בהצלחה + התייחסות
אני יודעת שלא חסרים רואי חשבון, ואגב - גם כל בלבולי המח בתקשורת שחסרים מהנדסים הם בדיוק זה , כי אם תכנס לפורומים של עובדים בהיטק , תגלה שמי שלא עונה על שכבה מאד צרה של הגדרות (בוגר של אוניברסיטאות מסוימות בציון מאד גבוה, ורצוי גבר צעיר ) מתקשה מאד למצוא עבודה, בפרט אם הוא מהנדס אלקטרוניקה ולא מחשבים ...
אבל
אם יש "מקצוע" שיש בו הצפה מטורפת של בוגרים לעומת שוק שלא גדל באותה מידה , אלו כל המקצועות של רפואה משלימה. יש המון המון בוגרים שבכלל לא עובדים בתחום, אלו שכן עובדים לא כולם מצליחים להרים קליניקה משגשגת שמחזיקה את עצמה.
וזו הסיבה שכל מי ששואל פה על הלימודים כעל *מקצוע* אני ממליצה לא ללמוד - לעומת זה מי שמגיע מתוך אהבה ענקית לתחום ותחושת יעוד, חייב ללמוד כדי להגשים את האמת שלו, ואז הפרנסה תתפתח בצורה כזו או אחרת.
לגבי נושא העבודה שלך השנה:
- בקופת חולים מקבלים רק אחרי שנתיים, ורצוי מישהו שיש לו עוד תחום טיפולי (וברוב המקומות שמים X על גברים, אז גם ככה הסיכוי נמוך)
- בספא יקבלו אותך לדעתי גם אחרי שנה, אבל לא בטוחה שיקבלו מישהו שהוא לא בוגר עיסוי, כי רוב העבודה היא בעיסוי ומיעוטה רפלקסולוגיה. וגם פה יש העדפה לנשים.
- לא יודעת מה זה חוזים בהקשר של רפלקסולוגיה, אבל אם אתה יודע לאבחן אבחון בסיסי ולבנות אסטרטגיה טיפולית, אתה יכול לטפל - חשוב שתשמור על צניעות, תיידע את האנשים שבאים אליך שאתה עדיין סטודנט, ותקפיד על שני כללים חשובים:
1. אל תזיק!! - למשל: אם אתה לא יודע לטפל בהריון, אז לכל אשה בגיל הפוריות אל תיגע בכלל בגבול של העקב , גיד אכילס ואיזור הרחם
2. במקומות שאתה רואה שנדרש ידע מעבר למה שיש לך, תפנה הלאה - ותאמין לי שכל המטפלים הטובים שאני מכירה (חלקם ותיקים ממני בתחום ועתירי ידע, חלקם מורים בעצמם) יודעים את גבולותיהם ומעבירים מטופלים כאשר לפי שיקול דעתם, שיטת טיפול אחרת או מטפל אחר יתאימו יותר לאותו מטופל