עבודה של המזכירות

riki23

New member
עבודה של המזכירות

שלום לכל המזכירות החביבות ואני רוצה לשאול משהו: למה למזכירות אין כבוד למקצוע שלהם? אם אני צריכה להיכנס לאיזה מוסד, ויום העבודה של מזכירה מתחיל ב8, אפשר לבוא ב10 והיא אף פעם לא במשרד, וכשהיא באה למרות שיש תור שמחכה לה היא חייבת לסיים את הקפה שלה ולעשות כמה שיחות טלפון דחופות וכשהיא מקבלת אותי סוף סוף, היא חייבת הפסקה דחוף ועוד ועוד. למה זה קורה? הרי הדבר עוזה רושם כל כך רע על העבודה הנפלאה של המזכירות, הרי יש כאלו שעובדות כל כך טוב. רציתי לשאול את השאלה הזאת כאן, בלי לפגוע באף אחת.

ר V י ט ל

New member
ואולי היא לא במשרד בגלל שהבוס

שלח אותה לעשות משהו אחר? אני לא מכירה הרבה מזכירות שיכולות להרשות לעצמן כפי שתיארת " לסיים קפה" בזמן שממתינים לקוחות, או לקחת "הפסקה" כשמולן יושב לקוח. להרבה מזכירות שאני מכירה אין אפילו הפסקת צהריים מסודרת, כן..כן.. הן אוכלות במשרד/לשכה בזמן שהן עונות לטלפונים. וחוץ מזה התופעה שכתבת עליה כשמגיעים למקום מסויים ואין עם מי לדבר, ממש לא מאפיינת דווקא מזכירות אלא יכולה לאפיין כל עובד בכל תחום שהוא. אני למשל הגעתי לסופר אתמול וכל המוכרות במאפייה נעלמו, והייתי צריכה לחכות מעל ל - 5 דקות שמישהי תגיע, נו אז? קורה..

riki23

New member
ממש לא

כשהלכתי למנהל הוא טען שאין לו מושג איפה המזכירה, אני לא מדברת על משרדים פרטיים, שהבוס יושב על הראש של המזכירה, אני מדברת על מוסדות ציבור, למשל במכון לבדיקות רפואיות, המזכירה עשתה לי טעות בטופס, כשהגעתי לבדיקה הסתבר שיש טעות וצריך לתקן, ופתאום המזכירה נעלמה, בגלל זה לא יכלו לעשות לי בדיקה וכשמצאו את המזכירה היא חלילה לאהתנצלה, וטענה אז מה קרה בסה"כ המתנתי 45 מהזמן הפרטי שלי, וזה קורה.לא מדובר על 5 דקות, ולצערי זה לא מקרא יחידני.

ר V י ט ל

New member
ועדיין אני יכולה ואני בטוחה שגם את

למנות עוד הרבה מקרים דומים שלא קשורים דווקא למזכירות. זה קורה בכל מקום ובכל תפקיד! ואם המזכירה לא טרחה להתנצל (במידה והיא הייתה אמורה) זה לא קשור לתפקיד שלה אלא לאופי שלה.

