עבודה עבודה

זאב זאב

New member
עבודה עבודה

אני צריך עזרה בכמה שאלות בדיני עבודה : 1. כמה ימי חופשה מינימום מגיע לעובד בשנה. 2. האם מקבלים החזר על ימי מחלה כבר מהיום הראשון. 3. האם אפשר לסכם עם עובד שהוא לא יקבל משכורת על שעות נוספות.
 
1.חוק חופשה שנתית

חוק חופשה שנתית, תשי"א-19511 פרק ראשון : מבוא i1"עובד בשכר" פירושו - עובד שגמול עבודתו, כולו או חלקו, משתלם שלא על בסיס של חודש או תקופה ארוכה מזו ; "שנת עבודה" פירושו - פרק זמן של שנים עשר חודש, שתחילתו אחד באפריל של כל שנה, מיום 1 באפריל 1951 ואילך. פרק שני:החופשה i2. הזכות לחופשה כל עובד זכאי לחופשה שתינתן לפי הוראות חוק זה. i3. אורך החופשה [תיקון: תשכ"ה, תשכ"ז] אורך החופשה לכל שנת עבודה אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד הוא: (1) בעד כל אחת מ-4 השנים הראשונות - 14 יום; (2) בעד השנה החמישית - 16 יום; (3) בעד השנה השישית - 18 יום; (4) בעד השנה השביעית - 21 יום; (5) בעד השנה השמינית ואילך - יום נוסף לכל שנת עבודה עד לחופשה של 28 יום; בימי החופשה לא ייכלל אלא מנוחה שבועית אחת לכל שבעה ימי חופשה. (ב) היה הקשר המשפטי שבין העובד ובין המעביד קיים כל שנת העבודה, והעובד עבד באותה שנה - (1) לפחות 200 ימים - יהיה מספר ימי החופשה כאמור בסעיף קטן (א) ; (2) פחות מ-200 ימים - יהיה מספר ימי החופשה חלק יחסי ממספר הימים שלפי סעיף קטן (א), כיחס מספר ימי העבודה בפועל אל המספר 200 ; חלק של יום חופשה לא יובא במנין. (ג) היה הקשר המשפטי שבין העובד ובין המעביד קיים בחלק משנת העבודה, והעובד עבד בתוך אותו חלק שנה - (1) לפחות 240 ימים - יהיה מספר ימי החופשה כאמור בסעיף קטן (א) ; (2) פחות מ-240 ימים - יהיה מספר ימי החופשה חלק יחסי ממספר הימים שלפי סעיף קטן (א), כיחס מספר ימי העבודה בפועל אל המספר 240 ; חלק של יום חופשה לא יובא במנין. i4. עובד זמני בשכר [תיקון: תשל"ו] (א) סעיף 3 אינו חל על עובד בשכר שעבד פחות מ-75 ימים רצופים, אצל מעביד אחד או במקום עבודה אחד, בין בשנת עבודה אחת ובין בשתי שנות עבודה רצופות. לעובד כאמור תשולם תמורת חופשה, כמפורש בפרק השלישי. (ב) לענין סעיף קטן (א) רואים ימי עבודה כרצופים, אפילו חלה הפסקה בעבודה מחמת - (1) שירות מילואים לפי חוק שירות בטחון, תש"ט-1949 3 ; (2) יום המנוחה השבועית או חג שאין עובדים בהם, אם על פי חוק ואם על פי הסכם או נוהג, וכן אחד במאי ; (3) חופשה על פי חוק זה וכל חופשה או פגרה שניתנה לעובד על פי חוק או בהסכמת המעביד, בין בשכר ובין שלא בשכר ; (4) שביתה או השבתה ; (5) תאונה או מחלה ; (6) ימי אבל במשפחה שמטעמי דת או נוהג לא עבד בהם העובד ; (7) הפסקה ארעית ללא הפסקת יחסי עובד ומעביד. (8) אימון לשירות עבודה לפי חוק שירות עבודה בשעת חירום, תשכ"ז-1967. i5. חישוב ימי החופשה (א) ואלה הימים שלא יובאו במנין ימי החופשה : (1) הימים בהם שירת העובד שירות מילואים לפי חוק שירות בטחון, תש"ט-1949 ; (2) ימי חג שאין עובדים בהם, אם על פי חוק ואם על פי הסכם או נוהג -להוציא ימי המנוחה השבועית ; (3) ימי חופשת לידה ; (4) הימים שבהם אין העובד מסוגל לעבוד מחמת תאונה או מחלה ; (5) ימי אבל במשפחה, שמטעמי דת או נוהג אין העובד עובד בהם ; (6) ימי שביתה או השבתה ; (7) ימי הודעה מוקדמת לפיטורים, אלא אם עלו על ארבעה עשר, ובמידה שעלו. (ב) חלו ימים מן האמורים בסעיף קטן (א) בימי החופשה, יראו את החופשה כנפסקת לאותם הימים, ויש להשלימה ככל האפשר תוך אותה שנת עבודה. 2. אין חובה לשלם דמי מחלה מהיום הראשון למחלה. 3. אי אפשר לסכפ עם עובד שהוא לא יקבל משכורת על שעות נוספות.
 

