנגלית באוניברסיטה בה למדת. כמו כן, ניתן לקבל מכתב ממקום עבודתך שמוכיח שעבדת בטיפול לפחות 3000 שעות וקיבלת הדרכה ממדריך מוסמך, בעל השכלה וניסיון ברלוונטיים לפחות 100 שעות. בנוסף, יש מבחן, ראיתי כמה שאלות ממנו ולא נראה לי מאוד מורכב.
חוץ מזה, הייתי מאוד שמחה להיות אתך בקשר , נראה לי נחמד להכיר מישהו שנמצא במצב דומה ולשתף אחת את השניה בתהליך שלא פשוט בכלל
בהצלחה
http://www.ct.gov/dph/cwp/view.asp?a=3121&q=389608

http://www.aswb.org/
http://www.wes.org/immigrants/preliminary.asp

LionInDesert

New member
רק הערה:

הלינק הראשון ששלחת הוא מהאתר של מדינת קונטיקט. אם את עוברת לניו ג'רזי, וגם מעוניינת לעבוד שם - יכול להיות שהתהליך קצת שונה, ואני מציע לך לחפש ספציפית את המידע לניו ג'רסי.

כנ"ל לגבי הבחורה שעוברת לניו יורק - גם לה התהליך יכול להיות שונה (אם היא מעוניינת לעבוד בניו יורק).

דברים מסוג כזה הם בדרך כלל תלויי מדינה.

זו רק הערה כדי שלא תגלי יותר מאוחר שהיית בכיוון הלא נכון.

chulila

New member
רק בנוגע ללינק השני

תארים מישראל בגדול הם מוכרים אקדמית (שזה מה שנראה לי שהאתר הזה עושה). הבעיה עם עו"ס היא במבנה השונה של הלימודים (מה נכנס בתואר ראשון ומה בשני) וברישוי המקצועי, שיוצר בעיה ועל כן מה שצריך לוודא זה את השקילה של התואר המקצועי וזו נעשית על ידי הבורד (כפי שעניתי בהודעה השניה).

עדי עוס

New member
הי מיה

הי מיה
איזה כיף
כנראה שגם אנחנו נגור בסופו שלל דבר בניו ג'רסי....
אנחנו אמורים לעבור בתחילת יולי- מתי אתם?
מנסה עוד לעכל את תהתהליך
שלחתי לך מכתב אישי לתיבת המסרים- עם המייל שלי ואשמח מאוד מאוד מאוד שנהיה בקשר
מוכרחה לאמר שנושא העבודה מאוד מטריד אותי...
אני עוזבת קליניקה שאני אוהבת ואני מחויבת אליה מאוד ושממלאת אותי בהמון סיפוק והגשמה והמחשבה להישאר בלי עבודה או לא להמשיך להתקדם במקצוע- ממש מפחידה אותי..
נהיה בקשר
עדי

chulila

New member
אז ככה..

ישנן מספר שאלות רלוונטיות שעלייך לברר. הראשונה שבהן היא ויזה או חוקיות העבודה שלך, כפי שציינו לפני.
השניה היא עניין הרישוי. זה תלוי קודם כל בהאם יש לך תואר ראשון או תואר שני. מה שמאיה אנתה לך רלוונטי באם יש לך תואר שני. עם תואר ראשון בלבד, אני לא בטוחה שתוכלי לקבל רישוי ואם כן מאיזה סוג. ככלל, בגלל המבנה השונה של מערכת ההשכרה הגבוהה כאן, התואר הראשון בעו"ס כאן הוא שטחי ולא מאפשר כמעט שום עבודה משמעותית. אני לא בטוחה איך בדיוק הם מתרגמים תואר ראשון מישראל. אני מכירה מישהי שבסוף השהיה שלה כאן הצליחה להמיר את התואר הראשון שלה לרישוי, אבל זה היה תהליך מתיש.
מבחינת רישוי ברמת המאסטר ישנן שתי דרגות של רישוי - הדרגה הראשונה LMSW שהיא הדרגה שמקבל מי שמסיים תואר מאסטר (שמוכר על ידי ה - CSWE) וניגש למבחן הרישוי מהרמה הראשונה.
רמת הרישוי השניה היא:
LCSW - licensed clinical social worker
או
LISW - licensed independent social worker
השם משתנה בהתאם לסטייט. בניו יורק זה LCSW.
על מנת לקבל את רמת הרישוי השניה (במדינת ניו יורק!) יש צורך ב - 3000 שעות קליניות שהושגו בלא פחות משלוש שנות עבודה בארגון שמאושר על יד ה - LICENSURE BOARD OF NY, כולל כמה שעות הדרכה (ייתכן שזה באמת 100, אבל שווה לבדוק כי אני לא זוכרת). השעות האלה הושגו לאחרשהמועמד החזיקה/ה בידיו/ה רישוי ברמת ה - LMSW.
ייתכן וישנה מוכנות להחרגה על סמך הגירה, אבל שווה לוודא את זה איתם בשיחת טלפון (מן הסתם זה יקח יותר מאחת). הגוף שמעניין אותך הוא: NY OFFICE OF THE PROFESSIONS

