עבודה = פרנסה ותו לא ?

עבודה = פרנסה ותו לא ?

או שמעבר למשכורת צריך שיתקיים עוד משהו. אפשרות לממש כישורים, שיהיה מי שירצה לשמוע את דעתך ותוכל להשפיע, שתוכל להוציא לפועל רעיונות באופן חופשי ? איך זה אצלכם ? אחרי שיהיו כמה תגובות אספר לכם למה אני שואל. תודה מראש, אמיר דרור

רחלילי

New member
כן. כלומר לא. כן.

לא לכותרת שלך וכן לכל מה שכתבת אחר כך זה עבורי עבודה ("אפשרות לממש כישורים, שיהיה מי שירצה לשמוע את דעתך ותוכל להשפיע, שתוכל להוציא לפועל רעיונות באופן חופשי") אבל היא צריכה גם להביא מתישהו פרנסה אחרת איך נחיה. ולמה אתה שואל?

פרט לשינה, עבודה גוזלת

מאיתנו הכי הרבה זמן. לדעתי סיפוק אישי (שנובע ממימוש כישורים, עניין וכו´) הוא פרמטר מאד חשוב. לשימחתי הרבה עד כה לא נאלצתי להתפשר. בתואר השני היה לי מאד מעניין וגם שילמו לי מאד יפה. בעבודה הנוכחית יש יופי של משכורת ובדר"כ נחמד לי, למרות שזה לא ממש מאתגר אינטלקטואלית כמו התואר השני. אבל יש עוד פרמטירים פרט לעניין ומשכורת: נוחות: רלוונטי מאד לאמהות. כמה נחמד עם האנשים, ואני לא חושבת שצריך לפרט. איך זה מקדם אותך בחיים, מה אפשר ללמוד "לקחת הביתה".

שמופית

New member
לצערי, כרגע העבודה היא פרנסה בלבד.

השאיפה שלי היא למצוא עבודה שתספק אותי אבל כרגע אין לי שום כיוון
מקווה למצוא עוד בגלגול הזה

danonit

New member
שאלה טובה....

עבודה זאת רק פרנסה - אם היה לי אינסוף כסף, לא הייתי מעלה על דעתי לעבוד בשביל מישהו אחר - הייתי עושה מה שבא לי, מה שכיף לי ומה שמעניין אותי. אבל... היות שאין לי אינסוף כסף ואני צריכה לעבוד לפרנסתי אני עובדת. התמזל מזלי ואני עובדת בעבודה שרוב הזמן מאפשרת לי להוציא לפועל את הרעיונות שלי באופן חופשי (אם תרצה - משלמים לי בשביל הרעיונות שלי והוצאתם לפועל). רק היום ישב מישהו פה יום שלם בשביל לשמוע את דעתי. אז זהו שרוב הזמן - וכשאני מקבלת בעיות מעניינות לפתור אז כיף לי וכשאני מעלה רעיונות חדשים לכל מיני פרויקטים אז כיף לי. מה זה כיף? הימים עוברים מהר ויש תחושת סיפוק. אבל כשאני נתקעת עם בעיה מגעילה בעל כורחי, או בתקופות שאין הרבה עבודה מעניינת אני די סובלת, המוטיבציה בקנטים וזה מבאס. אני מסכימה עם נועה - את העבודה אני משאירה בעבודה, לא מתעסקת בזה ולא חושבת על זה אחרי העבודה

danonit

New member
אופס - נועה לא הבנתי אותך נכון...

אבל מסכימה בכל זאת.

שמופית

New member
דנונית, אפשר לשאול.........

במה את עובדת ? (וסליחה אם אמרת כבר ואני לא זוכרת...) זה פשוט נשמע כל כך מעניין
גם לי יש מלא רעיונות והלוואי ומישהו היה משלם לי לשבת ולהגות רעיונות או לייעץ לאחרים.... הייתי הרבה יותר מאושרת לדעתי

danonit

New member
שלחתי לך מייסר...

אז אם יש לך רעיונות בשבילנו, אני אשמח לשמוע!

אפשרות לשנות משהו בעולם.

אולי לא "אני ואתה נשנה את העולם", אלא אני אשנה משהו בעולם. שלעבודה יהיה ערך מוסף, נוסף.

אתי@

New member
עבודה

היא קודם כל פרנסה - אני לא מכירה הרבה אנשים שהיו עובדים בהתנדבות, או שאם היה להם המון כסף היו ממשיכים לעבוד. אבל כדי שהחיים שלנו לא יהיו משעממים, יהיה להם תוכן ותהיה מטרה - לשם כך רצוי שהעבודה תהיה מענינת, מאתגרת, מלמדת, מקדמת את הראש ואת הנפש, שיהיו בסביבתה אנשים מענינים, ועוד. אנחנו מבלים כ"כ הרבה שעות ביום במקום העבודה, שאם לא יהיה לנו את כל זה - אנחנו פשוט מבזבזים את זמננו היקר ואת חיינו הקצרים. זאת דעתי ואני מקווה שאתה לא מנסה לצרף אותנו להרבלייף, סאנריידר וכו´. וסליחה מראש אם חשדתי בך לשווא.

che55

New member
עבודה בשביל הנפש

היו לי 2 אופציות: 1. עבודה עם שכר גבוהה, מעמד, כח השפעה - אבל לא מספקת ומשאירה אותי באפיסת כוחות בסוף השבוע. או 2. עבודה שהשכר בה לא משהו - אבל יש לי סיפוק ואני נהנת ממנה. אני בחרתי אופצייה 2. ההורים שלי אומרים שאנחנו דור מפונק - שלא רוצה לעבוד קשה. לדעתי זה לא נכון. לי חשוב להיות שלמה עם מה שאני עושה, לנסות להנות מהמקצוע שבחרתי, ולא להגיע עצבנית וממוטטת על ערב הביתה.

rona25

New member
נקודה כואבת ושאלה קשה

כמובן שבמצב משק אידיאלי התשובה היתה - לעבוד בשביל הכיף והנפש במשהו שאני אוהבת ושתורם לעולם ווגורם לו להיות יותר טוב לצערי לא זה המצב - ובמיתון קשה כזה אני צריכה להגיד תודה בכלל שיש לי עבודה נורמלית (אם כי משעממת) ולא מפוטרת, ובמקרה זה העבודה היא אכן בשביל הפרנסה ולא יותר מזה. אבל עדיין אני מוצאת את עצמי מרגישה הרגשת באסה קשה כשאני קמה בבוקר והולכת לעבודה, ולעשות את אותו דבר שעשיתי כמעט כל יום במשך השנתיים האחרונות.. היי, אמרו שב 2004 יהיה יותר טוב - אז נחכה בסבלנות עד אז!!!

kisses

New member
בראש ובראשונה פרנסה

בלי עבודה איך נחיה ואיך נתקיים. שנית באמת לשמור על השפיות , על מסגרת מסויימת. אני אישית עדיין לא מצאתי את העבודה שאני מאה אחוז שמחה בה.

תוכי

New member
אני חושבת בדיוק כמו KISSES

כרגע אני בתחום ההנהלת חשבונות אך, נאמר לי שיותר מתאים לי תחום המחשב אז כרגע זה רק פרנסה

למעלה