עבודה סוציאלית - זה כדאי?

fa1afel

New member
עבודה סוציאלית - זה כדאי?

אהלן, אני בן 22 - שנה אחרי שירות צבאי, יש לי ציונים שלא מונעים ממני ללמוד כל דבר שאחפוץ בו. אני תמיד הייתי מאד טוב בלימודים הומניים וגם ריאליים. יש לי תקשורות טובה עם אנשים ובמיוחד הבנה לאנשים החלשים בחברה. אמא שלי עובדת סוציאלית ומרוויחה סכום מאד מכובד בניהול בחברה פריטית - היא ייעצה לי ללמוד תחום זה תוך כדי הבטחה כי זהו תחום רווחי... אני סקפטי באופן טבעי בנושא מכיוון שמעולם לא ראיתי במקצוע זה תחום רווחי ותנאי הקבלה אליו מאד נמוכים יחסית לציוני... המקצוע עצמו נראה לי בהחלט כמו משהו שאני אוכל להתמודד איתו ולעסוק בו. אך האם זה כדאי על פני תארים אחרים כגון פסיכולוגיה או אף תחומים מדעיים יותר בתחום? אודה לשמוע תשובה בנושא. ניר.

גאיה111

New member
ניר,

אתה כותב במה אתה טוב, מה אתה יכול לעשות, ומה אמך מייעצת לך לעשות. אולם מהי נטיית ליבך, מהן שאיפותיך- זהו משהו שחסר לי בדבריך.

fa1afel

New member
תודה על התגובה המהירה :)

האמת היא שאייני סגור על מה היא נטיית לבי. אני יודע שתמיד אהבתי ללמוד - אם זה מקצוע הומני או ריאלי (יותר מקצועות הומניים וביולוגיה). אך האמת היא שאני די בטוח שאוהב גם לעבוד בתחום כמו עבודה סוציאלית. השאלה המרכזית היא אם יש אפשרות להתפרנס בכבוד ולהגיע להישגים גם במקצוע זה או שאולי כדאי לפנות לכיוונים אחרים? אשמח לשמוע עוד על המקצוע מה מאפיין אותו, כמה מרוויחים, איך הולך הקידום בו וכו' תודה רבה.

עבודה סוציאלית

הי, תחום העבודה הסוציאלית בכללותו אינו תחום שמרויחים בו הרבה כסף. מרבית העבודה היא במקומות ציבוריים כמו עיריות- לשכות רווחה, עמותות, שרות בתי הסוהר ועוד.. בכל אחד ממקומות העבודה הללו יש אנשים שהתקדמו לתפקידי ניהול והדרכה וכמובן שככל שעולים בדרג המשכורת משתפרת. יש אפשרות למצוא עבודה במקומות אחרים,פרטיים אך מגוון האפשרויות כאן הוא קטן יותר. אימך היא דוגמה מצויינת לאדם שהצליח למצוא את מקומו בעולם התעסוקה ולהרוויח כסף בחברה פרטית. יש אפשרות להתמחות בפסיכותרפיה ולפתוח קליניקה פרטית בהמשך הדרך. בהצלחה!!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה