עבודה עם רינג וסלמון מעושן

עבודה עם רינג וסלמון מעושן

הבוקר נתקלתי במתכון של דג חי בסגנון סבי'צה, שנערם ברינג עם שכבות מנגו ואבוקדו. שאלתי היא אם אין באפשותי להשיג דג ברמה גבוהה של ניקיון וטריות (שמחייבת מתכון מסוג זה). אם אפשר (קיים) מתכון של סלמון מעושן באותו נוסל. אז כמובן שאשמיט את הלימון כי הדג כבר מוכן לשימוש למעשה, אבל לשמור על עיקרון השכבות ברינג ולהגיש מנה שהיא גם יפיפיה וגם טעימה לחיך. הרי לא מדובר חלילה על פטריות מקופסאת שימורים במקום פטריות טריות. תודה.
 
סלמון מעושן הוא סלמון מבושל

(בחום מאד נמוך, אבל בכל זאת מבושל), וככזה "פג תוקפו" לגבי הסביצ'ה. סביצ'ה היא טכניקת בישול בחומצה (ללא חום), ומתאימה לבשר נא בלבד. אין כל מניעה להכין מנת שכבות של סלמון מעושן עם פירות וירקות, אבל -- * סלמון מעושן "סובל" מפריסה דקיקה ומליחות גבוהה, כך שתתקשי להכים שכבה "רצינית" של סלמון מעושן (כלומר, שכבה עבה כמו זו שהיית מכינה מסביצ'ת סלמון). * השידוך "סלמון (מוחמץ או מעושן) עם אבוקדו" עובד טוב, וכמוהו השידוך "סלמון מוחמץ עם מנגו". לא נראה לי שהשידוך של סלמון מעושן עם מנגו יעבוד טוב (תחסר החמיצות הנוגדת את מתיקות המנגו). נכון שלא מדובר על פטריות משומרות לעומת טריות, ובהקבלה לכאן - סלמון קפוא לעומת טרי (אל תטרחי אפילו לנסות סביצ'ה מסלמון קפוא), אבל אם כבר בחרת להחליף את הדג את יכולה ללכת על דג טרי אחר שאין לך חשש מנקיונו וטריותו (למשל דניס). יתכן שתרצי להחליף את הפירות והירקות ולהתאימם לדג (למשל אגס, טרי או מבושל, במקום מנגו), אבל את המטרה תשיגי: מנה יפהפיה וטעימה העשויה משכבות של סביצ'ת דג, פירות וירקות.
 
גם אני קראתי

אתמול במגזין שהיה מצורף לעיתון על המנה הזו והחלטתי להכין אותה מדניס שאותו הצלחתי להשיג טרי חי ובעיקר נקי. והאורחים גמרו עליו את ההלל .אז כדאי לנסות. וזה גם יוצא באמת כמו בתמונה שם.בתיאבון
 
גם אני קראתי

אתמול במגזין שהיה מצורף לעיתון על המנה הזו והחלטתי להכין אותה מדניס שאותו הצלחתי להשיג טרי חי ובעיקר נקי. והאורחים גמרו עליו את ההלל .אז כדאי לנסות. וזה גם יוצא באמת כמו בתמונה שם.בתיאבון
 

עגת

New member
לא השף, אבל....

מנה שתמיד זוכה לשבחים: מוס סלמון, מתכון של בני סיידא, אם תרצי אקליד לך.
 
כיד הדמיון הטובה עליך

בליני עם קרם פרש, סלמון מעושן ועירית קצוצה
קליפות ביצה ממולאות בפלאן תירס, סלמון מעושן ועירית
מוס סלמון מעושן, כפי שציעה עגת
זיתים שחורים מטוגנים, ממולאים בממרח סלמון מעושן
קוסקוס קר עם ארטישוק, עגבניות, סלמון מעושן וצלפים ומה רע במאכל היהודי-אמריקאי הרשמי, טוסט בייגל עם גבינת שמנת, סלמון מעושן וצלפים?
 
למעלה