עבודה קהילתית או פרטנית?

doobe

New member
עבודה קהילתית או פרטנית?

היי אני סטודנט שנה ב' לעו"ס ועדיין נורא מתלבט בין פרטני לקהילתי. אני כרגע בהכשרה מעשית פרטנית שאני די מרוצה ממנה, אבל עדיין מתלבט מאוד. אחד מהדברים שהכי מפחידים אותי הוא חיפוש העבודה לאחר הלימודים והסבירו לי שיהיה לי יותר קל לעבור מפרטני לקהילתי ממה שההפך, כשהחשש ההכי גדול שלי היה כשבחרתי את המסלול הפרטני היה שמדובר בתחום שעדיין לא ממש גדול ושאני אמצה את עצמי מובטל. אני מאוד אשמח לשמוע תגובות בנושא וסתם הערות והמלצות בנוגע להכשרה.

m a n d e

New member
שאלה מורכבת

קודם כל תרגע, כיוון שבחירת המסלול (פרטני, קהילתי, שיקום, ילד ונוער וכו') לא כל כך משמעותית בשטח. לרוב לא יוצא לך לעבוד בתחום שלמדת בתואר הראשון, אלא תעבוד במה שתמצא וייראה לך. ברור שאם היית במגמה (שיקום ובריאות לצורך העניין) אז אם תנסה להתקבל לעבודה בבית חולים תהיה לך עדיפות על פני מישהו שלמד תקון, למשל. אבל גם אם יש משמעות לתחום ההתמחות, היא משמעותית רק במקום העבודה הראשון שלך. במקום העבודה השני כבר תציין את זה פחות ותדגיש את הניסיון התעסוקתי שלך, ובמקום השלישי עוד פחות וכן הלאה... דבר שני, התחום הפרטני הוא ענק. כמעט בכל מקום שיש עבודה סוציאלית יש עבודה פרטנית, אבל לא בכל מקום יש עבודה קהילתית. דבר שלישי, יש שוני בין התחומים, ואין דבר כזה יותר קל או פחות קל. לעבודה הפרטנית "שפה" משלה, וכנ"ל גם לקהילתית. תחשוב מה אתה יותר אוהב ללמוד, מה יותר מעניין לך, ולפי זה תחליט. בהצלחה.

עץ ועצה

New member
היתי שם לא כ"כ מזמן...

אצלנו (בר אילן) הבחירה צריכה להעשות כבר החל משנה ב' ולי היה ברור עוד לפני שהתחלתי שאני רוצה לשלב את שניהם וכמו שכתבת-עדיף ללמוד פרטני וקהילתי-זה כבר בא מעצמו ולא חייבים להתמחות בזה. המרצה שלי בזמנו תפסה אותי לשיחה ופתאום הבנתי כמה צריך ואפשר להתמחות בעבודה קהילתית ולא להתייחס אליה כדבר שהוא יכולת מובנית בפעלתנים שבינינו. תמיד אפשר להשלים אח"כ-להכנס ללשכה באחד התפקידים ולבקש לעשות גם את השני ב"התנדבות" (לטפל בשני מטופלים כשעות חינם בתמורה להדרכה או לארגן פרוייקט קהילתי בנוסף למטופלים הפרטניים תמורת הדרכה) והשאלה היא במה הכי בא לך להתחיל- שם תתחיל! לגבי עבודה- הרבה יותר קל למצוא בעבודה קהילתית-חד משמעית. אבל זה לא צריך להיות השיקול לדעתי....

reuthal

New member
קל יותר למצוא עבודה בקהילתי?

יש לזה משהו כמו 300 תקנים בכל הארץ! דווקא לחברה שלי אמרו (בבר אילן) שיותר קשה למצוא עבודה כקהילתית אבל שהיא תוכל לעשות את ההסבה הזו אם תרצה די בקלות. מזלה שאחת המרצות הציעה לה עבודה עם סיום הלימודים...

עץ ועצה

New member
כן, הרבה יותר קל בקהילתי

יש אמנם פחות משרות אבל יש יחסית מעט אנשים שבוחרים במסלול הזה בלימודים ,ובמקומות העבודה מעדיפים את מי שלמדו במסלול. יש את לשכות הרווחה, עמותות,מתנס"ים,קרנות וכו' וכו'. כל הקהילתיות שלנו שחיפשו עבודה בתחום-מצאו. הפרטניות לעומת זאת- חלקן עדיין מחפשות, שנה וחצי אחרי הלימודים...

doobe

New member
עדיין מתלבט

קודם כל תודה על כל התגובות. העניין הוא כזה, שאני דווקא די מרוצה בהכשרה שלי, אני מסתדר שם לא רע בכלל, אבל בכל זאת משהו מאוד מושך אותי דווקא בתחום הקהילתי. כשנרשמתי ללמודים רציתי בכלל להירשם למסלול הקהילתי. אחת מהסיבות שבחרתי במסלול הפרטני היא שאמרו לי שלעשות שקל יותר לעשות "הסבה" למסלול הקהילתי מאשר לפרטני ולא רציתי לחסום אפשרויות כבר בהתחלה. דבר נוסף - לפני הלימודים היה לי נסיון בחיפוש עבודה, אם אפשר לקרוא לזה ככה, ובוא נאמר שאני לא ממש רוצה לחזור על החוויה. שוב תודה על התגובות

למעלה