עבודה ראשונה שלי:)

maxbass

New member
עבודה ראשונה שלי:)

אנימציית פרח אני צריך עזרה בדברים הבאים (מאיה6.5): איך לעשות BATCH RENDER מבלי שהכונן של המחשב ישמיע צלילי אזהרה באמצע התהליך (לעשות בחלקים, הגדרות מיוחדות או מה? המחשב שלי מהיר יחסית, אבל בכל זאת יש רעשים באמצע הרינדור שאף פעם לא שמעתי ממנו) האם אפשר לעשות את הרינדור מקודד ישר? זאת העבודה הראשונה שלי, ועשיתי אותה אחרי הרבה חודשים של דחיית העבודה על מאיה... לפני שהתחלתי לעבוד ראיתי כמה טוטוריאלים שהייתי ממליץ לכל אחד שמתחיל במאיה: -כל הסדרה מhttp://www.3dbuzz.com/vbforum/sv_dl_list.php?c=1 (סיקור של כל התכונות הביסיות של התוכנה בצורה הומוריסטית וכיפית) שהיא חינם להורדה -Lost Pencil Studios 3D Apprenticeship Maya Training שבו בונים פיל ריאליסטי מההתחלה ועד הסוף (שבו נראה פיל הולך, והדבר נירא ריאליסטי ביותר) עם כל ההסברים ובלי דילוגים (כדאי אבל לדעת את הבסיס) - ALIAS LEARNING MAYA 6 RENDERING DVD ששם ישנם הסברים נחמדים על תהליכי הרנדור השונים.

3DArtist

New member
תגובה

עבודה נחמדה בתור אנימציה ראשונה , הבעיה הכי גדולה זו תנועת המצלמה העצבנית , זה לא מוסיף כלום לקטע , להפך זה מבלבל את הצופה ,תנסה לבטל לגמרי את תנועת המצלמה או לפחות לתת תנועה איטית בטיפטופים קטנים יותר. התאורה חדה מידי ומורכבת מ-2 פנסים חסר קצת אור מאחורה ומהצד להבלטת האובייקט , האנימציה נחמדה אבל יש תחושה שלפרח אין אופי אחיד בגלל התנועה האיטית בסוף של נפנוף העלה לשלום , וחסרות טקסטורות , אפילו פשוטות שיקפיצו את רמת הסרט... בהצלחה

maxbass

New member
ובכן,

תודה בקשר לתנועות המצלמה, אני רציתי פשוט להתנסות בקטע של תזוזת מצלמה. בעיקרון יש עוד שני פנסים של אמביאנט, אבל בגלל הקידוד הכל נמרח... כי בקובץ המקור הכל חד ויפה ואיזה 170 מגה. בקשר לטקסטורות, עשיתי את הטקסטורות ב2024*2024 נראה לי.. כך שבקובץ המקור זה נראה ממש טוב עד לפרטים ממש קטנים (של הפרח), המרכז של הפרח הוא של חמנייה, ובסרט המקורי רואים את הבלוטות השונות בחלק הזה.. מה שמביא אותי לעוד שאלה, איזה קידוד עדיף לעשות לסרטים כדי לאזן בין האיכות לגודל הקובץ?

maxbass

New member
בהסתכלות שנייה,

אין הרבה הבדל בין שתי הגרסאות, אז בטח בשביל להבליט את הפרטים הקטנים של הטקסטורה אני צריך לשחק עם האורות... כי הטקסטורה יצאה ממש מגניב לדעתי ברינדור רגיל.

maxbass

New member
ופה ניתן לראות את איכות הטקסטורה

של העלה (קשה לראות את האיכות של ראש הפרח בגלל האור, אבל עם זה אני אתעסק אח"כ

eldarinn

New member
מסכים עם הנאמר, במיוחד

הענין של המצלמה מאד בולט, רצוי לעדן. דוקא התנועה של הפרח עדינה.

maxbass

New member
אני יודע, פשוט, ניסיתי יותר

לבדוק מה אני יכול לעשות עם התוכנה, ופחות לנסות לעשות משהו "מקצועי" או מושך את הקהל.. ובכל זאת הייתי רוצה לקבל תשובות לגבי השאלות ששאלתי בקשר לבאץ' רנרינג. תודה

למעלה