עבודות בפרסקו

• פותח הנושא zava
  • פורסם בתאריך

zava

New member
עבודות בפרסקו

רצ"ב קובץ של עבודותי הישנות בפרסקו אשמח לקבל תגובות זהבה.

zava

New member
גימור זהב

גימור הזהב שמופיע בתמונה, הוא טוליפ זהב. יש כל מני סוגי טוליפים, הספציפי הזה הוא בלי נוצצים, אפשר להשתמש גם בתוחם זהב למשי.

zava

New member
קופסה, הסבר עבודה

העבודה על הקופסה גם היא בטכניקת הפרסקו, הדבקתי תמונה בגודל מתאים לקופסה, לאחר מכן מרחתי שיכבה דקה של מישחה עיצובית,לאחר היבוש צבעתי בטכניקה של המשכיות התמונה, השתמשתי כמובן באותם הצבעים שמופיעים בתמונה. לסיום,לקחתי סטנסיל מוכן ומלאתי אותו בשיכבה דקה במישחה העיצובית מעורבבת בצבע. מקווה שהכל מובן אם לא אשמח לעדכן.

mor mor

New member
../images/Emo42.gifכמה שאלות בהקשר לקופסא שלך...

היי, פשוט קופסא מהממת... מה זה פרסקו? משחה עיצובית בולטת, היא דביקה כזאת,מרחת אותה בצדדים?כי על התמונה ,היא תסתיר את התמונה? מה זה סנטסיל? תודה בכל מקרה....

av_i_va

New member
יצירות מקסימות../images/Emo140.gif

את ממשיכה ליצור? (כתבת עבודות ישנות) עובדת בטכניקות נוספות? למדת בעצמך או במסגרת קורס? שיהיה לך יום מקסים

zava

New member
לאביבה

בוקר טוב סליחה שאני עונה באיחור המחשב שלי פשוט ניתקע. העבודות שהעלתי הן בערך לפני שנה, אני ממשיכה ליצור כל הזמן, פשוט היו לי תמונות מוכנות של העבודות הנ"ל. במיסגרת למודי התמחתי בכל סוגי עבודות הפרסקו הקיימות, אגב לאחרונה עבדתי עם ילדים וגם הם עבדו מקסים בפרסקו,אני אשמח להעלות עבודות שלהם. כן, אני עובדת בטכניקות נוספות. אני אשמח להעלות תמונות נוספות עם הסברים בהמשך. יום נעים זהבה.

moti80

New member
שלום לך עבודות ממש יפות

ראשית, הערה בנוגע לסריקה: בכל תוכנת סריקה יש אפשרות לסמן ולבודד את איזור הסריקה כך שתסרקי רק את התמונה ולא את כל שטח הסורק, כך התמונות יצאו לך קטנות יותר - הן בגודל והן במשקלן. נסי פשוט לגרור עם העכבר על שטח איזור הסריקה ולסמן קטע... בהצלחה :) שנית, יש לי כמה שאלות בנוגע לפרסקו: הם זהו טיח מיוחד, או שהיום פשוט משתמשים באנטיקו/מרמרינו/סטוקו? והם העבודה מתבצעת בכמה שכבות? או שפשוט מורחים שכבה אחת של טיח ועליו מציירים? או שאת משתמשת בפרסקו בכלל לדקורציה מסביב לציור ולתת לו קצת נפח ובליטות? תודה מראש, שמש מוטי

zava

New member
פרסקו חומרים

מוטי בוקר טוב ראשית תודה על העדכון בקשר לסורק, אני אבדוק את זה. בנוגע לפרסקו,החומר שאני משתמשת בו הוא דבק שפכטל פשוט שאותו קונים בכל חנות של חומרי בנין, התוצאות מצוינות אני משתמשת רק בזה. העבודה מתבצעת אך ורק בשיכבה אחת ואתה קובע את עובי השיכבה לפי טעמך ולפי המתבקש בתמונה,. יש טכניקות שונות בפרסקו, אפשר להוסיף כמו שכתבתה נפח ובליטות ואז לצבוע , אבל אפשר גם ליצור מהחומר צורות שונות כמו שרואים בקופסה הקטנה שהעלתי הוספתי עצים מובלטים. אשמח לענות על עוד שאלות. זהבה.

zava

New member
למור מור

הפרוש של המילה פרסקו- הוא ציור קיר. אנכנו כמובן מישמים את זה בצורה שונה.

sheda0ktana

New member
מצטערת שאני מקפיצה פה הודעות אבל..

היו לי כמה ימים עמוסים ואני משלימה חומר... פרסקו הם אמנם ציורי קיר, אבל משמעות השם מקורה במילה fresh באיטלקית, כיוון שהצבע היה מתייבש מאד מהר ונספג בטיח, ולכן היה צורך למרוח כל פעם חלק קטן ולצייר עליו מהר כל עוד הטיח "פרסקו"=טרי. עד כאן שיעור היסטוריה, באשר לטכניקה, ניסיתי להבין מהתשובות המפורטות ויפות של זהבה איך עושים ומה, אבל קצת הלכתי לאיבוד. אפשר לבקש הסברים להדיוטות (1. למרוח...2. לשים....וגו´). בבקשה? תודה

ayelet i

New member
כל העבודות יפיפיות!

ממש לטעמי. גם אני אשמח לשמוע על תהליך הכנתן.

zava

New member
לאילת

תודה, נעים לשמוע מחמאות. תציצי על התשובות שעניתי בקשר לתהליך ההכנה.

popo11

New member
מצטרפת לבקשה לפרטים !

איך עשית את התבליטים? ואת הצללית של הפרחים על הקופסא? מדהים !

למעלה