עבודה מהבית וגם לימודים מהבית

עבודה מהבית וגם לימודים מהבית

ידיעה של "יהודה קונפורטס" מ"אנשים ומחשבים" מרבית הסטודנטים מעדיפים ללמוד מהבית באמצעות רשת האינטרנט כך טוענת ד"ר גילה קורץ, מהמרכז ללמידה מרחוק באוניברסיטת בר-אילן, שם לומדים כיום 600 סטודנטים באמצעות האינטרנט "חלק גדול מהסטודנטים רוצים ללמוד באוניברסיטה, אך מעדיפים לעשות זאת הבית בזמן הנוח להם", כך אומרת ד"ר גילה קורץ, מומחית מס' אחד בארץ בתחומי הלמידה מרחוק. לדברי ד"ר קורץ, חלה התקדמות עצומה בחדירת נושא הלמידה מרחוק באמצעות האינטרנט. לדוגמא, באוניברסיטת בר-אילן נלמדים כ- 600 קורסים ברשת האינטרנט, וכ- 20 אלף סטודנטים משתתפים בהם. צוות המרכז ללמידה מתוקשבת באוניברסיטה, שד"ר קורץ עומדת בראשו, עוזר למרצים לפתח וללמד את הקורסים באינטרנט, ובדרך כלל בהצלחה. סטודנט בקורס של פרופסור ג'פרי קנטור, המלמד חשבונאות פיננסית, אמר כי "הקורס מסודר, מאורגן וענייני, 4 ליגות מעל מה שקורה לרוב בכיתה. הוא הרבה יותר טוב מאשר בכיתה". סטודנטית אחרת בקורס של ד"ר רחל שגיא, המלמדת מחקר כמותי בבית הספר לחינוך, הודתה כי בתחילה לא הייתה מרוצה מהרעיון הכללי של לימוד קורס דרך האינטרנט, אבל אחר כך מצאה את היתרונות בכך, ונהנתה מהקורס. חשוב לציין לטובה את המהירות והזמינות בהם הבקשות נענו בקבוצת הדיון. בישראל, אומרת ד"ר קורץ, אמנם לא ניתן עדיין ללמוד תואר שלם באינטרנט, אבל בחו"ל, ובפרט בארצות הברית, קיימת אפשרות כזו. ד"ר קורץ מלמדת באוניברסיטת מרילנד בתוכנית לתואר שני ללימוד מרחוק. כל הלימודים מתבצעים ברשת האינטרנט, ואוניברסיטת מרילנד דיווחה לאחרונה על גידול מרשים של כ- 200 אחוזים במספר הסטודנטים החדשים. ד"ר קורץ תרצה בשבוע המידע, שיערך בשבוע הבא, על נפלאות הלמידה מרחוק.

buzy2

New member
לימוד מהבית קיים כבר שנים

שכחתם את האוניברסיטה הפתוחה? אני עשיתי את התואר שלי באמצעות האוניברסיטה הפתוחה בשנים שעוד לא היה אינטרנט. התחלתי ללמוד כשחייתי בעיירה נידחת באפריקה וגידלתי את ילדיי, למדתי בהתכתבות, שלחתי עבודות למנחים שלי משם. למי שיש משמעת עצמית ולא צריך חברים כדי ללמוד, בהחלט יכול לעשות זאת מהבית והיום עם הכלי המשגע הזה של האינטרנט ניתן לשמוע הרצאות ולהשתתף בדיון בכיתה כשאתה יושב מול המחשב בחדר שלך לבוש בגדי בית נוחים, לא צריך לצאת בגשם להיקלע לפקקים בדרך, ולבזבז זמן יקר. ממש כמו לעבוד מהבית, הכל תלוי באופי שלך. אני אוהבת את השקט והנוחיות שיש לי בבית, אני יעילה יותר כשאני לבד, אני יכולה לעשות הפסקות, לדחות משימות לשעות שנוחות לי, כן יש הרבה יתרונות, לא זוכרת אם היו חסרונות.

למעלה