עבודה עם דבק שפכטל כמשחת עיצוב

• פותח הנושא dili
  • פורסם בתאריך

dili

New member
עבודה עם דבק שפכטל כמשחת עיצוב

מאחר ולא מזמן עברנו לדירה החדשה ודבק שפכטל היה בין החומרים שעבדנו איתם, החלטתי לנסות להשתמש בו במקום במשחת עיצוב (קמצנית שכמוני
) רק מה, הוא התחיל להתייבש ואז נוצרו בו סדקים, פתאום נזכרתי שזה קרה גם על הקירות כשעבדנו איתו (יופי נחמה!
) לא זוכרת מי כתבה שהיא עובדת עם דבק שפכטל במקום משחת עיצוב, אבל אני אשמח לשמוע עצות מה עושים עם הסדקים האלה, האם יש סיכוי שהצבע יכסה אותם ואולי סדקים זה בכלל חינני? ובהזדמנות זו, תודה על המחמאות לציורים שלי

dorlim

New member
לא יודעת לענות לך אבל...

תודה, לחומר הזה בדיוק התכוונתי . האם קונים אותו מוכן או שצריך לערבב כמה חומרים יחד? אם זה הכנה עצמית - איך מכינים? תודה
וסליחה שהתפרצתי לך ככה לתוך השאלה...

dili

New member
אצתי רצתי לבוידעם...

להוריד את הדלי והנה הפרטים
קנינו אותו בהום סנטר, שאלנו על דבק שפכטל וזה מה שנתנו לנו, STARBOND של טמבור (לאנשי מקצוע
) הוא מוכן לעבודה, לא צריך לעשות כלום (רק מה עושים עם הסדקים?) ולגבי מחירים, אני לא יודעת כמה עולה משחת עיצוב, אבל הדלי שלנו של 8 ק"ג עלה 33 ש"ח (לא משנה שנשארו לי רק שאריות לעבוד איתן
) יצירה מהנה

dorlim

New member
תודה רבה ../images/Emo66.gif

וסתם כדי לעשות לך טוב על הלב... משחת עיצוב עולה 19 ש"ח לקופסא קטנה של כ- 500 גר´

av_i_va

New member
מודה באשמה../images/Emo5.gif

זו אני עם השפכטל. משתמשת בשפכטל המיועד לקירות גבס. לעתים, מערבבת עם מעט חול נקי. תהליך הייבוש צריך להיות איטי ולא לחשוף את העבודה לשמש למרוח שכבה דקה ולעבד אותה היטב. או לשטח עם סכין, או ליצור טקסטורה על ידי תיפוף עדין עם כרית האצבע. (הרמה קלה של החומר). אם מקפידים לעבוד נכון - אין סדקים אבל - מי אמר שסדקים לא יפה?

dili

New member
אז בפעם הבאה נקנה שפכטל לקירות גבס

ובכלל אולי הבעיה היא שלא שמתי שכבה דקה, אלא "גבעה"...עשיתי גבעה כי בתוכה "שתלתי" אבנים שקופות ואם לא הייתי עושה גבעה לא הייתי יכולה להטביע שם את האבן...נכון? אני זוכרת שגם על הקיר נוצרו סדקים ואז היה מדובר בשכבות דקות, אז אולי השפכטל לא היה טוב בכלל? בכל מקרה כשהפילם יגמר אני אצרף את העבודה ואז גם יהיה ברור יותר למה התכוונתי...

av_i_va

New member
לא חייב להיות../images/Emo140.gif

על מנת להטביע אבנים את לא צריכה גבעה. רק "לסמן" את המקום בו את רוצה את האבן לאחר ייבוש השפכטל להדביק בקמום הרצוי. לגבי הסדקים בקירות. מה שראיתי ולמדתי לאחרונה, שייבוש מהיר גורם לפיצוצים. שמתי לב שהשיפוצניק שעבד אצלנו, מרטיב תחילה את המקום בו הוא רוצה לעבוד עם שפכטל וגם מקפיד לעבור עם סמרטוט לח מידי כמה זמן. אולי זו הסיבה??? או הגורם??? או הפתרון???
לא ממליצה לקנות שפכטל לקירות גבס, אלא לעבודה המיועדת לכך.

למעלה