עבודה מחו"ל בחברה ישראלית

navonn3

New member
עבודה מחו"ל בחברה ישראלית

היי היי.
לאחרונה אני משתעשע עם המחשבה לעבור לארה"ב לתקופה, אולם אין לי אזרחות אלא רק דרכון אירופאי (לדעתי גם הויזה דרכון הישראלי שלי כבר לא בתוקף).
כיום אני עובד אונליין מהבית, האם זה דבר שמותר מבחינה חוקית בארה"ב? להתגורר בארה"ב אבל לעבוד ולקבל משכורת כרגיל בישראל?

תודה מראש

Boston Guy

New member
זה תלוי מה אתה עושה אונליין מהבית - ולמי אתה עושה את זה

יש כל מני סוגים של "עבודות אונליין מהבית",
והעבודות האלו יכולות להעשות עבור כל מני לקוחות - שיכולים להיות בכל מני מקומות בעולם.
ולכן אי אפשר לגזור "גריזה שווה" לגבי כל סוג "עבודה ON LINE" באספקט של לבצע אותה בזמן שאתה על אדמת ארה"ב.

במאמר מוסגר - יש כמה וכמה דברים שאנשים בישראל עושים "אונליין" (אם מהביית ואם ממישרד) שבארצות הברית מוגדרים כעברות פדראליות חמורות.
יש לא מעט דוגמאות של אופרציות ישראליות כאלה שהגיעו אל דפי העיתונות.
במקרה של אופרצייה כזו - לנסות להתעסק בזה בזמן שהות על אדמת ארה"ב מגדיל בצורה משמעותית את הסיכוי לבלות שנים ארוכות בכלא.

John the Savage

New member
כניסה עם דרכון אירופאי תאפשר לך להיות בארה"ב רק 3 חודשים

אם התוכנית היא "לטייל" בארה"ב 3 חודשים ותוך כדי כך לעבוד אונליין בחברה הישראלית, בהנחה שאין בעיה ספציפית עם העבודה המסויימת שלך, זה כניראה לא יעורר בעיות. אם הכוונה היא להיות בארה"ב לתקופה ארוכה יותר, תצטרך ויזה מתאימה.

d a p h n a

New member
מבחינת החוק, זה אסור.

אסור לאדם שאין לו ויזת עבודה לעבוד בארה"ב, אפילו אם מדובר על עבודה מרחוק עבור חברה ישראלית כשהוא מקבל שכר בשקלים לחשבון בנק בישראל. לפני כמה שנים בדקתי את הנושא מסיבה מסויימת, וגיליתי שלמעשה אין כמעט אף מדינה בעולם שמאפשרת את זה. ברובן זה לא חוקי, למרות שהעבודה לא מתבצעת בתוך המדינה ואין כאן גזילה של תעסוקה מעובד מקומי.
&nbsp
מבחינת הפרקטיקה, אם אתה מגיע לתקופה של שבועות בודדים וממשיך תוך כדי לעבוד מרחוק בישראל, ולא מדגיש את העובדה שאתה עובד, סביר להניח שתצליח להעביר את זה בשלום. אבל זה לא הופך את זה לחוקי.

John the Savage

New member
בנסיבות הספציפיות שלכם, בהחלט יתכן שזה היה אסור

אבל לא הייתי יוצא בקריאה נחרצת שזה אסור בכל מצב. ישנן שורה של פעילויות המותרות בביקור עיסקי, ועבודה מרחוק יכולה בהרבה מקרים להכלל באותן פעיליות.

למעלה