עבודה עם מכונת ברדר - שאלה מעודכנת

tiptip308

New member
עבודה עם מכונת ברדר - שאלה מעודכנת

שלום,
יש לי מכונה של ברדר דגם VX2010, היא מתחילת שנות ה- 80, תפרתי איתה והיא עבדה.
עשיתי קורס תפירה קצר במתנ"ס ולא השתמשתי במכונה שלי ולכן אני לא יודעת לעבוד איתה בצורה טובה כל כך.
למשל בבורר הדוגמאות - האם לפי תמונה 1, הדוגמא היא 2 או 4? לפי תמונה 2 שזה מה שתפרתי זה בכלל לא נראה לי משהו משניהם.
לפעמים היא גם נתקעת ואין לי מושג למה או איך מתקנים.
מקווה שמבינים את השאלה מההסבר והתמונות.
האם יש המלצה לחנות/מישהו שמגיע הביתה שאוכל ללכת אליו לתיקון/שיעור על המכונה הספציפית שלי? מדברת על משהו חד פעמי כדי שאוכל לעבוד על המכונה. אני לא יודעת אם המכונה נתקעת כי היא מקולקלת או כי אני עובדת איתה לא טוב. באזור בקעת אונו.
תודה!

שש שבע

New member
את יכולה להעלות תמונה של חזית המכונה, בלי האור שמשתקף?

וגם, שיקלוט את כל המכונה? התפר שיצא לך הוא ישר, כנראה שיש פעולה נוספת שצריך לעשות על מנת לקבל דוגמא כלשהי

שש שבע

New member
שימי לב על גג המכונה יש לך 3 גלגלים, השמאלי מכוון רוחב תפר

המרכזי - מצב מחט, והימני אורך תפר,

ניסית תפר 3 שהוא זיגזג, אבל רוחב התפר שלך מראה בין אפש לאחת ולכן לא יצא התפר שרצית, אם תכווני למספר יותר גדול תקבלי יותר זיגזג,
אם מצד שני תכווני את הגלגל הימני ליותר גדול, תקבלי את התפר גם יותר מרווח.
אלה הכפתורים שאת צריכה לשחקמ איתם ולראות את השינויים בתפר, ככה תלמדי את המכונה טוב.

tiptip308

New member
שיחקתי קצת עם הגלגלים

תפר 2 שהוא גם זיגזג יוצא מקסים וגם התפרים עם הצורות (ברבור, פרח...) אבל דווקא התפר הכי פשוט, רוצה לעשות אורך לוילון, לא יוצא לי.
למיטב הבנתי זה תפר 1, נכון? אני רוצה רוחב מינמלי (כדי שייצא קו ישר) ואורך תפר בינוני, לא מאוד צפוף, לכן כיוונתי בשמאל 0 ובימין 2.5 וגם 3.5 - יוצא תפר צפוף מאוד. הגלגל השמאלי מגיב לפי הגיון זה (0 רוחב תפר לא קיים כמעט, 3 יוצא אחלה זיגזג). לגבי הגלגל הימני לא ברור לי.
יש עוד משהו שאפשר לנסות? פעם קודמת הצלחתי לעשות תפר סביר מבחינת גודל אבל קצת אלכסוני, כנראה רוחב תפר היה גדול, עכשיו לא מצליחה לשנות את גודל/ארוך התפר.

שש שבע

New member
יכול להיות שלא בחרת את התך הנכון,תמשיכי לשחק, כי אם כל השאר

מצליחים, אז התך הישר חיב להצליח,

שש שבע

New member
שימי את הגלגל הימני על המספר הכי גדול, ותעברי על הדוגמאות

אחת אחת, כאשר הגלגל השמאלי שואף לאפס.

למעלה