עבודה על גמישות

Tammie

New member
עבודה על גמישות

יש הרבה צורות ושיטות לפתח גמישות בין אם זאת גמישות כתפיים, רגליים, גב ולמעשה גמישות של כל מפרק בגוף. מה השיטה המועדפת עליכן? האם אתן עושות את העבודה העיקרית על גמישות בתחילת האימון או בסופו? האם אתן דוגלות בהחזקה סטטית (ואם כן של כמה זמן?) או בהגמשות קצרות ודינמיות? ובקיצור- מהם הטריקים הקטנים שלכן לפתח את הגמישות של המתעמלות שלכן? וכי אני לא יכולה להתאפק האחיות רוס בסרטון הכי גמיש שיש :) http://www.youtube.com/watch?v=EHEtXkReIbE&feature=related

chuch1

New member
אני מעדיפה

לעבוד על הגמישות בתחילת האימון במסגרת החימום. החימום אצלנו אורך משהו כמו חצי שעה ובתוכו בין השאר הבנות מתכופפות בעמידת פיסוק 20 שניות, עוברןת לעמידה ראשונה 20 שניות ואז לעמידה שישית 20 שניות והכל ברצף (סה"כ 60 שניות). בישיבה הן יושבות ישיבה שלמה ומתכופפות 20 שניות, הפסקונת, עוד 20 שניות, עוד הפסקונת ואז 40 שניות.(סה"כ 80 שניות. אותו הדבר בפיסוק וגם פיסוק עם רגל כפופה לאחור. בשפגאט הנבחרת הצעירה יושבת 30 שניות בכל רגל ובשפגאט פנים והכל כפול 2. הנבחרת הבוגרת יושבת 60 שניות בכל רגל ואם הן מחפפות הן יושבות שוב 60 שניות. גם בגשרים הן עושות 10 שניות גשר כפול 4 ואח"כ 10 שניות גשר עם דחיפה על הרגליים ישרות על המזרן(לפיתוח הגמישות בכתף) כפול 4. בקיצור:), אני דוגלת בהחזקה סטטית יותר מאשר בהגמשות קצרות....

גמישות

חשוב ביותר! לרוב מקבל יחס זניח בעיקר בחוגים העממיים וחבל אצלנו הגמישות והכושר הם מעל הכל מצ"ב של הקטנות שלנו תמונות מהאימון האחרון

אמא לה3

New member
ראיתי את התמונות

מדהימות!!!!! רואים את ההשקעה, אין ספק!!! בובות אמיתיות. ולעיניננו, אכן הגמישות חשובה ביותר, אני עובדת עם הבנות על גמישות בעיקר אחרי החימום ובסוף האימון אחרי הכושר. בנוסף למתיחות סטיות ואקטיביות אני גם מותחת את הבנות בעצמי (לרב הצעירות מתנגדות ודוקא מהבוגרות יותר יש לי שיתוף פעולה מדהים), כמתעמלת הביאו לנו פעם בשבוע מאמנת מההתעמלות האומנותית שמתחה אותנו ודיי קרעה לנו את הצורה..אימון של שעה וחצי רק מתיחות ובלט.

גם ססטטית וגם דינאמית (בליסטית)

שני הסוגים חשובים, מכיוון שלשניהן יש שימוש בהתעמלות. לדעתי הדינאמית שימושית יותר (ז'טה, קלוש, ג'ונסון, כתפיים- לפליק-פלקים, מקבילים ועוד), למרות שאומרים שמתיחות דינאמיות (בליסטיות) פחות בריאות לגוף, כיוון שבסוג מתיחה זה נקרעים יותר סיבי שריר. זה לא כל כך נורא שנקרעים סיבי שריר. זה בסדר, וזה קורה המון בחיי היום יום, באימוני כוח, בגמישות סטטית ובהרבה מצבים של ההתעמלות. הגוף מחדש את הסיבים האלה בזמן השינה (לכן גם חשוב מאוד שמתעמלות ישנו כמו שצריך!). יש רק להקפיד על המינון- לא יותר מידיי ולא חזק מידיי. לא הייתי נותנת גם מתיחות בליסטיות אינטנסיביות יום אחרי יום ברצף. כמו-כן, רצוי שיקרעו סיבי שריר מיקרוסקופיים במתיחות באופן מבוקר, מאשר ייקרעו בבת אחת בניתור פישוק על הטרמפולינה או בכל תרגיל התעמלות אחר. מתעמלת שעובדת על גמישות ביסודיות- זה לא יקרה לה. אני אוהבת לעבוד על גמישות בחימום, אחרי החלק הדינאמי, גם הגוף חם מהריצה, גם יש חימום ספציפי מיד לפני הגמישות וזאת גם הכנה טובה לאימון עצמו ומייעל ביצועים באימון. חשוב כמו שאמרתי לעבוד גם על גמישות סטטית וגם על דינאמית. בסטטית אומרים שצריך להחזיק מינימום 8 שניות כדי להגיע למתיחה, אבל בהתעמלות זה לא מספיק ולא מגמיש, לכן צריך לדעתי לפחות חצי דקה. גם דקה זה סבבה. מעבר לזה לא הייתי נותנת. צריך לבצע מתיחה עד מצב שמרגישים כאב נסבל. לדעתי בחוגים עממיים חשוב לתת לילדות גם לבצע תרגילי גמישות בבית. כל יום לפחות דקה בכל מצב. כי חצי דקה פעמיים בשבוע באימון ממש לא מספיק.

תמונות מהחימום

חימום סטטי יעיל יותר ויש לו תוצאות טובות יותר לרוב כך ניתן לדייק ולתקן דרושה יותר בגרות ומשמעת- ואין צורך לחשוש מזה אני מנסה שוב להעלות תמונות מחימום הקטנות שלנו מאחד האימונים האחרונים

למעלה