עבודה מהבית בהייטק

siv30

New member
עבודה מהבית בהייטק

לא מזמן היה דיון בפורום בנושא עבודה מהבית, ביחוד התיחסנו לאפשרויות של עבודה מהבית בהייטק. במיוחד בשבילנו הוציא הארץ כתבה בנושא. במחקר שערכה אוניברסיטת חיפה עלה כי 15-10 אלף עובדים בענף ההיי-טק עובדים מחוץ למשרד, בדרך כלל מהבית. מהמחקר עולה כי %74 מאוכלוסיית העובדים מרחוק הם גברים שגילם הממוצע 32, ואשר צברו ותק של שלוש שנים במקום עבודתם. %40 מכלל העובדים מרחוק מועסקים בחברות היי-טק גדולות (שבהן אלפי עובדים) והאחרים מועסקים בחברות היי-טק קטנות ובינוניות.%6 מהעובדים מרחוק מועסקים במסגרת זו כל ימות השבוע, והאחרים עובדים מחוץ למשרד בין יום לארבעה ימים בשבוע, וביתר הימים מגיעים למקום העבודה. הנתונים החשובים מתיחסים לדרג הניהול : %20 מכלל העובדים מרחוק מחזיקים במשרות ניהוליות בדרגים שונים, מתוכם כרבע בתפקידי מנכ"ל וסמנכ"ל. תחומים בולטים נוספים שבהם נהוגה עבודה מרחוק הם ניהול פרויקטים, ניתוח מערכות, הנדסת תוכנה וניהול רשת. הכתבה המלאה בלינק: http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=65663&contrassID=2&subContrassID=6&sbSubContrassID=0&listSrc=Y

beky1

New member
|חיזעבודה מהבית בימים טרופים../images/Emo132.gif

אלה של הייטק הם מותרות גרידה , רק אנשים בכירים שאני מכירה מרשים לעצמם לעבוד מהבית (אנשים שהחברה חפצה ביקרם). הסיפור של עבודה מהבית לא תמיד רלוונטי לאנשים כמונו הבאים מהמעמד הבינוני , צווארון כחול. לכן כפי שאני רואה את התחום כיום הוא גן עדן לזמנים טובים יותר. עבודה מהבית מתאימה להגדרות כמו של שש שבע מאשר לעבודת הייטק בתנאים הקשים הכלכליים של היום.

siv30

New member
בקי אני לא מסכימה איתך

עבודה מהבית חוסכת הרבה הוצאות למעביד ויש לו אינטרס להעביר את העבודה לבתי העובדים. כך שלדעתי דווקא בימים טרופים אלה המגמה הזו מתגברת.

geni1

New member
אבל המעסיק נשאר...

ללא יכולת לפקח על עובדיו. נכון, אפשר לקבוע יעדים , שאליהם העובד אמור להגיע אחרי כך וכך שעות, אבל בכל זאת אולי זה יותר עניין פסיכולוגי מאשר ריווחי. אגב, בשבוע שעבר התפרסמה על כך כתבה במוסף דרושים של מעריב. מסתבר שחברות היי-טק רבות ניסו ליישם עבודה מהבית יום-יומיים בשבוע , אך החברה היחידה שעדיין מיישמת זאת היא אינטל.

missB

New member
בדרגים שעליהם מדובר

אין צורך בפיקוח על העובדים. מדובר בתפקידים בכירים או בעלי אחריות וסביר שהאנשים שמאיישים את התפקידים נהנים מאמון המעסיקים לגבי היכולות וההשקעה שלהם. עם זאת לפי דעתי אין הרבה סיכוי שהמגמה הזו תתרחב בארץ. פשוט כי בישראל יש יותר מדי תחמנים שינצלו את המצב לרעה, יעשו את זה לא כדאי למעסיקים ויהרסו לאחרים.

beky1

New member
בדיוק כך , הנקודה היא

שרוב המשרות האלו מאושיות ע"H גברים בגלל שיש מעט נשים המגיעות למשרות בכירות והיכולות לעבוד בצורה גמישה מהבית.

siv30

New member
בקי, למה הפסימיות הזו שנפלה עליך

בהייטק יש אחוז נשים גבוהה הן מבחינת איוש משרות בכירות והן בכלל.

siv30

New member
../images/Emo45.gif אני מסכימה איתך לגבי שתי

ההערות. אני לא יודעת אם זה אופי או שזה פשוט שנפלנו ככה, אבל זה המצב.

siv30

New member
יחסי עובד מעביד אמורים להיות

מבוססים על אמון. זה באופן כללי ובנוגע לכל סוגי העיסוקים. עובד שלא סומכים עליו אין מקומו בארגון. בהייטק הדב נכון אפיים, אם המעביד לא יכול להסמוך על העובדים שלו, אין לו מה להעסיק אותם כי העובדים הם בעצם חזות הכל. הם מתכננים, בונים, מיישמים ומניעים את עסק.

beky1

New member
אני לא פסימית ,../images/Emo41.gifפשוט אני../images/Emo59.gif

מכירה את הנושא מקרוב , לבעלי למשל אין שום בעיה לעבוד מהבית להפיך , אבל לי אין שום אפשרות לעשות זאת . מעמדו המקצועי גבוה משלי ולשרות שהוא מספק יש ביקוש גבוה לעין ערוך משלי.

למעלה