השיטה הכי יעילה למצוא עבודה
ישנם אתרים מיוחדים למטרה זו. לדוגמה-
Runner Drushim AllJobs JobNet Muvtal ועוד רבים אחרים. בגדול כל מה שאתה צריך לעשות זה להכין קורות חיים (באתר
Runner יש הסבר ממש ברור ומפורט איך עושים זאת כמו שצריך) ולשלוח למשרות המתאימות לך. הבעיה היא שבאמת ברוב המקרים קורות החיים מגיעות לידי חברות כוח אדם שמתחילות קצת לשגע לך את השכל. לכן אני ממליצה בחום לא סתם ללחוץ send עם הקורות חיים אלא באמת למשרות שאתה חושב שיכולות להתאים לך. באתר
Drushim יש אופציה לסמן קטגוריות של משרות שאתה מעוניין בהן והאתר שולח לך כל יום מייל אחד שמסכם את 4-5 משרות שהועלו לאתר באותו יום שעונות על בקשתך. השירות הזה ממש מומלץ. זה מייל אחד ביום, לא מציף את המייל יותר מדי, ועונה בדיוק על הקטיגוריות שסימנת. אני מציעה להגדיר מראש איזה סוג של עבודה אתה מחפש כדי למנוע כאבי ראש ומו"מ עם חברות כוח האדם שמנסות להכניס אותך לכל מיני חברות עם התחייבות מינימלית לשנה (דבר שאותי אישית קצת הרתיע). למה לא כדאי להתעסק עם חברות כוח אדם?? יש איזה מיתוס שאומר שהחברה לוקחת לך חלק מהמשכורת. שזה לא בדיוק נכון. בוא נגיד שהמקום שתתחיל לעבוד בו פשוט ישלם עליך קצת יותר לחברת כוח האדם, אבל לדעתי המשכורת היא אותה משכורת לגביך. הבעיה שיותר מטרידה, עם חברות כוח האדם, היא שיש מקומות עבודה שלוקחים אותך למה שנקרא "תקופת נסיון" מטעם חברת כוח האדם- כלומר אתה בגדול "שייך" לחברת כוח האדם ואתה רק "מסופח" למקום העבודה שלך- מה שאומר שאתה לא נחשב "עובד חברה" מן המניין. שזה אומר שלא תמיד תקבל ביטוח מנהלים, לא תמיד תוזמן למסיבות של החברה, טיולים בדרך כלל כן מזמינים, אבל הרעיון הכללי הוא שלא תמיד יהיו לך את הזכויות שיש לכל עובד אחר בחברה. תלוי איפה אתה מתכוון לעבוד. במיילים ששולחים לך מהאתר
Drushim לפעמים מופיע מספר הטלפון הישיר של המעסיק, כך שאתה יוצר איתו קשר ישירות ללא תיווך של חברות כוח האדם (שוב, לכן השירות הזה ממש מומלץ). תוהים מאיפה כל הידע???? משוחררת מזה כמעט חודש, כבר עברתי את "בלבלות העבודה" מה שנקרא, בסוף מה שעשיתי היה להירשם לפסיכומטרי וכדי לא להעמיס על עצמי העדפתי שלא לקחת עבודה במשרה מלאה, שינסתי מתניים והלכתי בסופו של דבר למלצר ב"קפה ג'ו" הקרוב. כמה צפוי מצידי להמשיך למלצר אחרי שזה מה שעשיתי כל חיי
עבודה רצינית?? אחרי הפסיכומטרי אני אתחיל לחשוב על זה
בהצלחה!!