עבודה כרפלקסולוג

עבודה כרפלקסולוג

שלום לכולם,

עוד כמה שבועות אני מסיים את לימודי שנה א' כרפלקסולוג (תעודת מוסמך) ויש לי כמה שאלות:
  1. מה השכר המינימלי והמקסימלי שאני יכול לקחת כעצמאי (מה נהוג בשוק)?
  2. מכירים איזשהו ספא שמחפש רפלקסולוגים באזור בקעת אונו?
  3. כל טיפ אחר שאתם יכולים לחלוק עם הרפלקסולוג או המטפל המתחיל.
תודה

מה המטרה?

1.- לך לקורס שיווק/תקרא על שיווק ויהיו לך יותר נתונים על ה ערך שאתה יכול לתת
2 - גוגל
3 - תלוי במטרות (הכנסה נוספת/קבלת ניסיון/ לרפא אנשים/אחר)
לטעמי שנה אחת בתחום אינה מספיקה. מה לדעתך למדת/קיבלת?
עם סיום השנה, רצוי להתאמן/לתרגל/לטפל בכמה שיותר אנשים, להוסיף ידע ולגרוע מהבטחון העצמי כדי לא לגרום נזק

אמפ

תודה

1) אני יודע איזה ערך אני יכול לתת אבל אני לא יכול להנפיץ מחירים ככה סתם...
2) כן, אני מכיר את גוגי אבל אני מעדיף מישהו שמכיר ממודעת דרושים...
3) הכנסה נוספת ולרפא אנשים. אני ממשיך לשנה שנייה בנובמבר.

בהצלחה

מחיר הוא לכאורה תולדה של היצע וביקוש. וכן כדאי שיהיו גם תוצאות...
למעשה בתחום הזה-בעיקר שיווק ובטחון עצמי, כיצד לשכנע את הלקוח שכדאי לו להשקיע בטיפול (ולכן המלצתי לך ללמוד שיווק).
אפשר גם להתקשר לכמה מטפלים ולהשוות כדי לדעת מה הטווח.
כנל לגבי ספא- כדאי לך לבדוק מה הספא דורש, ומה הוא נותן כדי לבדוק אם מתאים לך.

אבל, האם אתה חושב שלאחר שנה אחת אתה יכול באמת לטפל?
אם כן, למה אתה ממשיך ללמוד?

אגב, השיווק הכי טוב הוא מפה לאוזן:
אפשר לתרגל על חברים/שכנים/קולגות וכל מי שמוכן להפקיר בידיך את כפות רגליו, עד שתרגיש נוח לגבות כסף

0 אור 0

New member
למה אתה ממשיך ללמוד???

אני מניחה שהמשפט הזה יצא לך בלהט הטיעון,
אבל הוא מאד בעייתי
נשאיר בצד את זה שהיום כדי להיות מוכר כרפלקסולוג על ידי האיגוד צריך לגמור את הבכיר (אם כי בספא מקבלים כל אחד כרפלקסולוג, גם כאלו שלקחו קורס של יום לעיסוי רגלים מפנק)
העניין הוא שהיום מרוב שווקנות יתר, אנשים באמת מצליחים להקים קליניקות מצליחות ולמכור את שירותיהם הלוקים בחוסר מקצוענות וידע, לאנשים תמימים.
מכיוון שזו התמונה, מאד קל להתפתות להצלחה השיווקית, ולשכוח שבאנו לפה מתוך איזה יעוד, רצון לרפא, אתיקה , ערכיות (אחרת היינו הולכים ללמוד ראית חשבון - הרבה יותר רווחי).
ולטעמי מטפל טוב ממשיך ללמוד כל הזמן, אם בקורסים, אם מהתנסות אישית, אם בלמידת עמיתים, מספרים, אפילו מלהפוך להיות מורה..
התעודה הראשונה שלי ברפלקסולוגיה (ואני עוד למדתי בתקופה בה ההסמכה היתה אחרי שנה) היתה מבחינתי פתח לעולם קסום , שמאז אני מתפתחת וגדלה בתוכו, לומדת, מלמדת, מתנסה, מלווה אחרים
מקווה ויה שזו גם הגישה שלך ורק יצא אחרת בכתובים

כמובן, כל מה שאמרת.

זו היתה שאלה למחשבה.
(אגב, לימודי ראיית חשבון אינם מהנים או מענינים. ניסיתי.
נראה שכסף זה לא הכל, עבורי לפחות)

הבהרות

בשביל האנדקדוטה: כבר אין מחסור ברואי חשבון בשוק. יש יותר מדי. נראה לי שעכשיו חסרים מהנדסים (אלקטרוניקה לדעתי).

