עבודה עברית

עבודה עברית ../images/Emo10.gif

יש דבר כזה ? ולמה פית´ום קפץ לי הנושא לראש?
הייתי היום אצל השען השכונתי - הבאתי לתיקון\בדיקה שעון, של אישי היקר. השען, איש נעים הליכות וידיים מטופחות, החליף סוללה ואמר: "מקוה שיעבוד, לא כדאי לתקן גברת, השעון גמור, אכול מבפנים מזיעה, אבק וחול".. נבוכותי לשניה ועניתי: "נו, יש עוד אנשים שעובדים במדינה"... בימינו אנשי "צווארון כחול" ברובם נושאי דרכינים זרים.. ואנחנו, למדנו לגהץ - צווארונים לבנים !
טוב או רע ? כמו בכל תופעה - אין שחור או לבן.. מציאות ישראלית? - לא רק !
שבת שלום

magy

New member
חונהההההההההההה ../images/Emo55.gif

התגעגעתי...... עבודה עברית,,,, מה עשה אבי כשעלה ארצה.???. עבד בסולל בונה....פעם סיפר לנכדים שבנה פה ובנה שם..... שאלו אם הוא היה פעם ערבי......(מתוך בדיחה) באמת עבד, כשהיה פושט בערב את הגופיה האפורה.... היתה לו מתחת גופיה לבנה על העור....בגלל השיזוף... העבודה שאני הכי זוכרת....שנסע לאילת.....לעבוד גם שם. כשאילת עוד הייתה ....חול וחול...... וקצת ים... בראש פינה, במירון, פעם טיילנו והוא הראה לנו אנטנה גבוהה...וסיפר שעמד על קצה האנטנה... סולל בונה......של פעם......באמת סללו ובאמת בנו..... הוא ואחיו היו בעלי מקצוע בארץ מוצאם, זכוכיתנים.......יענו, אמני זכוכית..... האח הגדול עסק במיסגור....אבי במראות....האח הצעיר ביותר....במוזיאון חיל הים....בחיפה....הכין תערוכות....והיה מצייר בזכוכית....לא בצבעים....אלא בתוך החומר.....על ידי חריטה.... ורק אח אחר....היה שען......... האחיות למדו לתפור.... פעם עבדו בעבודת כפיים......תרתי משמע........ היום.......רק עושים ביד...... טוב, עבודת בצלאל.....
)))))))))))))

מגי.................... ../images/Emo25.gif

על "עבודת יד" יש לי חידה\בדיחה. מה שווה יותר מנת דם או מנת זרע? תשובה נכונה" מנת זרע. הסברים: בגלל "עבודת היד" !!!! שבת שלום,

magy

New member
אני מכירה משהו אחר

שואלים מה עדיף לגבר......זיון טוב חירבון טוב (סליחה, כך הבדיחה) ברור שחירבון טוב..... אחרי החירבון לא צריך לחבק את האסלה........

magy

New member
בין הזיו..... לחיר........צריך

צריכה לבוא המילה..........או....... אחזור אחרי החדשותתתתתתתתתתתתתתתתתתתתתת
)))))

למעלה