maybesure

New member
במוסדות ממשלתיים

אין שום אינטרס כלכלי לעזור לפרט. במקרים רבים עדיין נתקלים בפקידים ואף מנהלים שיעשו כל נסיון להדוף אזרח "טורדני" ובלבד שיוכלו לשבת בשקט עם כוס התה שלהם. מקרה מהחיים: השנה עוכבתי בשני שדות תעופה בחו"ל בגלל תקלת דרכון של מש' הפנים. אחרי הפעם הראשנה לא התחייסתי כי חשבתי שסתם הקפידו מידי. אחרי הפעם השניה-אין ברירה חייבת להחליף דרכון. הגעתי למש' הפנים בסניף מגורי אחרי התכתבות מייל עם מש' הפנים בי-ם לצורך הנחיות. נאמר לי שהחלפת הדרכון נתונה לשיקול דעתו של מנהל הסניף. כמובן שכשהגעתי אליו הוא מיד אמר ש 400 שקלים יעשו לי את השירות הנדרש (עלות חידוש דרכון שהושחת). מאחר והדרכון לא הושחת, אלא התמונה הודבקה על האותיות ע"י פקידי מש' הפנים, כעסתי , צעקתי, סירבתי לצאת ממשרדו התעקשתי שייקחו אחריות ויחליפו לי בחינם. כמובן שהפקידה המטפלת בהחלפות לא הייתה (שבועיים חופשה). התעקשתי שהמנהל יצלם את הדרכון וישאיר לה לטיפול והיא תחזור אלי עם תשובה. כעבור שבועיים קיבלתי מהפקידה טלפון לבוא להחליף דרכון בחינם! הדרכון החדש הגיע אלי בדואר רשום יום לאחר התיצבותי לצורך ההחלפה. חמודה, עצה מהחיים: להפוך שולחנות, לכעוס ולצעוק, להתעקש ולקבל את מה שמגיע לך כי אף אחד לא יעשה זאת בשבילך-בטוח לא פקידים במקום ממשלתי או מונופוליסטי. לעומת זאת-מקום שצריך את הלקוחות שלו למטרות רווח - יתחייס אליך כמו למלכה.

איני יודעת באיזה משרד ביקרת ולא

מצאת עם מי לדבר שם אבל את טועה טעות מרה, בדרך כלל ברוב המשרדים המזיכרה מגיעה מספר דקות קודם כדי להדליק מחשב להכין את החומר וכו'... ייתכןשהלכה לחדר אחר לתאם משהו, ייתכן שבדיוק הבוס קרא לה והיא נגשה אליו וכו'...אכן נקלתי גם אני מספר פעמים שהגעתי למקום "ציבורי" ובדיוק הייתה הפסקה, וזה לגיטימי בהחלט, לבן אדם שעובד 8 שעות רשאי למספר דקות לעצמו... אולם זה נדיר ברוב מקומות העבודה בעיקר במקומות פרטיים המזכירות עובדות כל השעות לרוב אין להן הפסקה מסודרת לאכול ולא פעם אפשר למצוא מזכירה עם כוס שתיה לידה או כריך אכול למחצה לידה, ובמקביל היא ממשיכה לטפל בלקוחות. דרך אגב במקומות מסודרים יש שעות קבלת קהל, ובשעות שאין קבלת קהל המזכירה עסוקה בדברים אחרים. חבל שלא ציינת היכן נתקלת בחוסר יחס, ומה הקשר בין זה לבין הכבוד למקצוע?

riki23

New member
לא מדובר בשעת הפסקה או

בזמן שאין קבלת קהל, אפילו אצלי בעבודה כשיש 100 עובדים וכמה מזכירות, אז כל פעם שאני צריכה טלפון, המזכירה עסוקה בשיחה פרטית, אני שמעתי את השיחה , אז אותו דבר במוסדות ציבור, למה בשעות קבלת קהל, מזכירה פתאום צריכה הפסקה ולמה על חשבון הלקוח שוב לא מדובר על מקרה חד פעמי, הדבר הזה קורה , לצערי.

zoe2004

New member
בכל מקום עבודה

יש עובדים טובים יותר או טובים פחות, אין טעם להכליל על מקצוע שלם.

שירשור מעניין

אני במקרה לא עובדת ממש בקבלת קהל אבל יש מזכירות לכאן ולכאן. אני דווקא רוצה לשבח את המזכירות. יש הרבה מאד משרדים שמזכירות עושות את העבודה ונותנות מענה הרבה יותר טוב ומהר מהממונים עליהן. נתקלתי בזה וזה תענוג למקבל השירות ולממונה . יישר כח לכול המזכירות, הן כרטיס הביקור של כל משרד ועושות עבודה שלא כ"א מסכים היה לעשות.

למעלה