עבודה לאחר התואר

עבודה לאחר התואר

בסמסטר הבא אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטה הפתוחה. אשמח אם תוכלו לספר לי קצת על אפשרויות התעסוקה אחרי התואר השני, כלומר סוגי העבודה. אישית אני לא נמשך לתכנות כלל וכלל, אני לא סובל לעשות את כל העבודה השחורה. אילו עוד סוגים עבודות יש בתחום(הכוונה היא יותר לדברים תיאורטיים ולא מקצועות כמו הנדסת תוכנה, שהם מבחינתי גם די משעממים)? ודבר חשוב נוסף,כמובן, הוא מהו הביקוש אליהם והשכר(בשוק הפרטי ובאוניברסיטאות)?

vinney

Well-known member
קצת קשה לענות לך

עקרונית, לפי מה שאני יודע, בלי לעשות עבודה שחורה, לא תוכל להגיע לתפקידים איכותיים. אם אתה עושה מחקר מסוים שיעניין מעסיק ספציפי שיציע לך להמשיך את המחקר אצלו - אולי. בד"כ אבל תואר שני זאת דרישה נוספת למספר דרישות נוספות, בינהן נסיון בפיתוח, לרוב התפקידים שדורשים תואר שני (תפקידי עיצוב וארכיטקטורה).

אממ

הכוונה שלי היא לאו דווקא לא לעסוק אף פעם בתפקידים שכוללים עבודה שחורה. פשוט אני לא רואה את עצמי כותב קוד במשך שנים רבות, אם אני אצטרך לתכנת או לעבוד בQA וכו' במשך כמה שנים כדי לצבור ניסיון זה ממש לא יהיה נורא, אבל לעבוד בזה במשך תקופה ממשוכת זה ממש לא בשבילי. תוכל אולי לפרט קצת בקשר למה הם "תפקידי עיצוב ואכיטקטורה" וגם בקשר לעבודה שנעשית באוניברסיטאות (ברמת העיקרון)?

vinney

Well-known member
לגבי אוניברסיטאות לא יודע

ונראה לי אתה מזלזל יותר מדי בתפקידי פיתוח. זה לא רק כתיבת קוד, או הרצת טסטים עיוורת, אחרי שנה-שנתיים של השתפשפות (ואפילו לפני אם יש לך ראש טוב) אתה תמצא את עצמך עוסק יותר בניתוח, יותר מעורב בהחלטות עיצוביות, ישאלו את דעתך, יתנו לך תחומי אחריות. זה נראה כאילו רק התחלת לעבוד איפשהו ואתה חושב שתפקיד ראשון שקיבלת זה כל מה שתעשה כל החיים, אז זה לא. יש מלא תפקידי רוחב, יש מלא כיווני התקדמות, עם או בלי תואר שני, תואר שני כמעט ולא עושה הבדל מבחינה תעסוקתית, אבל נסיון - עושה גם עושה.

למעלה