על פי החוק המקומי, רק בעל רשיון מתקדם יכול לפתוח פרקטיקה פקטית. אני יודעת שיש אנשים שעושים את זה גם בלי הרשיון המתקדם, אבל זה לשחק באש.
ישנן משרות, בדרך כלל או ברמת הקייס מנג'מנט או ברמת המאקרו, שלא מצריכות רשיון, אלא רק תואר מאוניברסיטה מוכרת.

זהו לעכשיו. תשאלי עוד שאלות אם יש. אפשר גם במסר.

maya dn

New member
עוד שאלה

יופי של תשובה, נראה שאת ממש מבינה בעניין. יש לי עוד שאלה אליך, אולי את יודעת? יש לי מסאסטר בעבודה סוציאלית קלינית, ויש לי לא מעט ניסיון במסגרת של משרד הבריאות, וגם במסגרת עמותה מוכרת ומתמחה בטיפולים נפשיים. בנוסף, יש לי תעודה של בית ספר לספכיותרפיה מוכר ויוקרתי בארץ. אני מבינה שצריך להוכיח את ההשכלה האקדמית, שזה תארים, אבל בית הספר שסיימתי, זה לא תואר, למרות שפה בארץ יש לתעודה זו משקל. נגיד, אני יכולה לעבוד מול קופות חולים ולקבל הפניות דרכם אם אני מחזיקה את התעוד הזאת. השאלה שלי האם זו תעודה שיכולה להיות רלוונטית גם בארצות הברית וכיצד אני מטפלת בזה.
יש לי עוד שאלה. לגבי תואר שני, אני חושבת שבארצות הברית תואר שני באופן הכרחי כולל תזה, האם זה נכון? יש לי תזה, אומנם כתובה בעברית, האם אני אצטרך לתרגם אותה או זה מספיק רק תקציר שמופיע בתזה עצמה?
אני מאוד מודה לך על התייחסותך

chulila

New member
אז ככה 2..

קודם כל - נתחיל מהחדשות הטובות ומהתשובה הקלה - תואר שני בארה"ב ממש לא אומר תזה ואין לך שום צורך לתרגם אותה, אלא אם כן את רוצה להתקבל לתואר שלישי ורוצה להשתמש בתזה כדוגמאת כתיבה. אני מניחה שגם התקציר לא יעניין אף אחד. סביר להניח שתעודת סיום תואר ממוסד מוכר בארץ תספיק. את יכולה לכתוב שהתואר שלך נעשה במסלול קליני, אבל פה לא ממש יש אבחנה שכזו. ישנם בתי ספר שידועים קקליניים יותר, אבל התואר הוא אותו תואר. סביר להניח שה"קבלות" ממקומותה עבדה השונים שלך יעזרו יותר.