אני ממשיך ללמוד כי זו תמיד הייתה התוכנית. כרגע אני מעדיף להתחיל לעבוד כי עבודה כעציץ באיזה מוקד ממש לא מושכת אותי. בעיקרון אני לומד רפואה סינית (לא במסלול, אני בוחר קורסים).
עשיתי את ה-80 דוחות שהייתי אמור לעשות במסגרת הקורס אז מבחינת ביטחון יש לי. האם אני יודע איך לטפל בכל מצב? סביר להניח שלא, אבל בשביל זה יש ספרים וכו'.

אני נהנה לעזור לאחרים וזה מקצוע שמאפשר לי לעשות את זה. אני גם נהנה ללמוד ופה זה אף פעם לא חסר.

לילך: אני חושב שאפשר אחרי שנה אחת להיות מטפל. מאוד תלוי בניסיון שנצבר באותה שנה ואילו קורסים עוד נלמדו. תמיד אפשר להפנות למישהו אחר אם דרך הטיפול שלי לא עובדת.
כשמטופל מגיע ומתלונן שהוא לחוץ, אלוהים לבדו יודע לאיזו אבחנה אפשר להגיע.

רשימת הקורסים שעשיתי עד עכשיו:
- אנטומיה פיזיולוגיה
- ארומתרפיה

עוד שבועיים אני מסיים עם רפלקסולוגיה א'
בסוף אוקטובר אני מסיים את איתור נקודות א' ומבוא לפילוסופיה סינית.

בהצלחה,

קצת כתבתי בציניות, וסליחה
עם הזמן ועם כל קורס, תראה שיש דברים חדשים ויש דברים שכבר פחות רלוונטים.
אתה יכול גם לבדוק את תנאי הקבלה בקופ"ח, אם כי נדמה לי שהם מקבלים לאחר שתי שנות לימוד.
הכי חשוב שתהנה ממה שאתה עושה ולא תתאמץ יותר מידי (כדי לשמור על עצמך)

0 אור 0

New member
בהצלחה + התייחסות

אני יודעת שלא חסרים רואי חשבון, ואגב - גם כל בלבולי המח בתקשורת שחסרים מהנדסים הם בדיוק זה , כי אם תכנס לפורומים של עובדים בהיטק , תגלה שמי שלא עונה על שכבה מאד צרה של הגדרות (בוגר של אוניברסיטאות מסוימות בציון מאד גבוה, ורצוי גבר צעיר ) מתקשה מאד למצוא עבודה, בפרט אם הוא מהנדס אלקטרוניקה ולא מחשבים ...
אבל
אם יש "מקצוע" שיש בו הצפה מטורפת של בוגרים לעומת שוק שלא גדל באותה מידה , אלו כל המקצועות של רפואה משלימה. יש המון המון בוגרים שבכלל לא עובדים בתחום, אלו שכן עובדים לא כולם מצליחים להרים קליניקה משגשגת שמחזיקה את עצמה.
וזו הסיבה שכל מי ששואל פה על הלימודים כעל *מקצוע* אני ממליצה לא ללמוד - לעומת זה מי שמגיע מתוך אהבה ענקית לתחום ותחושת יעוד, חייב ללמוד כדי להגשים את האמת שלו, ואז הפרנסה תתפתח בצורה כזו או אחרת.
לגבי נושא העבודה שלך השנה:
- בקופת חולים מקבלים רק אחרי שנתיים, ורצוי מישהו שיש לו עוד תחום טיפולי (וברוב המקומות שמים X על גברים, אז גם ככה הסיכוי נמוך)
- בספא יקבלו אותך לדעתי גם אחרי שנה, אבל לא בטוחה שיקבלו מישהו שהוא לא בוגר עיסוי, כי רוב העבודה היא בעיסוי ומיעוטה רפלקסולוגיה. וגם פה יש העדפה לנשים.
- לא יודעת מה זה חוזים בהקשר של רפלקסולוגיה, אבל אם אתה יודע לאבחן אבחון בסיסי ולבנות אסטרטגיה טיפולית, אתה יכול לטפל - חשוב שתשמור על צניעות, תיידע את האנשים שבאים אליך שאתה עדיין סטודנט, ותקפיד על שני כללים חשובים:
1. אל תזיק!! - למשל: אם אתה לא יודע לטפל בהריון, אז לכל אשה בגיל הפוריות אל תיגע בכלל בגבול של העקב , גיד אכילס ואיזור הרחם
2. במקומות שאתה רואה שנדרש ידע מעבר למה שיש לך, תפנה הלאה - ותאמין לי שכל המטפלים הטובים שאני מכירה (חלקם ותיקים ממני בתחום ועתירי ידע, חלקם מורים בעצמם) יודעים את גבולותיהם ומעבירים מטופלים כאשר לפי שיקול דעתם, שיטת טיפול אחרת או מטפל אחר יתאימו יותר לאותו מטופל

למעלה