עבודה מהבית
בעד ונגד...

dorlim

New member
עבודה מהבית ../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif בעד ונגד...

היום יש הרבה אפשרויות של עבודה מהבית - החל מהאפשרות לנהל עסק קטן מהבית, דרך ביצוע עבודה בבית (בעיקר עבודה עם מחשב) ועוד כהנא עבודות. האם אתם בעד / נגד ? באילו מקרים תעדיפו לעבוד מהבית? האם לנשים שבינינו (הרוב...) תהיה עדפה לעבוד מהבית כשיהיו בבית תינוקות? מה הגבולות לעבודה מהבית - האם אתם נכונים לזמינות "כמו בבית"? האם תקצו לכך חדר נפרד? האם תגדירו שעות עבודה ושעות בית וכו´

שמופית

New member
זו שאלה שהתחבטתי בה רבות....

המקצוע שלי מאפשר לי לעבוד מהבית ואפילו לפתח עסק קטן בבית, אבל אני מניחה שבינתיים הנגד עולה על הבעד. הנגד הוא שנורא קשה לשים גבולות - שעות בית ושעות עבודה, אין חיי חברה, צריך משמעת ברזל. יכול להיות שכשיהיו תינוקות, אני כן אנסה לפתח את הקטע הזה כי זה יכול להיות מאוד נוח
אבל ככלל, אני מעדיפה להתלבש יפה ולהתאפר ולצאת מהבית ולפגוש אנשים ולצחוק ולדבר.... אגב, חדר נפרד למחשב בטוח שיהיה לנו בבית (בכל אופן, זה בתכנון) כדי שהסלון לא יראה זרוק ומוזנח (כמו עכשיו
).

fila

New member
כמו לכל דבר יש יתרונות וגם חסרונות

נראה לי מאוד מפתה לעבוד מהבית! מתי שאני רוצה איך שאני רוצה בלי אף אחד על הראש ובלי הצורך הזה להתאפר להתלבש וללכת למספרה כל הזמן! אבל מצד שני אני מכירה המון אנשים בגלל שאני עובדת במשרד ויש סביבי המון אנשים אני מדברת וצוחקת ואנחנו אוכלים צהריים יחד לפעמים.... שזה יהיה חסר לי מאוד אם אני יעבוד כאן מהבית. היתה תקופה ארוכה שהייתי עושה שיעורים פרטיים בלבד וזה לא עשה לי טוב הסתובבתי לי כל היום עם טרנינגים , כל היום הייתי בחדר או במטבח
, אמנם אני מתעצלת בבוקר ויש לי מן אדישות כזאת שלוקח לי שעה להתארגן אבל זה בהחלט יהיה חסר הלבוש והאיפור..... גם אין לי מספיק משמעת עצמית! אם אני יעבוד מהבית אז אני בהחלט יעשה לי חדר עבודה נוח שלפחות יהיה לי נעים לשבת שם....

Ronnie*

New member
נושא שקרוב לליבי...

אני עובדת במקצוע שאפשר (ואף מקובל) לעבוד בו מהבית. לפני שהתחלתי לעבוד בחברה שבה אני עובדת עכשיו (מחוץ לבית), עמדו בפני שתי האפשרויות והתלבטתי מאוד. בסוף החלטתי לעבוד בחוץ, גם בגלל שבאותה תקופה לא למדתי (הייתי אחרי תואר ראשון) ולא רציתי להסתגר בבית לחלוטין. אם הייתי סטודנטית אולי הייתי מחליטה אחרת. הבעיה שלי היא שלעבוד בבית זה יותר מדי מתאים לי. אני אדם שטוב לו לבד, ואני חוששת שיהיה לי יותר מדי טוב ואני לא ארצה לצאת מהבית... לגבי ילדים, לכאורה נראה שזה נוח מאוד, אבל לדעתי זה הרבה פחות נוח מאשר לצאת מהבית לכמה שעות לעבודה ואז לחזור ולהקדיש את עצמך לבית ולילדים. לדעתי, אם עובדים מהבית חייבת להיות מטפלת/גן. אחרת פשוט נקרעים... (תלוי מה גיל הילדים, כמובן). ועוד חיסרון של עבודה מהבית (היתה תקופה שעבדתי מהבית) - למעשה אין לך חיים "מחוץ לעבודה", והעבודה רודפת אותך גם בערבים ובסופי שבוע, בעיקר אם יש תקופת לחץ... אבל לסיכום, אני בטוחה שאני אחזור לזה באיזשהו שלב.