בנוגע לבית הספר לפסיכותרפיה- כאן זה נקרא POST GRADUATE STUDIES וזה שווה ערך ללימודים מתקדמים בטיפול בתחומים אחרים שאינם אנליטיים (שזה מה שנאי מניחה שבית הספר שלך). יש לזה משקל וחשיבות, אבל יותר ברמת הרושם. מה שכן, מכיוון שאני מניחה שאת יכולה להוכיח שבמסגרת הלימודים טיפלת וקיבלת הדרכה, אני מניחה שזה יכול להחשב כחלק משעות ההסמכה שאת צריכה בשביל ה - LISW. כאמור, אני לא בטוחה מה דינו של ה - LICW בהתחשב בזה שלא עשית מבחן ל - LMSW לפני תחילת השעות. המערכת הבירוקרטית פה נוטה להיות ריג'ידית משהו (טוב, משהו משהו משהו יהיה הגדרה יותר מדוייקת) אז אני לא בטוחה איך הם מתייחסים ללימודים, נסיון והכשרה מתקדמת שמחוץ לגבולות ארה"ב.
כאמור, אני ממליצה לך בחום לפתח קשרים אישיים קרובים עם החברה ממועצת ההסמכה ולהבין מה יש לך סיכוי לעשות בהקשר הזה. המקרה שלך בתור זרה איננו סטנדרטי ועל כן מה שכתוב בהגדרות הכלליות פחות רלוונטי לדעתי. אם הם יסכימו להתייחס אלייך רק לפי המקרה הכללי, תצטרכי לעשות מבחן LMSW (לא מורכב, אבל שווה תרגול. יש לי חומר אם את רוצה) ולהתחיל לצבור שעות במסגרת ציבורית מוכרת, מה שיקח לפחות שלוש שנים. מה שכן, אני מקווה שיש איזה שהוא סיכוי שהם יהיו מוכנים/יכולים להתייחס אליך בתור חריגה וייתכן שיש פרוטוקול לשקילה בנלאומית עבור מטפלים (שכן באופן מובהק רמת ההכשרה שלך והנסיון משתווים אם לא עולים על אלה של מטפל אמריקאי ממוצע עם תואר שני בעו"ס ושלוש שנות נסיון). שווה לבדוק ועדיף מוקדם ממאוחר.

בהצלחה!

עדי עוס

New member
הי

איזה כיף לפגוש חברות למקצוע...
מקווה שנוכל להיות בקשר גם בחול.

לגבי השאלות שהעליתן: לפי מה שידוע לי כרגע, תהיה לי ויזת עבודה דרך העבודה של בעלי. אני בעלת תואר שני בעבודה סוציאלית ו-7 שנות ניסיון מאז סיום התואר.
האם גם במצב זה אצטרך לעבור מבחן רישוי? מה כלול במבמחן?
ובנוסף מענין אותי לדעת- אם אקבל את הרישיון מהמדינה- מה הסיכוי שלי למצוא עבודה? כי המקצוע שלנו הוא מבוסס שפה (אני כמובן מדברת אנגלית היטב אבל אם המבטא המוכר) ותרבות במידה רבה- האם יש לי סיכוי להתקבל למקומות עבודה ציבוריים בניו יורק?
ומה האפשרויות בניו יורק מבחינצ מקומות עבודה- אצלנו יש תחנות לבריאות הנפש,מרפאות ציבוריות לבריאות הנפש- מה המקבילה האמריקאית? ואיפה אפשר להתחיל לחפש עבודה?
אני מרגישה צורך עצום לדעת שיש לי מקום עבודה בחול- אחרת זה מאוד מקשה עלי את כל המעבר...

ושוב המון המון תודה ונהיה בקשר

Boston Guy

New member
כן, יהיה צורך במבחני רישוי

וכתבת בעצמך את אחת הסיבות: ההכשרה שלך נעשתה במקום אחר, בשפה אחת ובמערכת שפועלת בצורה אחרת מבחינת חובות המטפל, צורות הדיווח ועוד מאות הבדלים בהתנהלות היום יומית.
יש צורך ללמוד המון חומר שיהיה חדש לך, ולעשות לפחות חלק מהסטאז' מחדש.

מי שרוצה מאוד, ומוכן להשקיע את המאמץ והזמן שנדרש להגיע להכרה מקצועית ולהסתגלות תרבותית - יש לו סיכויים למצוא עבודה.
אבל זה ממש לא מצב קרוב להצהרה שלך - "יש לי מקום עבודה בחו"ל. זה יקח כמה שנים טובות להגיע לשם, וידרוש הרבה השקעה ומאמץ.
וזה תלוי גם מאוד במצב הכלכלה - רוב התחום הזה פועל בעזרת תקציבים ממשלתיים, והממשלה אמורה לעשות קיצוצים בתקציבה כדי להוריד את החוב הלאומי. השרותים הסוציאליים עלולים להיפגע מזה (די סביר שזה יקרה) - מה שאומר שיהיו פחות משרות פתוחות ויהיה יותר קשה להשיג אחת.

just add water

New member
אולי יש עוד אופציה

לעבוד כעובדת סוציאלית יכול להיות קשה כי באמת יש הבדלים בין המערכות הכוללות שהעובדים מתעסקים איתן.
אבל, את יכולה לבדוק מה האופציות שלך לעבוד כ clinician. מה שכאן נקרא mental health counselor. שימי לב שאני מדברת על MHC בעלי תואר שני, ולא על הצעות התפקיד המוצעות לבעלי תואר ראשון.

