עבודה תמורת הבטחות ולא תמורת שכר

עבודה תמורת הבטחות ולא תמורת שכר

לפני מספר חודשים קיבלתי הצעת עבודה יוצאת דופן. המעסיק, לא שילם לאף אחד מהעובדים משכורת. הוא עצמו גם לא לקח כסף (לפחות לפי מה שהוא טוען, אישית אני מאמין לו). הייתי צריך לחתום על חוזה ולהתחייב למסגרת כל שהיא (שעות חודשיות, משרה מלאה או מסגרת אחרת). טווח זמן מינימאלי להתחיבות היה 4 חודשים. במקרה שלי היה מדובר על מתן מסגרת שעות קבועה בכל חודש. החוזה היה אמור לכלול שווי שעת עבודה שלי. במידה והפרויקט, שעבדנו עליו מצליח ונמכר, כל אחד מהעובדים מקבל תמורה לעבודתו לפי החוזה. במידה ולא מצליח, לא מקבלים כלום. בסופו של דבר במקרה שלי לא חתמתי על החוזה. האם משהו אחר היה הולך על זה?

galh

New member
אני... אבל אני לא בטוח שזו היה נכון

אני עובד (עבדתי) בחודש האחרון בצורה הזאת (תמורת הבטחה למשכורת) בחברת סטארט-אפ שבתחילת דרכה. היום, לאחר תקופת "הנסיון", אני לא בטוח שזו החלטה נכונה. נכון שזכיתי לתרגל קצת תכנות (שהתנוון עקב האבטלה), אבל מנגד, השקעתי בחברה גם כסף ממשי ולא רק את היכולת שלי. אני מדבר על נסיעות, ב. לאומי, חנייה וכו´. כך, שאם אני אנסה לסכם את החוויה בקצרה, זה די ניצול של המצב ע"י המעסיקים. אין מה לעשות, אם חברה רוצה לפתח משהו היא צריכה להשקיע. ההשקעה הזאת מתבטאת *גם* במשכורות (לפחות משכורת מינימום, אבל עדיף שלא
).

אני מודה שאחד הדברים שהטרידו אותי

היה הנושא של החזר הוצאות. גם אם לא מצליחים לייצר הכנסה מהעבודה, היה לי מאד קשה לקבל את העובדה, שזה הולך לעלות לי כסף.

galh

New member
זה נורא פשוט בסה"כ.

אם החברה מצליחה אז שיחקת אותה כי אולי תזכה לאחוז ממשי ממהצלחה ולא כמה פרומילים בודדים. מהצד השני, אם החברה נכשלת, אז יוצא שהשקעת בהשקעה כושלת (כמו מיליוני אחרים בתקופת ההיי
). מאחר שאני לא יזם או משקיע, הבנתי שאני מעדיף לחפש משהו עם "סיכון" נמוך יותר (כלומר עבודה אמיתית).

אני לא חושב שיש בן אדם אחד

שמעדיף עבודה כזו על עבודה רגילה אם שכר. השאלה היא כמה אנשים מוכנים להגיד - "במילא אני מובטל. אני לא עושה משהו אחר, אז לפחות אני אמשיך לתרגל את עצמי במקצוע ואולי מאוחר יותר זה ישתלם לי". ברגע, שהתקבלתי לעבודה אמיתית הלכתי על זה.

galh

New member
פה נכנס העניין של המוסר.

אם אתה מתחייב לבוא לעבוד, זה לא ממש יפה לעזוב בגלל שקיבלת הצעה לעבודה עם משכורת. אבל כמו שקראתי שמישהו פעם כתב: אני עובד בשביל כסף, בשביל נאמנות תאמץ כלב.

התקבלתי לעבודה עם משכורת

עוד לפני שהספקתי להתחייב להם שאעבוד אצלם. בכל מקרה במהלך השיחות, שהיו ביני לבינם, אמרתי להם מראש, שבמידה, ואני מקבל תשובה חיובית ממקום, שמשלם, אני עובר לאותו מקום. היה לי מאד ברור, שאני יכול לעבוד בחינם כל עוד אין לי משהו אחר לעשות. ברגע, שאני מוצא עבודה, אני אומר להם שלום, או יורד בצורה דרסטית בכמות השעות, שאני נותן להם. זה לא ענין של מוסר, זה לא ענין של נאמנות. לדעתי זה ענין של הישרדות. אני לא יכול להמשיך לחיות על חסכונות אם יש לי אפשרות לחזור למעגל העבודה. סה"כ גם החסכונות נגמרים בשלב מסויים

