עבודה מועדפת בחוות סוסים

עבודה מועדפת בחוות סוסים

שלום לכולם
הגיע היום וגם השחרור שלי הגיע. אני מעונינת לעשות עבודה מועדפת בתחום החלקאות, שבתכוכו הבנתי שכלולות גם חוות סוסים (תקנו אותי אם אני טועה). יש לי כמה שאלות: 1. האם כל חוות סוסים יכולה להיות "עבודה מועדפת"? האם אני זאת שצריכה לתאם בין הביטוח הלאומי לבין מקום העבודה שלי על מנת שיחשב כמועדפת? 2. הבנתי שמועדפת בחקלאות דורשת רק 100 ימי עבודה, זה נכון? ומה התנאים המחייבים בקשר למרחק ושעות עבודה בעבודה מועדפת בחקלאות? תודה מראש, פיצי.

moti 5

New member
עבודה נדרשת/מועדפת

עבודה בחוות סוסים נחשבת לעבודה נדרשת. כדי לקבל את המענק את צריכה לתבוע אותו באמצעות טופס תביעה אשר ניתן לקבל מהמוסד לביטוח לאומי (ניתן גם להוריד אותו מאתר שלהם) יש למלא את טופס התביעה. בטופס כלולים פרטים אשר צריכים למלא המעסיקים. אני ממליץ לפנות למוסד לביטוח לאומי כדי לברר אם העבודה שתבקשי לעבוד בה הינה עבודה נדרשת. בעבודה נדרשת בחקלאות ניתן לקבל מענק חלקי אם עובדים ארבעה חודשים מלאים. ניתן להשלים עוד חודשיים עבודה נדרשת בתוך שנתיים מהשחרור ולתבוע גם אותם. עבודה מועדפת היא מסוג עבודה שהוכרה כנדרשת ובנוסף אם העובד בה הוא בעל מקצוע אזרחי המוכר ע"י משרד העבודה ועובד בעבודה נדרשת שאינה במקצועו, או עובד בעבודה נדרשת במרחק של 60 ק"מ ומעלה מכתובתו והמעסיק לא דואג לו להסעות הלוך ושוב או מגורים ללא תשלום, במקרה כזה ניתן לתבוע מענק חלקי על 25 יום ומעלה (ובתנאי שעומדים בכל תנאי החוק). מצורף קישור למידע נוסף.

תשובה מאת מועדפת

שלום פיצפיצון! ראשית אני מברך אותך שאת מתכוונת לעשות עבודה מועדפת בחקלאות - דבר לא קל אך שלשמו הוקם המענק הנ"ל. העבודה אותה את מחפשת היא אכן עבודה מועדפת. לגבי מקום עבודה ספציפי את לא צריכה לתאם בינם לבין ביטוח לאומי אלא פשוט לשאול את ביטוח לאומי ספציפית על המקום בכדי להיות בטוחה במאה אחוז לגבי הזכאות שם. העבודה המועדפת בחקלאות לוקחת בדיוק כמו העבודה המועדפת בכל מקום אחר. השוני בחקלאות הוא שאת יכולה לקבל מענק על סך 6,000 ש"ח לאחר ארבעה חודשי עבודה (100 ימי עבודה) במידה והתייאשת לפני סוף השישה חודשים. לעוד מידע בנושא מענק עבודה מועדפת מועדפת - מציאת עבודה לחיילים משוחררים!

למעלה