תעשי חיפוש של clinician במונסטר.קום ודומיו, ותראי איזו דרישות תפקיד יש. כך תוכלי (אולי, אולי) לעבוד כמטפלת בלי הצד של רשויות המדינה

chulila

New member
זה מידע מוטעה ומטעה

עובדים סוציאליים בארה"ב עושים מגוון רחב מאוד של תפקידים, ביניהם גם תפקידים של טיפול (פסיכותרפיה), כמו שעושים MENTAL HEALTH COUNSELORS, או מה שאת קוראת לו CLINICIANS.
על מנת שמישהו בעל הכשרה של עובד סוציאלי יוכל לעבוד כמטפל, הוא חייב להיות בעל רישוי. למעשה, כדי לעבוד בתפקיד של עו"ס (כפי שאת בטח מכירה מהארץ) אין צורך ברישוי, כי אם רק בסיום תואר מבית ספר מוכר, ודווקא בזה אולי היא תוכל להשתלב יותר בקלות, אם כי זו עבודה באמת אבל באמת מסריחה. מדובר על CHILD PROTECTIVE SERVICES בדרך כלל, או סתם CASE MANAGEMENT. בכל מקרה, זה לא מה שהכותבת מעוניינת לעשות, להבנתי.
למעשה, בהירארכיה של המקצועות הטיפוליים, עובדה סוציאלית מדורגת בארה"ב גבוה יותר מאשר MHC. בכל מקרה, כדי לעבוד כמטפל, MHC חייב להיות LMHC (כלומר, בעל רשיון ולאחר מבחן הסמכה בדרך כלל).
אף מערכת ציבורית או פרטית שמכבדת את עצמה לא תשכור את שירותיו של איש טיפול ללא רשיון (לא משנה מאיזה תחום). ישנן לא מעט מערכות (לדוגמא הסוכנות שאני עובדת בה) שמעסיקות בשמחה עובדים סוצאיליים, אך לא LMHC, שהם מקצוע חדש יותר, ונחשב בעל הכשרה מקיפה פחות. למעשה, ובאופן שאולי יפתיע אותך, מרבית הטיפול הנפשי (פסיכותרפיה) בארה"ב נעשית על ידי עובדים סוציאליים.

חשוב לי לורמ את זה בצורה ברורה - לא שאני לא מכירה אנשים שעוברים על החוק ומטפלים בלי רשיון, בלי הכשרה מקיפה, בלי הדרכה וכדומה. אבל, באופן חוקי, ממש אין אפשרות בארה"ב לעבוד כמטפלת מהצד, בלי רשיון.
אני מבינה שאת חושבת שהיא תעבוד מהצד כמטפלת, בלי להיות עובדת סוציאלית מורשית, אבל הרשיון והמבחן של העו"סים הוא לרשיון קליני, היינו לרשיון של מטפלת. אין לזה שום קשר לעניין העו"ס כפי שאת מכירה אותו מהארץ.
טוב, אני חוזרת על עצמי, אז אפסיק, אבל היה חשוב לי להבהיר את זה, כדי לא לנטוע תקוות שווא או סתם לפזר מידע שגוי.

just add water

New member
את טועה.

לא חייבים רשיון כדי לעבוד בסוכנויות. הרי כדי לקבל רשיון צריך לצבור כך וכך שעות עבודה ללא רשיון, תחת השגחה (אני מניחה שהמספר המדויק תלוי במדינה). כדי לעבוד ללא סופרוויז'ן צריך רשיון. את יודעת מה, אני אסייג- לפחות במסצ'וסטס זה המצב- בעלי תואר שני ב MH או בטיפול משפחתי יוצאים לעבוד בסוכנויות שונות כדי לצבור שעות נסיון לפני שהם מקבלים רשיון.

נכון ש MHC מדורגים נמוך יותר מעו"ס, אבל זה לא קשור לדיון. בעצם, אפשר לומר שמכיוון שיש לה הכשרה של עו"ס אולי יהיה לה קל יותר לקבל אישור לעבוד (תחת השגחה, לא בפרטי) כמטפלת, כי כאן מעריכים יותר עבודה סוציאלית.

