עבודה על קובץ ב illustrator ביחס 10 ל 1

MIDIFRANCE

New member
עבודה על קובץ ב illustrator ביחס 10 ל 1

בית הדפוס מבקש ממני לעבוד על קובץ ביחס 10 ל 1
המטרה להדפיס פוסטר באורך 10 מטר וברוחב 3 מטר איכות הדפסה 250 DPI
בפוסטר יש תמונות באיכות גבוהה וטקסט
האם עלי להגדיר בתוכנה אורך 100 סמ ורוחב 30 סמ?
ומה עם ה DPI ? אם אני רוצה איכות הדפסה אז לפי הבנתי יש להגדיר 2500 DPI כלומר פי עשר מ 250 DPI
האם זה נכון?
תודה לכולם

rondadon1985

New member
באורך ורוחב נכון

זה בדיוק יחס 1 ל-10.
&nbsp
בDPI אם ביקשו 250 אז 250...לא להכפיל ב-10.

MIDIFRANCE

New member
אבל האיכות יורדת

בקובץ יש תמונות באיכות גבוהה. כשסוגרים את הקובץ ל PDF וומוסרים להדפסה הפוסטר יוגדל בהדפסה פי 10 ואז החלק התמונתי יהיה באיכות נמוכה...

rondadon1985

New member
אין שום צורך בחדות כמו הדפסה על A4 בהדפסה בגודל של מטרים

הרי אף אחד לא יעמוד מול זה במרחק כזה שהוא יוכל לראות "פיקסול" (וגם לא יהיה כל כך).
&nbsp
לצורך העניין, שאני הכנתי פוסטר של 4 מטר על 1.5 מטר, הבית דפוס הספציפי שעבדתי מולו ביקש יחס 1:1, אבל DPI של 36...
&nbsp
אם אתה מאד לא בטוח, תתקשר לבתי הדפוס ותשאל בשביל להיות שקט ב-100%.

MIDIFRANCE

New member
נראה לי שבעניין צילומים הכלולים בפוסטר יכולה להיות בעייה

נראה לי שבעניין צילומים הכלולים בפוסטר יכולה להיות בעייה
ברור שפוסטר של 2 מטר על 3 מטר רואים ממרחק של 5 מטר לפחות ואז מספיק 100 DPI בהדפסה אבל זה עדיין אומר שאם מקטינים את משטח העבודה שלנו באילוסטריטור ביחס 1 ל 5 נניח , אזי יש להשתמש בתמונות באיכות של 500 DPI לפחות
בעניין ה 36 DPI אני בספק אם ההדפסה של צילומים הייתה איכותית מספיק ...

rondadon1985

New member
חוזר ואומר

*** אם אתה לא בטוח - תשאל בחברת דפוס ***
&nbsp
לגבי העבודה שאני עשיתי, אני ראיתי אותה תלויה גם ממרחק חצי מטר - ההדפסה של הצילומים היתה איכותית.
&nbsp
מסקרנות, עד כמה איכותיים התצלומים מבחינת כמות הפיקסלים?
לצורך העניין, אם יש לך תמונה של 20MP ביחס אורך רוחב של 4:3 סטנדרטי, זה אומר שיש לך תמונה שמורכבת מ5472 על 3648 פיקסלים.
&nbsp
אם אתה מכין קובץ בגודל 100X30 ס"מ, זה אומר בערך 39.5X12 אינץ', ועם רזולוציה של 250DPI, אתה מקבל בעצם קובץ בגודל 9875X3000.
זה אומר שאם תכניס את התמונה, באופן גס, היא נשארת ביחס 1:1, ויש לך מקום לכמעט 2 תמונת כאלה בגודל מלא ובאיכות מלאה.
לעומת זאת, אם אתה מכין קובץ כזה עם 2500DPI, אתה מקבל 98750X30000 פיקסלים. עכשיו בשביל שהתמונה שלך תמלא את הפיקסלים האלה, אתה צריך למתוח אותה לפחות פי 7-8 מהגודל המקורי שלה - וזה גורם לאיבוד איכות משמעותי מאד!
&nbsp

MIDIFRANCE

New member
300 DPI ??????

מדברים תמיד על איכות מינימלית של 300 DPI לתמונה כדישההדפסה תהיה איכותית. אבל שים לב לחישוב הבא:
בהנחה שהצילום נעשה במצלמה מקצועית של 24MP 4000x6000 אז הדפסה איכותית ב 300 DPI תאפשר גודל הדפסה של 32X50 סמ בלבד...
מה דעתך על כך?

למעלה