עבודה תוך כדי למידה וקורס של מתאם

mayasim1

New member
עבודה תוך כדי למידה וקורס של מתאם

שלום לכולם!
אני אשמח להתייעצות ממי שעבר את המתא"ם:
האם לדעתכם אפשרי לעשות את הקורס וללמוד כמו שצריך יחד עם עבודה של 10 שעות שבועיות?

נשמע לי הגיוני שכן, ועדיין לא רוצה לקחת סיכון שהשילוב ייאלץ אותי לגשת שוב עוד שנה.
תודה רבה!

katzeran

New member
נראה לי שכן, אבל זה תלוי

למיטב זכרוני הקורס של המתא"ם לא מאוד עמוס ולעשות אותו יחד עם עבודה של 10 שעות שבועיות נשמע לי סביר מאוד. אבל זה תלוי בך, מן הסתם, ובידע הנוכחי שלך. אני עשיתי אותו תוך כדי התואר הראשון (בסוף השנה השניה) ולכן הידע הסטטיסטי היה יחסית טרי וזה מן הסתם עזר לי. אני לא יודע באיזה שלב את עם הלימודים וכמה זה רלוונטי, אבל תחשבי על זה.

בכל מקרה, עד כמה שאני זוכר, הקורס אמנם דורש עבודה, כמו כל קורס מהסוג הזה, אבל לא משהו שאי אפשר להתמודד איתו יחד עם עבודה בהיקף נמוך יחסית.

Philip Jr

New member
זה לא היקף גבוה במיוחד של עבודה..

נראה לי סביר בהחלט, אבל קשה לענות על שאלה כזו מכיוון שאנחנו לא מכירים אותך.. לי תמיד עזר לעבוד תוך כדי מבחנים כאלו, מיקד אותי יותר וגרם לי ללמוד יותר קשה מאשר אם היה לי את כל הזמן שבעולם.

Just Neta1

New member
לדעתי אפשר ואף רצוי

עשיתי מתאם פעמיים, בפעם הראשונה עבדתי תוך כדי (עשיתי בערך 18 שעות בשבוע) וקיבלתי 120+, בפעם השנייה עבדתי הרבה יותר (מעל 20 שעות בשבוע) ובעבודה שדורשת גם השקעה נפשית מעבר לשעות הטכניות, ככה שלא הייתי פנויה כולי למתאם וקיבלתי 130+.
ברור שזה סובייקטיבי, אבל אני חושבת שעבודה ממש לא מפריעה למתאם, רוב האנשים שעשו איתי עבדו במקביל, כי הרי זה לא שתשבי 12 שעות ביום ותלמדי, יש גבול לכמה שאפשר ללמוד ולדעתי כשמשלבים את זה עם עבודה זה עוזר מכמה בחינות: גם גיוון והתאוורות מהלימודים (מה שמגביר את המוטיבציה ללמוד), גם ניהול זמן יעיל יותר ובטח שזה לא מפריע.
לי אישית זה גם עזר מהבחינה הזו שזה הוריד לי מהלחץ של המתאם- כלומר, ברור שהגעתי לחוצה מאוד בכל מקרה, אבל העבודה איכשהו שמה הכל בפרופורציה נכונה יותר.
הדבר היחיד שכן הפריע לי זה שהחיים נכנסים למן מירוץ מטורף כזה וצריך להיות מוכנים לזה וגם שצריך כל פעם הרבה כוח רצון כדי "להחליף ראש" מעבודה ללימודים ולהפך..
בקיצור, כמובן שמה שמתאים לך ואת מכירה את עצמך הרבה יותר טוב, אבל אני ממש לא חושבת שעבודה יכולה להזיק.

המון בהצלחה!:)

למעלה