מחפשת נואשות עבודה מהבית

וזה כבר אומר מה אני חושבת על זה... אם אתם שומעים משהו- תודיעו לי..

רחלילי

New member
בעד עבודה מהבית

ברגע שאוכל מקצועית אני אתחיל לעבוד מהבית. וכן לדעתי צריך להקצות לזה חדר נפרד עבור עצמך קודם כל כדי כן להפריד את העבודה מהחיים הפרטיים שלך. מצד שני אני יודעת על עצמי שחשוב לי להיות "מופרית" מדיעות של אנשים אחרים ולהיות חלק מצוות ממנו אפשר גם ללמוד ולהחליף דיעות. זו חלק מהסיבה שהתכנית שלי היא בגדול לעבוד חלק מהזמן בבית וחלק מהזמן מחוצה לו במקום ציבורי. אגב המקום הראשון בו ראיתי דבר כזה היה בסדרה LOVE, SYDNEY שחלק כאן מכירות אותה. שם הבעל היה אדריכל ועבד מהבית מפינה ממש במרכז שחולשת מלמעלה על הנעשה בבית... כשיהיו לי ילדים ארצה גם לעבוד הבית, העניין הוא שאז אולי יהיה לי קשה יותר לעשות את ההפרדה נראה לי שכשיהיה לי תינוק/ת ארצה כל הזמן להיות אית/ה. בכל מקרה זה התכנית בגדול.

מאי26

New member
אצלי העבודה היא כמובן בצבא,

אבל לפעמים כשצריך לכתוב משהו גדול (כמו עכשיו) אז לוקחים יום - יומיים בבית לכתוב בשקט בלי כל טרדות הטלפונים וההפרעות. בגדול נראה לי שעדיף לעבוד בחוץ (על אף החסרון הרציני אצלנו - הצורך ללבוש מדים
) וכמובן גם לא כיף שצריך להגיע כל יום עד 8:30 לעבודה - קשה לי נורא לקום בבוקר... כי בכל זאת האינטראקציה עם אנשים היא חשובה ובסופו של דבר הופכת את העבודה ליותר כיפית ומעניינת. אבל עם זאת, כשיש לי הזדמנות פעם ב... לעבוד מהבית אני נהנית גם מהיתרונות האלה - פתאום אפשר לשבת מול המחשב, לשוטט לי מדי פעם באינטרנט (במשרד אין לי אינטרנט חיצוני), לשמוע רדיו, ולא לעשות את הנסיעות האלה... ובטוח שזה יהיה מאוד נוח גם כשיהיו ילדים, אבל לא נראה לי שכיף לעבוד ככה באורח קבע. חייבים קצת חברה מסביב כדי להכניס עניין.

מאי26

New member
אה... ועוד הערה בנדון: קודם כל

כבן אדם חסר משמעת לחלוטין נורא קשה לי להכריח את עצמי לעבוד כשאני בבית - אני חורקת שיניים ועושה את זה, אבל זה ממש קשה, מה גם שסיבת הגעתי לבית מלכתחילה היא לכתוב דברים גדולים, וזה יותר קשה להתרכז כל היום בדבר אחד מעיק. חוץ מזה - ולא פחות חשוב - הישיבה בבית פשוט משמינה!
כל היום מנשנשים...

למעלה