ושימי לב שאמרתי אולי. אני לא יודעת מה התהליך והאם זה אפשרי. הצעתי לבדוק את זה כאופציה. בין אם זו אופציה ובין אם לא- אין לי מושג כי לא עשיתי דבר כזה, אבל מה שבטוח-

chulila

New member
קצת סדר בבלאגן ובאי ההבנות בינינו

ניסיתי להבין מה קורה ב - MHC בניו יורק, אבל לא ממש הבנתי עד הסוף. מה שכן, אני מבינה היטב מה קורה עם עו"ס.
בעו"ס ישנן שתי רמות של רשיון (בכל המדינות מלבד קליפורניה, שם זה שונה מעט). הרמה הראשונה LMSW היא זו שמקבלים אחרי סיום תואר מבית ספר מוכר, ועמידה במבחן די בסיסי. הרמה השניה LISW/LCSW היא הרמה המתקדמת, שלאחריה מותר לפתוח פרקטיקה פרטית בטיפול.
על מנת לעבוד בסוכנות כמטפל דרך עבודה סוציאלית, יש צורך ברמת הרשיון הראשונה. אין אפשרות לעבוד בסוכנות בתור מטפלת שהיא עובדת סוציאלית בהכשרתה בלי רשיון בכלל. אני חושבת שזה המצב במרבית הסטייטים, אבל אלה שאני יודעת בוודאות לגביהם הם ניו יורק ואייוה.
חשוב לי לומר, שמי שמעוניין בעבדות עבור סוכנות, יכול לעשות את זה ואני די בטוחה ששתי השואלות יוכלו לקבל את הרשיון הבסיסי, שמאפשר לעבוד בסוכנות די בקלות. הבעיה אז נותרת מציאת עבודה (9.משהו % אבטלה בניו יורק, לפי פרסום מהיום בבוקר), ומעבר לזה - השינוי (המשמעותי) בסטטוס ובאיכות החיים במעבר בין קליניקה פרטית לעבודה בסוכנות, תחת פיקוח של מדיקאייד וכל שאר הרשויות הנחמדות שמעורבות בעבודה בסוכנות.
כן, זו עבודה. לא - זה לא מתקרב בכלל לרמת החיים (האישית והמקצועית. לא הכלכלית, על אף שגם כן) שהיתה לשתי הכותבות בארץ. עבודה בסוכנות זה כאב ראש רציני. ממש. מנסיון מיד ראשונה. בנוסף, לעבור הכשרה מחדש, במשך שלוש שנים, בתנאים של ביזון או טירון, זה בעסה רצינית וחשוב לקחת בחשבון שזה מה שמצפה להן.

בכל מקרה ובלי שום קשר לזה, אני מצטערת גם כן אם הטון של ההודעה/ות שלי היה חריף מדי.

just add water

New member
כן, סוכנות זה לא תמיד פיקניק

אבל נראה לי שיש לשקול את זה כאופציה, אם זה אכן מתאפשר

chulila

New member
אל דאגה...

השירותים הסוציאליים נפגעים כבר עכשיו וישנם תכנונים רחבי היקף כיצד להמשיך ולפגוע בהם...
בכל מקרה, מרבית הכאב ראש שהיא תצטרך לעבור הוא בירוקרטי כרידא והוא ממש לצורך עשיית שריר. ההכשרה והנסיון של הכותבת עולים באופן מהותי על הכשרה מקבילה של אמריקאי.
השאלה של חובות המטפל, חובות דיווח וכדומה - מדובר על קורס אינטרנטי של כשעתיים לכל היותר (בקצב צב), כך שזה ממש לא ביג דיל. מאות ההבדלים בהתנהלות היומיומית - אותם היא לא תלמד כהכנה למבחן ולמעשה אין בהם צורך באם היא פותחת פרקטיקה פרטית, שכן היא לא תצטרך אז להשתלב בשוק העבודה המקומי מבחינת תרבות עבודה וכדומה.
הסיפור האמיתי הוא האם הם יכירו בשעות הסטאז' וההכשרה שלה, או שלא והיא תצטרך לעבוד 3000 שעות חדשות בשכר עבדים בשירות הציבורי, כדי לשמור על השוק המוקמי מ"פלישת זרים".

למעלה