Sansa

New member
אני חושבת שזה צריך להיות מובן מאליו

אי-אפשר ולא הוגן לצפות מאדם להמשיך לעבוד תמורת כלום, כאשר יש לו אפשרות לעבוד תמורת כסף. אם מעסיק בוחר לנצל את המצב הקשה ואת העובדה שאנשים מיואשים, בשביל להעסיק אותם בחינם, אין לו זכות לצפות מהם בנוסף גם לנאמנות. הלא הנאמנות הזאת היא על חשבון פרנסה (או כפי שכתבת - הישרדות). ובואו לא נטעה: מדובר בניצול ציני של מצוקה של אנשים. (לא משנה אם יש לך חוזה שמבטיח לך "בסופו של דבר, אם וכאשר יהיו רווחים, בלה בלה בלה...") אם מישהו הסכים לעבוד בשבילך מבלי לקבל כל תמורה אפילו יום אחד, אפילו שעה אחת - תגיד תודה ותשתוק. זו דעתי.

inick

New member
גם אני קיבלתי הצעה דומה

הכי מצחיק (או עצוב) היה זה שהם חיפשו מתכנת עם 2+ שנים נסיון. אני לא הלכתי על זה.

לא הייתי עושה את זה

א. צריך גם לחיות ממשהו ב. זה יוצר תחשובה לא נעימה של "מרמים אותי" ג. אם באמת הם היו חושבים שיש להם סיכוי להצליח - הם גם היו מוכנים להשקיע בזה ולשלם משכורות אולי זה טוב לאנשים חסרי נסיון, כדי לעבוד קצת ולקבל את הנסיון שקשה מאוד להשיג בשום מקום אחר, אבל לאנשים עם נסיון, או עם משפחה לפרנס, זה לא מתאים.

אני די התלבטתי בזמנו

אני מסכים, שצריך לחיות ממשהו, אבל זה לא בא על חשבון עבודה מכניסה. זה בא יותר על חשבון בזבוז זמן בבית בצפייה בתוכניות טלוויזיה איומות. מה שהפריע לי, ואמרתי למראינים, היה מצב, שבו אני מוצא עבודה, ולא יכול להשלים 4 חודשים מלאים כמו שהם דרשו (היה לי ברור, שבמידה ואני מוצא עבודה עם תשלום, אני הולך לאותה עבודה). לגבי תחושת הרמאות - אף אחד לא קיבל כסף (כולל המנהלים של הפרויקט). תמיד יכול להיות החשש, שלא מספרים את האמת, ושלא מתכוונים לקיים את החוזה, אבל אם לא מאמינים למנהלים, אז לא עובדים איתם. לגבי הנקודה השלישית - יכול להיות, שבאמת לא היה להם כסף, ולכן הם לא נתנו. בכל מקרה אני חשבתי לתת להם מספר שעות שבועיות קבועות. לפני, שחתמתי איתם על חוזה, קיבלתי הודעה, שהתקבלתי לעבודה אחרת (שמשלמת משכורת חודשית
). למרות העבודה, חשבתי בכל זאת לתת להם מספר שעות שבועיות. הייתי אמור לפגוש את מנהל הפרויקט ביום שישי בבוקר, והבן אדם הבריז לי! במקום להתנצל אח"כ, הבן אדם טען, שאני לה היגעתי. בשלב הזה החלטתי לנתק מגע אם אותה חברה

niceguy

New member
שבוע שעבר

קיבלתי הצעה דומה האם מדובר על חברה שנמצאת ברחוב קרליבך בת"א?

bluemoth

New member
לידיעתכם מיהם השרלטנים

נתקלתי ב 2 מיקרים כאלו 1 בחור בשם אמיר גר בלוי אשכול מול שדה דב עורך פגישות במלון קולוני בקולוני ביץ' ובעוד מקומות נפגשתי איתו כבר בשנת 97-98 שאז ניסה להציע לי הצעה כזו אז נפגשתי איתו בביתו כמה שנים מאוחר יותר 2002 הוא זימן אותי אבל הוא צבר קצת ניסיון בהונאה ולכן הוא רצה עובד כפרילנסר שיכול להוציא חשבונית ולא עובד עם משכורת והוא נפגש בקולוני שנמצא מרחק קצר מאוד מהבית שלו בשני המקרים היה ברור לי שזו הונאה והוא לא התעתד לשלם לעולם ואני יכול להסביר מדוע אם יש צורך 2 שני שותפים עליזים מקימי חברת ארט אין שכרו עובדים לביצוע פרוייקט לאחר לחץ אטומי של עבודה במשך שבוע נשלחנו הבייתה ללא שכר בטענה שהתוצאה לא הייתה מספקת ונשלחנו ללא שכר (שקר - מכיוון שהאתר שהוקם הופיע מספר ימים אחר כך באינטרנט) אני מציע לכולם להיזהר מלעבוד עם אנשים או חברות שאינם מבוססים ומאורגנים כגוף עסקי חוקי שיכול לתת דין והוא מבוסס ומסוגל להתחייב לשכר אם בהרפתקאות חפצתם יש הרבה רעיונות טובים שאפשר לעבוד עליהם לבד או עם חברים במשותף ולתת לחברות מקצועיות לעסוק בשיווק הראשוני תמורת אחוזים לא גבוהים אל תבזבזו את זמנכם על הרפתקאות של שרלטנים שרק הם אם בכלל יקצרו את התמורה.

למעלה