עבודה של גברים עבודה של נשים

yulinka

New member
עבודה של גברים עבודה של נשים

שלום:) לצורך עבודה בקורס מגדר בחינוך אני צריכה רשימה של מקצועות הנחשבים כביכול לנשיים . ולא אני לא באה לפתוח כאן שרשופלצת של ויכוחים בנוגע ל"למה זה נחשב נשי ומי קבע ". אני צריכה את הסטראוטיפים הגרועים ביותר. אז קדימה :) דוגמא : גננת, מזכירה, אחות וכו'. תודה:) בנוסף אני צריכה רשימה של דברים שאשה עושה בבית במסגרת תחזוקת הבית ולא מקבלת עליהם תגמול כספי כלשהו דוגמא: בישול, כביסה, טיפול בילדים וכו'. תודה רבה:)

lb22

New member
בחרת נושא מעניין ומצד שני

גם די מקומם. נתחיל ממשהו נחמד שהגיע אליי למייל , " בישול זה עבודה לנשים עד שזה הופך למקצוע" הרי יש כ"כ הרבה שפים בנים... אבל זה סתם. רוצה מקצוע הנה לך השבוע הולך להסתיים קורס טיס ששוב מתוך אולי12 בנות והרבה יותר בנים מסיימת רק בחורה אחת. וגם בכתבות הרגילות לסיום קורס הטיס תמיד יגידו בחצי פה שלהיות טיס זה עבודה לבנים (המספרים מדברים בעבד עצמם). בכלל להיות איש צבא קבע בדרגת קצונה בכירה נחשב מקצוע גברי (העובדה היא שאין הרבה נשים מעל דרגת אלוף משנה ויש רק ת"אלית אחת ולא הייתה אלופה מעולם). בקשר לשאלה השניה שלך : היא באה ממקום לא נכון לדעתי כי גם הבנים עושים את כל מה שרשמת שם וגם הם לא מקבלים תגמול כספי תחשבי על זה שוב. ומה שציינת שם זה מה שעושים בבית...

L y c a n

New member
*טיס זה עבודה למטומטמים..

וכן הייתה אלופה בצה"ל, אמנם רק באופן ייצוגי, אבל עדיין..

lb22

New member
טיס זה עבודה למטומטמים..

אתה מוכן בבקשה להסביר ולפרט למה אתה מתכוון? אלופה יצוגית זה עדיין לא אלופה בפועל

L y c a n

New member
נכון..

הסבר: נתנו לה את הדרגות שתהיה שופטת או משהו במשפט של איציק מרדכי

Cobe Anan

New member
אם אני אגיד `חשפנית`,לא תגלו לדקלה?

מקצועות: מוכרת בחנות הלבשה תחתונה, מורה ביסודי, קופאית בסופר, עובדת סוציאלית, קולעת צמות (מה? יש לנו הרבה כאלה באילת...), כל דבר בערך בסופר-פארם (חוץ מרוקח. זה תפקיד ששמור לערבים.), שיננית/סייעת (ומה בכלל התפקיד שלה? לשאול אם ציחצחת שיניים, לדעת שאתה משקר, ולגרום לך להרגיש שהיא יודעת שאתה משקר...?), מלצרית בפאב (תגידו מה שתגידו- אם יש שם גבר, הוא ברמן. או הומו.). מטלות בבית: בישול, ניקיון, טיפול בצאצאים, סקס (פולניות לא נהנות מזה. בהתחלה הן עושות את זה בשביל הבעל, ואח``כ רק כי מישהו צריך לעשות את זה, ועדיף שלא יידעו בחוץ שלבעלה יש צרכים...), קניות (ניסיתן פעם לתת לגבר לצאת לקניות...?), וקישוטים למיניהם.

Piren

New member
חחח

פתחו כזה אשכול פעם, את מוזמנת לחפש את העבודה של הבחור הקודם ולהעתיק ממנו

L y c a n

New member
לדעתי

העבודה שנחשבת גברית זה נהג אוטובוס, מה שלא תגידו, כל אחד שנכנס לאוטובוס ורואה אישה מאחורי ההגה, עושה פרצופים.. חוץ מזה, מה תצעקו לה, "נההההגת?"
אני מצידי שיישבו מאחורי ההגה חייזרים העיקר שיביאו אותי רחוק מהר ובטוח.

למעלה