עבודה של בוקובזה נגנבה מהמוזאון...

עבודה של בוקובזה נגנבה מהמוזאון...

הטכנולוגי בחיפה. אתמול נגנבה העבודה מלח/פלפל, בשלמותה. ההרגשה מוזרה...

אפיפני

New member
דרלינג

לי זה נשמע כמו מחמאה. אני מקווה שהיה מבוטח . מה עוד נגנב?

neoM

New member
קבל ח"ח כמו שאומרים בצבא......

אגב, הקישור שלך מוביל לשום-מקום

רפרם

New member
לניאו, האם save picture as

על עבודה דיגיטאלית ברשת, כמוה כגניבה מהמוזיאון?

יש לדיויד הוקני, מתחילת שנות ה80

עבודת פקס. עבודה שמורכבת מכמאה דפי A4, שנשלחו מקליפרניה למקומות שונים בעולם, דרך פקס, ובזמן אמת הורכבה מחדש העבודה על הקיר של הגלריה המרוחקת בתום התערוכה, נשאל הוקני מה לעשות עם הנירות שהורדו מהקיר- תשובתו היתה להחזיר אותם אליו בפקס. הסיפור הזה נראה לי קשור לסוגיה שהעלית כאן. יש עדין הבדל בין גנבת דימוי, גנבת קנין רוחני וגניבה פיזית. בשמירת קובץ אינטרנט, אתה לא משנה את הקובץ המועתק. יתכן והדמיון היה גדול יותר אילו היתה אפשרות שהורדה של הקובץ למחשב שלך היתה בו זמנית מוחקת אותו מהזכרון של מחשב האב...

אפיפני

New member
סיפור נהדר ודוגמא מצויינת

ומעניין עוד יותר מה קורה אם מישהו מוריד עבודה שלך כקובץ אליו למחשב, מפעיל עליו מניפולציה שמשנה את המהות של העבודה גם אם לא פוגעת בה צורנית וקורא לו למשל: מחווה לבוקובזה. וכבר היו דברים מעולם. זו שאלה שהייתי עסוקה בה לפני כמה חודשים אם אתה זוכר - אמק?

אמק

New member
זוכר משהו

אבל נאמר שאם אכן אסור ,הרי שתשעים פלוס ממה שמוגדר כאמנות הוא מהסוג הזה פחות או יותר.

אנימל

New member
למה בכזאת עדינות?

זוכרת את ....... (רגע, רגע, תוך דקה, שתיים, שעתיים אני אזכר איך קוראים לה.) שצילמה צילומים של אמנים מפורסמים, וחתמה עליהם בשמה. ובזכותה, אם אנ'לא טועה, התפתח והשתולל הדיון על ציטוט/מקור/העתק/סימולקרה בשנות ה-90. ותקנו אותי אם אני טועה.

nooriko

New member
ראיתי פעם סרט דקומנטרי די ארוך

ממש על איך שהם מעבירים דרך הפקס דף אחרי דף ... אז הפקסים היו די אטיים... זה הי ממש מדליק לראות איך זה קורה מול העיניים..

Segan

New member
זה באמת סיפור אדיר

תודה ששיתפת. הוספתי לינק לכתבה שכתב מנטס, אומן רשת די ותיק, בו הוא מדבר על אתרים כסוג אומנות חדשה. הוא מפרט על האיכות החדשה של אומנות כזו, ומסביר את ההבדל המהותי לדעתו בין אומנות שבגלריות לבין אומנות רשת (ואני חשבתי - חבל שהוא לא מדבר גם על אומנות רחוב). לינק שני הוא לעבודה שלי על הרשת. זה מעט פירסום עצמי, אני יודע. אבל אולי זה יכול זה יכול להפוך משהו בדיון לקונקרטי. לדעתי בשמירה עצמה אין הרבה גניבה. יש העתקה, אבל היא כמעט ונטולת ממשיות. להעתיק את הקובץ דומה להחדיר למוח שלך מחשבה על האומנות שראית. זה בגלל שלפיסות מידע על המחשב יש מצב הנע בין ממשיות ללא-ממשיות. למעשה, יש לי דיעה די לא מוצקה לגבי זה.. :)

neoM

New member
רפרם

מה אתה מתכונן לעשות עם זה אח"כ? זו שאלת המפתח. אם אתה רק מוריד למחשב שלך, ושם זה נמצא, ואינך עושה בזה שום שימוש מסחרי או אחר, זו איננה גניבה לדעתי. מהרגע שהחלטת לייצא את התמונה ממחשבך החוצה - כדאי שיהיה לך עורך דין טוב. רפרם - אתה לא שאלת אותי כעורך דין, אני מקווה... כי אינני עורך דין.

רפרם

New member
ניאו חביבי

(עם vet ולא עם bet) לא התכוונתי להכנס לנושא ברצינות. אך כן אציין שאני חבר ב-GNU ששמה לה למטרה להשמיד אנשים כמוך. וברצינות. מי שמכיר תורם אלמוני שמוכן לעזור לי כלכלית לעבודה שאני בונה לתערוכה בעוד חודש, מוזמן להפנות אותו אלי. העבודה בבניה ואני מצרף תמונה מהדמיה שעשיתי. התרומה שאני צריך בעיקר היא עבור העץ (לא הרבה, סיפור של 700 שקל שאין לי). העבודה מכונה: "מכונה אריסטוטלית".

Segan

New member
לדעתי עדיך שלא תשתמש באותיות רש"י

זה ברשימת עשרת הכתבים הכי לא קריאים היום..

רפרם

New member
נכון

אבל הייתי רוצה ליצור ניגוד, גדול ככל האפשר, בין ה"קדושה" של הקלף, המילה, הכתב, לחפץ השרירותי, "החילוני", שנמצא למעלה. זה שמחליט על דינה של כל מילה.

Segan

New member
אז תשתמש בפונט עתיק אחר

קורן (הפונט של התנך הרישמי של ישראל) או פשוט תפסל אותיות על פי העתק של מגילה ישנה. בכל מיני ספרי טייפוגרפיה בסיסיים יש כאלו. ותמיד, עם אתה מכניס ניואנסים קליאוגרפים לאות זה נותן לה הרגשה עתיקה מעט. כתב רש"י הוא זוועה. אנשים בכלל לא מבינים איזה אות היא מה (ביחוד עם האותיות שהוא בנה על פי מבנה מרובע קשיח ולא הגמיש, כמו הש').

אפיפני

New member
מה עם תיעוד פורמלי ? היה מתועד?

נדמה לי שראיתי תיעוד באיזה מקום, זו לא העבודה שהייתה בתערוכה בבית האמנים בירושלים לפני כמה חודשים?

למעלה