עבודה ראשונה אחרי התואר

girl547

New member
עבודה ראשונה אחרי התואר

היי לכולם

אני אשמח לקבל עצה או דעה מכם.

אני בת 25, סיימתי תואר עכשיו. אחרי טיול ומנוחה קצרה חשבתי להתחיל לחפש עבודה..הבעיה היא שאין איזה שהוא תחום ספציפי שאני נורא נורא נמשכת אליו, או משהו שמעניין אותי מאוד בצורה יוצאת דופן. יש תחומים שהייתי פוסלת, אבל אין משהו ספציפי שמושך אותי.
בנוסף, אני כרגע בצומת דרכים שאני לא בטוחה אם עבודה סוציאלית זה המקצוע שלי לחיים...

אז החלטתי לתת צ'אנס, לנסות, שנה שנתיים ולראות. האם אתם חושבים שזה צעד חכם לעשות? מה גם שאני די צריכה "להתפשר" בתחום כי כמו שאמרתי אין משהו שממש מושך אותי באופן מיוחד...פה ושם יש לי חיבה לתחומים מסוימים אבל לא באופן גורף.

אמיתמי

New member
אני לא מבינה מה החשש להתפשר?

אני חושבת שעבודה בלשכת רווחה יכולה להיות מתאימה מאוד כדי לקבל מושג לגבי תחומים שונים.
מצד שני, עבודה במקומות כמו פנימייה טיפולית, מאוד מתאימים לרווקים, מבחינת שעות ואנרגיות.

girl547

New member
תשובה

אני מודעת לכך שהעבודה הראשונה כנראה לא תהיה עבודה לחיים אלא שנה שנתיים. החשש להתפשר הוא אולי לעסוק במשהו שאני לא אצליח להתחבר אליו וכך אולי יהיה לי קשה יותר ואני רק אחשוב על מתי אני מסיימת את התפקיד.

בהכשרה המעשית התנסיתי בלשכת רווחה ולא ממש התחברתי לתחום, לא רואה את עצמי עוסקת בזה.

מהו פרק הזמן האופטימילי לתפקיד ראשון?

זאת שאלה שאין עליה תשובה

יש כאלה שנמצאים בתפקידם הראשון שנים, אני בתפקידי הראשון הייתי 9 חודשים כי החלפתי מישהי שחזרה מחופשת לידה. לא ברורה לי השאלה שלך לכן.
מציעה לך כן לנסות לחשוב אילו תחומים משכו אותך במהלך ההכשרה בתואר הראשון, או לפחות אילו תחומים הם גבול אדום מבחינתך ואת כבר יודעת שלא מתאימים לך, שלפחות תוכלי לנפות. אנחנו בטח לא נדע להגיד לך מה את אוהבת ומה כדאי לך מהבחינה הזאת.

בהצלחה!

dina1001

New member
ההתחלה לא מעידה על על העתיד המקצועי

אני עבדתי בתפקיד הראשון שנתיים ומאוד התחברתי אליו, ואילו דווקא כיום אני בצומת דרכים, מתקשה למצוא מקום שיענה על הציפיות שלי.
אני מציעה שתבדקי מה ההיצע בשוק, תעברי על משרות וגם תגששי דרך חברים או מקומות בהם עשית הכשרה ואהבת.
רק לאחר שתתנסי תוכלי לדעת טוב יותר: א. האם את רוצה בכלל במקצוע. ב. אם כן, מה בתוכו את מעדיפה.
זה תהליך שמתגבש עם הזמן ואני מאמינה שאפילו לאחר שנים יכול להשתנות.
בהצלחה!

girl547

New member
היי-עוד התייעצות קטנה

תודה על התגובות. יש עוד משהו שהייתי רוצה להתייעץ לגביו...

אני מטבעי בחורה קצת ביישנית ובלימודים אף פעם לא אהבתי לדבר מול קבוצה, כשהיה צריך עשיתי את זה אבל לא נהנתי מכך ויש לי פחד קהל קל.

במסגרת הרבה עבודת שהתעניינתי בהן, התפקיד של העו"ס הוא להעביר ישיבת צוות או לפקח על צוות מדריכים...זה משהו שמאוד מרתיע אותי אבל אני יודעת שאצטרך להתגבר עליו במוקדם או במאוחר.