igalgolan

New member
חופשה ויום ששי.

האם ישנן הוראות מיוחדות או פסיקה כאשר העובד עובד רק 5 ימי עבודה בשבוע? איך יחושבו אז ימי החופשה? יגאל גולן
 

אסף E

New member
יגאל - החוק מתייחס לימים ולא לימי

עבודה. וניתן להסיק כי עובד יהודי המועסק 5 ימים שבוע יחשבו לו במניין ימי החופשה הרלוונטים את ימי שישי ושבת כאחד לעניין "בימי החופשה לא יכלל אלא מנוחה שבועית אחת לכל שבעה ימי חופשה".
 

טלי1

New member
שעות נוספות גלובלי

בסעיף אחרון כתבת שאי אפשר לסכם עם עובד שלא יקבל שכר שעות נוספות. אני יודע על מקרים רבים של מנהלים או אנשי מכירות שמוגדר להם כך בחוזה. האם זה לא חוקי?
 
זה אסור. על מעביד לשלם לעובד

תשלום עבור שעות נוספות. אבל זה מסוג המילים המתות בספר החוקים. ד"א הרבה פעמים העובד מעדיף לעבוד גלובלית - לא סופרים לו ימי חופש או מחלה, הוא יכול לבא ולצאת כרצונו.
 

טלי1

New member
סעיף מנוגד לחוק בחוזה

השאלה אם הסכמתי וחתמתי על חוזה עם שעות נוספות גלובלי. אני יכולה לתבוע את המעביד בטענה שחתמתי אבל זה לא חוקי?
 
זה תלוי בתפקיד.

אם התפקיד היה כזה שחוק שעות עבודה ומנוחה לא חל עליו, אז הסעיף בחוזה תקף בהחלט. החוק לא חל על עובדים בתפקידי הנהלה, עובדים שתפקידם מחייב מידה מיוחדת של אמון אישי ועל עובדים שאין שום אפשרות לפקח על שעות עבודתם. אם העובד לא באחד מהתפקידים האלה - אז אין תוקף להסכם בדבר שכר גלובלי שכולל שעות נוספות. לכן, גם אם העובד חתם על הסכם כזה - הוא יכול לתבוע את המעביד לתשלום גמול שעות נוספות. הבעיה העיקרית של עובד כזה תהיה בתחום ההוכחה, כי הוא יצטרך להוכיח כל שעה נפרדת שעבד, ואין אפשרות להסתפק באומדן או בממוצע. חוץ מזה, אם המעביד שילם בתלוש סכום עבור "שעות נוספות גלובליות" או משהו כזה, הסכום הזה יבוא על חשבון גמול השעות הנוספות שהעובד יוכיח שמגיע לו.
 
מכאן נובע שכולנו מנהלים, לא?

פלא שכך המדינה נראית
 
זה לא חל על מנהלי פורומים.

אבל המעביד הוא זה שצריך להוכיח שהחוק לא חל, ולא יעזור לו סתם לקרוא למישהו "מנהל". הוא צריך לשכנע שמדובר בתפקיד של הנהלה.
 

טלי1

New member
תודה ../images/Emo13.gif עניתם לי. אומנם מדובר

בתפקיד ניהולי לכל הדעות. רק השכר לא כל כך...
 
למעלה