עבודה עם אנשים שסובלים מ cp/שיתוק מוחין.

zeev83

New member
עבודה עם אנשים שסובלים מ cp/שיתוק מוחין.

האם יש למישהו ניסיון עם עבודה עם אוכלוסיה זו? וטיפים שיכול לתת. האם כל מקרה לגופו?
 

oridoron77

New member
טיפים?

1. ראשית לעבור איזושהי סוג של הכשרה עם אוכלוסיות מיוחדות, ולדעת לסרב במידה וזה מרגיש לך גדול עליך. 2. לדעת את סוג המוגבלות והמגבלות של האדם (כל מקרה לגופו), ולקבל מידע לגבי אופיו של האדם מן הסובבים אותו (צוות רפואי שמפטל בו, משפחה קרובה וכו'...). 3. תיאום מטרות עם האדם, או במקרה מוקצן יותר עם האחראי עליו לגבי הציפיות שמוטלות עליך. 4. תכונות חובה כמו אמפתיה, סובלנות, סבלנות, קשב וריכוז, אופטימיות אינם בגדר המלצה. בהצלחה אורי
 

liorba

New member
חייב להעיר כאן משהו

עבודה עם חולי CP היא עבודה לא קלה בכלל מכל הבחינות. אני באופן אישי לא מתחיל אפילו לטפל או לאמן חולי CP משום שאני מרגיש שאפילו בתור פיזיו אין לי מספיק ידע או נסיון להתמודד עם סוג כזה של בעיה. אני מציע למאמנים להתעסק עם אוכלוסייה בריאה גם בשביל עצמם (הגנה משפטית וכו') וגם בשביל המתאמנים עם הבעיה. ליאור.
 

oridoron77

New member
תודה רבה ליאור

לקחתי לתשומת ליבי, ואני מקוה שגם מי שפתח את השרשור. אורי
 
מצטרף ומוסיף קצת פירוט...

CP מופיע בהרבה צורות, החל מספסטיות וטונוס גבוה ועד רפיון שרירים מוחלט, לפעמים זה כמעט לא מורגש על האדם ולפעמים הוא על כסא גלגלים..., בכדי לאמן אותם חייבים להבין לא רק ב-CP אלא "לאן הוא יכול להגיע". לנו יש "שרירים קצרים", אצל מי מהם שיש לו טונוס גבוה השרירים כל הזמן מתקצרים וזה מוביל לניתוחים של שחרור גידים, בגלל הטונוס הגבוה שהם נמצאים בו מתחילות דפורמציות ושינויים לא רק בעצמות, אלא גם במפרקים..., עבודה לא נכונה יכולה בקלות לשבור להם עצם או להוציא את המפרק מהמקום. בפיזיו נמצא שהכי מתאים לעזור להם היא "בשיטת בובט", הפיזיוטרפיסטיים עוברים הכשרה מיוחדת בשיטה ומשמשים גם כ"מדריכי כושר", מאוד להזהר !!
 
למעלה