האם לדעתכם זוהי סיבה לנפות תפקידים מסוימים? האם בבכל תפקיד אצטרך להתמודד עם הפחד הזה?

תודה.

gili3786

New member
מאוד מזדהה איתך

אני בת 26 סיימתי לפני שנה וגם אני בצומת דרכים מאוד רצינית לגבי המשך דרכי במקצוע. השכר, הזלזול של החברה במקצוע , מאוד גורמים לי לפקפק ולהרגיש לא מוערכת בתחום. עבדתי בחברת סיעוד וכרגע מחפשת משהו אחד. ההיצע הוא לא משהו, וגם אותי אין תחום שמעניין באופן גורף.
מה גם שתפקידים רבים דורשים ניסיון קודם שאין אותו לעו"ס בתחילת דרכה. את ההכשרה ברווחה מאוד לא אהבתי ולא התחברתי.
אותי מרתיע עניין הקבוצות, העברת קבוצה. לא התחברתי לכך בתואר וגם לא עכשיו. אני אישית מוותרת על תפקידים שקשורים להעברת קבוצות.
בקיצור די ממורמרת:)

dina1001

New member
נכון להיום, עדיף לנפות

בדרך כלל לארגון אין זמן להמתין עד שהעובד יפתח כל מיני מיומנויות שדרושות לתפקיד והוא מעוניין שהעובד כבר יגיע מראש עם הכישורים הדרושים.
זה שונה מהכשרה מעשית, שם הלמידה שלך הייתה בראש סדר העדיפויות. בשוק העבודה הצרכים של הארגון הם בראש.
כדאי שתהיי כנה בראיון, שתפי גם ביכולות שלך אך גם במקומות שיותר קשה לך. זה חלק מתיאום הציפיות.
מאוד לא נעים להתחיל מקום עבודה, לגלות פערים בין הסגנון שלך לסגנון של מקום העבודה, ואז להסתכן בעזיבה. מניסיון...
יחד עם זאת, קחי לך את הזמן לשפר מה שאת צריכה, כגון החשש לדבר מול קהל, כדי שבעתיד הרחוק יותר תוכלי להגדיל את האפשרויות שתהיינה פתוחות בפנייך.

סליחה על השאלה, אבל למה לא לטפל בפחד קהל ?

זה יכול להיות טיפול מאד מאד מהיר, ובהרבה תפקידים ככל שמתקדמים, לא רק בעו"ס, יש צורך להעביר ישיבות/לדבר בפני אחרים וכד', למה לחיות באופן מצומצם כשאפשר לטפל במגבלה?

יש שיטות טיפול פסיכולוגי בהן זה מאד פשוט

פשוט מזהים בתהליך פשוט ומהיר את האירועים שיצרו את הקישור בין הסיטואציה לפחד ומשלימים את העיבוד שלהם כך שלא יהיו פעילים עוד. מנסיוני עם EMDR ופחד קהל - אם זו חרדה ספציפית ולא כוללת (כלומר לא מקרה פרטי של חרדות בעוד תחומים) אז זה בדר"כ לוקח מספר חד ספרתי של פגישות. אם זה כן מקרה פרטי של חרדות בעוד תחומים אז זה בדר"כ לוקח מספר חד ספרתי של חודשים.
מצרפת קישור לתמלול הוובינר שעשיתי בזמנו עם ד"ר יניב זייד על פחד קהל

Optimistic Girl

New member
תודה רבה

אני כבר טיפלתי בפחד קהל שלי בזכות nlp
על השיטה הנל עוד לא שמעתי...

אמיתמי

New member
מה כן מושך אותך?

אם היית עכשיו לקראת לימודים , מה היית בוחרת לעשות? אולי הכיוון הנכון הוא באמת ללכת לכיוון אחר. יש מצב שמתוך עשייה במשהו, תרצי מתי שהוא לחזור למקצוע או שתמצאי את עצמך בעבודה מעניינת אחרת. יש לי תחושה שללכת לעבוד מתוך תחושה שלא בא לך, לא יעשה טוב לעצמך.

למעלה