עבודה מקנדה עם מעסיק ישראלי

flying eagle

New member
עבודה מקנדה עם מעסיק ישראלי

שלום לכולם ושנה טובה,
קיבלתי cpr ואני אמורה לעבור לטורונטו באזור מרץ.
אני מתכננת למצוא עבודה כשכירה בטורונטו.
במקביל, המנהלת הנוכחית שלי בארץ מעוניינת שאמשיך לבצע עבורה עבודות שונות מקנדה (תרגומים, הכנת דוחות וכד'). הרעיון שלה הוא להכניס אותי כספק שלה ושאני אכין ואשלח לה הצעות מחיר וחשבוניות.
מדובר בעבודה משנית, שסביר להניח ההכנסה ממנה לא תהיה משמעותית לעומת העבודה הקנדית שתהיה לי.
האם אפשרי לעשות סידור שכזה?
מה זה דורש ממני מבחינה בירוקרטית? ומבחינת מסים?
האם אני יכולה להכין בעצמי את הצעות המחיר והחשבוניות ובכל פעם שצריך להגיש דוחות מס פשוט לדווח על ההכנסה הזאת בנוסף להכנסה הראשית מהמעסיק הקנדי?
או שיש צורך בבירוקרטיה נוספת מעבר לכך?

אשמח לשמוע גם ממישהו שהיה/נמצא במצב דומה או ממישהו שמבין במסים.
תודה ושנה טובה!

TrigATUSA

New member
פשוט ולא בעייתי

כמו שאמרת - את מוציאה חשבוניות עם השם (המדוייק) שלך - למען הנוחות העתידית תעשי את החשבונית גם באנגלית וגם בעברית
בסוף השנה את צריכה לדווח על ההכנסה הזו במסגרת הגשת המס הרגילה שלך
וזהו בעצם, כל עוד זו עבודה בהיקף נמוך
&nbsp
&nbsp

רק לזכור שאם ההכנסה היא מעל 30 אלף דו"ק

צריך להירשם, להוסיף לחיוב, ולשלם HST
https://www.canada.ca/en/revenue-ag...st-businesses/register-a-gst-hst-account.html

בנוסף, אני חושש שיש סיכון מסויים, גם אם נמוך, שרשות המסים בישראל תחליט שהעבודה הזו מעידה על-כך שמרכז החיים נותר בישראל. כמו שאני מכיר אותם הם עלולים להתעורר מתישהו ולדרוש תשלומים וקנס, וקנס על הקנס... כמובן, שבהתאם לאמנת המס בין קנדה לישראל לא יהיה כפל מס, אבל עדיין עלול להיות הפרש בסכום לתשלום.
לכן, אני הייתי מציע להכין את החשבוניות באנגלית בלבד עם כתובת בקנדה. וכמובן, לדאוג לכמה שיותר הוכחות לכך שמרכז החיים עבר לקנדה- הדבר החשוב ביותר הוא כמובן מקום מגורים, העבודה הראשית, בי"ס לילדים וכו'. כדאי אולי גם להגיש מיד בקשה לניתוק תושבות בביטוח לאומי (ולא לחכות שנתיים) כדי לצמצם עוד יותר את הקשר.

TrigATUSA

New member
יש לך טעות

מכיוון שהלקוח יושב מחוץ לקנדה, ותוצרי העבודה לא בשימוש בקנדה, מדובר בייצוא שלא צריך לגבות עליו HST
אני די משוכנע שאם לא גובים HST גם לא צריך להירשם ל HST
&nbsp
קשה לחזות את האקראיות של רשויות המס בישראל, אבל מכיוון שהיא לא גרה בישראל, והעבודה שהיא עושה לא נמצאת בישראל, זה אמור להיות כמו כל חברה בינלאומית המוכרת לחברה לישראל - כלומר ללא חבות מס בישראל (ובלי מעמ וכדומה)

תודה על התיקון

כן, בתיאוריה זה אמור להיות מאד פשוט. אבל מהיכרות עם הביורוקרטיה הישראלית ואיך שרשות המסים מתנהלת קשה לדעת ועדיף להיות מוכנים.

The ofer

New member
תיקון קל

יש שני סוגי חיובים שלא מוסיפים להם HST

אחד נקרא exempt והשני נקרא zero supply

אם זה EXEMPT לא מחייבים וגם אי אפשר לקבל חזרה HST על הוצאות. אם זה EXEMPT זה לא נכלל ב 30000. מצד שני...

אם זה ZERO SUPPLY אתה לא מחייב HST אבל זה כן נכלל ב 30000 אז כן צריך להרשם במידה ומגיעים ל 30000 ב 12 חודשים. כמו כן, ניתן לקבל חזרה את ה HST ששולם על הוצאות שקשורות ל ZERO SUPPLY

TrigATUSA

New member
האם מה שכתבת רלבנטי לסיטואציה שנשאלה

כאן, כלומר לאספקת שירותים על ידי חברה קנדית לחברה בחו"ל,?
&nbsp
חשבתי שהאבחנה בין EXEMPT ל ZERO RATED הוא עבור מכירות מקומיות (DOMESTIC)?

The ofer

New member
ברור שרלוונטי...

ZERO RATED זה לא רק דומסטיק...

אני לא אקספרט ב HST אבל לפי הידע שלי EXPORT נחשב ZERO RATED ואם זה כך... זה נכלל ב 30000 < במקרה שלו זה EXPORT של SERVICES >

זאת אומרת שאם יש לך מעל 30000, אפילו שאתה לא צריך לחייב HST, אתה חייב להרשם < ויכול גם לקבל חזרה HST ששילמת >

שוב, אל תתפוס אותי במילה... למרות שלרוב אני צודק :) אבל אם מה שהוא יעשה עבור החברה בארץ זה ZERO RATED אז זה מאוד רלבנטי...

https://www.canada.ca/en/revenue-ag...arge-gst/gst-hst-imports-exports.html#applies

למעלה