עבודה סמינריונית

• פותח הנושא asus8
  • פורסם בתאריך

asus8

New member
עבודה סמינריונית

שלום
אני סטודנט ליחב"ל בפתוחה, ועומד לכתוב עבודה בקורס דת ומדינה.
אני מעוניין להתעמק בכתביו של ליבוביץ' ואשמח למצוא נושא רלוונטי שעליו אכתוב את שאלת המחקר.
אשמח מאוד להכוונה או טיפים- כמובן שאני לא מבקש את שאלת המחקר, אלא תת נושאים שאוכל לפתח ומהם להוציא את שאלת המחקר, שעליה תתבסס העבודה.

תודה רבה

u r i el

New member
אתה מוזמן להכנס לאתר ליבוביץ

בכתובת שלעיל : http://www.leibowitz.co.il/
ולשוטט כאוות נפשך במאמרים, בכתבות, בספרים, בסרטונים ובכל החומר הרב המצוי שם. יתכן שתצטרך לבצע הליך הרשמה קצר כדי להנות מכל החומר. לאלה שאינם רשומים הגישה לחלק מהחומרים מוגבלת.
בהצלחה.

יורם 714

New member
בספר של מיכאל ששר זיכרונו לברכה

הספר : ליבוביץ כופר או מאמין ?
עמוד: 24
ליבוביץ טוען : "תשעים אחוז מן היהודים כיום אינם יונקים שום תכנים מן היהדות"
אז אולי תנסה להוכיח שליבוביץ לא "צדק"
אני מבחינתי ממש מסכים עם ליבוביץ למרות שיש לי ספק קל עם התשעים אחוז.

asus8

New member
רב תודות. העבודה צריכה להיות בעלת גוון מדיני/פוליטי.

אם כי בהחלט העלת לי מספר רעיונות.
כמו כן חושב על ביצוע השוואה. אולי בין תפיסתו של ליבוביץ (בנושא דת ומדינה) לבין זו של הרב קוק.

asus8

New member

u r i el

New member
יש לליבוביץ אמירה

שאינני זוכר כרגע לאן להפנות אותך למקור, ואני גם לא זוכר את המילים המדוייקות, אבל עניינה של אמירה זו שאין - כך לדעתו - מה ללמוד מן ההיסטוריה וזאת מאחר ששום סיטואציה איננה חוזרת על עצמה בדיוק, ובכל רגע הקונסטלציה של האירועים אחרת. כמובן - מבחינה פילוסופית ניתן להסכים ששום סיטואציה לא חוזרת על עצמה בדיוק של שעון שוויצרי, אולם תהליכים אנושיים חברתיים או פוליטים אינם פועלים ע"פ לוגיקה פילוסופית, אלא שבים וחוזרים על עצמם עקרונית ולכן אינני מסכים לאמירתו זו של ליבוביץ. למשל - אם אנו עוסקים בענייני דיומא - כל האזהרות למיניהן של חכמים ושל טפשים נגד חזרה לימי היטלר האפלים מקורן בנסיון העבר, שלומדים ממנו - ועוד איך - איך אסור להתנהג ואין כל ספק שזה שיעור מאלף שההיסטוריה כן מנחילה לנו !
זה בהחלט נושא שווה דיון.

יורם 714

New member
ראה בבקשה בספר "על עולם ומלואו" (שיחות עם מיכאל ששר)

"נאציזם" - (77)
"כאריזמה" - (152)

למעלה