עבודה סוציאלית קלינית

amit966

New member
עבודה סוציאלית קלינית

טוב אז שאלה מתבקשת בעיקר בשל העובדה שאני נמצאת כרגע בעיצומו של התהליך הקשה של קבלה לתואר שני בפסיכולוגיה קלינית.

אני מבינה שהמסלול של עבודה סוציאלית קלינית הוא קצר בהרבה מיזה של הפסיכולוגיה קלינית. כלומר מי שמסיים 3 שנים של עבודה סוציאלית קלינית רשאי כבר לפתוח קליניקה ולהתחיל לטפל?אם זה במסגרת קופות חולים, פרטי או ציבורי וכו'?

כי אם כן בשביל מה בעצם לעבור את מסלול העינויים המפרך של התואר השני בפסיכולוגיה,לחכות כמה שנים להתמחות ואז עוד 4 שנים של התמחות ואז רק לצאת לדרך?

אם מדובר בתחום כ"כ דומה וב-2 המקרים אפשר לטפל אז למה כולנו כ"כ נוהרים אחרי הפסיכולוגיה הקלינית???
באמת אשמח לדעתכם בעניין...
אפילו הפסיכולוגית של ידיד שלי אמרה לו שהיא בעצמה הייתה הולכת בדיעבד ללמוד עבודה סוציאלית קלינית ,כי היא ראתה בשטח שהמעמד שלהם זהה והם לפעמים אף מקבלים יחס יותר טוב מהמתמחים בפסיכולוגיה ומתחילים לטפל הרבה יותר מהר וצוברים הרבה לפני את הניסיון הנדרש...אז איפה הקאץ כאן?

בעיני אין קאץ'.

סתם לצורך העניין, אני הולכת לטיפול (פרטי) אצל עו"ס קלינית שלמדה גם פסיכותרפיה פסיכודינמית.
אבל פה מסתיימת ההבנה שלי את הנושא

אין לי מושג אם יש בעייתיות אח"כ למצוא עבודה אם התואר הראשון הוא לא עבודה סוציאלית.

אני חושבת שמסלולי ההסבה לתואר שני בעו"ס קלינית דורשים בתנאי הקבלה ממוצע גבוה בתואר הראשון, אז כדאי לבדוק אם את עומדת בדרישות.

amit966

New member
אני מניחה שאם אני עומדת בדרישות לקלינית

אז גם בדרישות לעו"ס קלינית אני עומדת

לא התעמקתי בדרישות כי השנה החלטתי להגיש לפסיכולוגיה קלינית וגם האופציה של ללמוד בחו"ל עוד קיימת.
העניין הוא שאני באמת מנסה להבין את ההבדלים בקריירה אחרי זה. מלבד העובדה שעוסים קליניים לא רשאים לאבחן ולחתום על מסמכי אבחון למיניהם.
מבחינת אופציה תעסוקתית-הן במגזר הציבורי והן במגזר הפרטי

Optimistic Girl

New member
לדעתי

את צריכה למצוא אנשים בתחום הזה
יענו עוסים קליניים
ואז לשאול אותם
אגב בתפוז יש פורום עובדים סוציאליים תשאלי גם שם.

אני בכל אופן מתכוונת להיות פסיכולוגיה...
ולא משהו אחר... אנחנו חיים רק פעם אחת בעולם הזה מכדי להתפשר על מה שבאמת אוהבים...

amit966

New member
ומאיפה הביטחון שתתקבלי?

אני חלילה לא מזלזלת ולא מכירה אותך,אבל התהליך קבלה הוא מאוד קשה ולעיתים לא מקבלים את האנשים הנכונים..(לפחות בארץ)

Optimistic Girl

New member
פשוט מאוד

אם לא יהיה לי ביטחון
אני באמת לא אתקבל

והשאיפה היא דוקטורט בחו"ל
בנושא ספציפי שמעניין אותי

לימודי עבודה סוציאלית קלינית

עמית שלום

כדי להתקבל לעבודה סוציאלית קלינית עליך להיות עובדת סוציאלית
כלומר- תצטרכי לעשות תואר ראשון בעו"ס.
יש תכניות בארץ להסבה לעו"ס וחלקם אפילו משלבים למודי תואר שני
מבחינת העבודה בשטח אין הרבה הבדל בין עו"ס קליני לבין פסיכולוג קליני
לגבי למודי פסיכולוגיה בחו"ל-
באוסטרליה לדוגמא כדי להתקבל לתואר השני יש ללמוד שנת השלמה המכונה "הונרס"
במסגרת ההונרס מעמיקים את הידע בתחום ועורכים מחקר קטן. על בסיס הציונים בשנה זו ניתן להגיש בקשה לתואר השני

אשמח לתת לך פרטים נוספים ושיהיה בהצלחה!
יעל מקמפוס לימודים

למעלה