עבודות לחופש

עמיחי נ

New member
עבודות לחופש

בקומונה של מד"א ת"א אנחנו מתחילים לרכז כל מני הצעות עבודה לחובשים\מער"ים לחופש הגדול באיזור המרכז. אם מישהו מכיר כאלו הוא מוזמן להוסיף בקומונה תחת השרשור "ריכוז הצעות עבודה לחופש" http://communa.tapuz.co.il/userCommuna.asp?Communaid=13312

afiksambol

New member
../images/Emo45.gifרעיון יפה...

רק תזכרו לדאוג לעצמכם לכיסוי ביטוחי (ביטוח אחריות מקצועית) דרך כל מקום כזה שמעסיק אתכם. כל פעילות שכזו, שאיננה במסגרת פעילות ההתנדבות במד"א, לא מוכרת ע"י מד"א ואם חס וחלילה תעשו איזושהי טעות ומישהו יחליט להגיש נגדכם תביעה על רשלנות רפואית כדאי שיהיה מאחוריכם גב בצורת החברה המעסיקה.

shimonbl

New member
יתר לכן

מערי"ם מתחת לגיל 18 לא מכוסים על ידי אף חברת ביטוח מחוץ למד"א וגם שם זה רק תחת האחריות הגורפת של בעל סמכה בכיר יותר הנמצא במשמרת.

עמיחי נ

New member
והוא נושא באחריות?

אני חושב שיכול להיות מאוד נחמד מצד מד"א (או אולי משהו שאנחנו המתנדבים נארגן) להוציא מן חוברת למע"ר העובד בחופש. מן חוברת קטנה שתפרט מה הזכויות שלו במקום העבודה(שכר מינימום וכו'...) בעיות ביטוח וכו'...

אני לא חושבת שהם יעשו את זה

לא רק בגלל הנושא הביטוחי אלא גם בגלל שמדא מעוניין לנצל את המערים בחופש כמה שיותר, אם הם ילכו לעבוד במקומות אחרים - אין למערכת עניין בזה.

עמיחי נ

New member
כן..

קיבלתי תגובה אחרת ממד"א, הם גם אמרו שהם לא מעודדים אקטיבית עבודה של מתנדבים כי אז זה עלול לגרום לכך שאנשים יבואו לעשות את הקורס במטרה יחידה של לעבוד אחרי זה במקומות אחרים (והחתימה של ילד בן 14 וקצת על הטופס האדום לא שווה כלום....)

שני דברים

עד גיל 18 בנוסף לחתימה שלך על הטופס האדום אמורה להיות גם חתימה של ההורים שלך. אנשים שירצו לעשות את הקורס בשביל ללכת לעבוד אחרי זה יעשו את זה ללא קשר לעזרה של מדא בנושא, זה סתם תירוץ

עמיחי נ

New member
ממ..

אצלנו אף אחד לא היה צריך להחתים את ההורים על הטופס
(אני בכלל לא חתמתי על אחד כזה בחיים שלי...) ובקשר למה שאמרת.. יכול להיות שזה תירוץ
אבל זאת העמדה במד"א... לי כבר אין כוח או זמן לנסות ולקדם כל מני דברים כאלו במד"א (את רוב הזמן שלי עכשיו אני מקדיש לבגרויות ולערעורים על כל מני דברים בצבא)... אני פשוט ינסה לגרור איזה מישהו מאיזה קומונה או פורום של השמו"ץ שיתן אצלנו בקומונה עצות למתנדבים לגבי מה הם צריכים לבקש מהמעסיק שלהם

שיהיה בהצלחה

בכל מקרה ההורים מחוייבים לחתום על אישור התנדבות לבני נוער, אם ההורים לא חתמו על אישור התנדבות (ולא משנה אם זה הטופס האדום או שהם כתבו אחד בעצמם) זה לא תקין...

עמיחי נ

New member
דברים לא תקינים בת"א ../images/Emo13.gif איזו הפתעה ../images/Emo13.gif

היו בעבר הרבה דברים לא תקינים... היום מנסים לשפר את המצב... אבל בכל זאת... קשה לכפות על ילד בן 15-16 להתנדב במשך שנתיים בגלל שהוא או ההורים שלו חתמו על הטופס האדום... הרבה מתנדבים באים ורואים שזה לא מתאים להם אחרי תקופה מסויימת... לחלק פשוט אין זמן... חלק באים רק בשביל המחוייבות האישית(למרות שאנחנו דואגים להסביר להם שאנחנו לא מקבלים את העובדה שמישהו יעשה 8 משמרות ויעלם לנו...)

פספסת את הכוונהה

החתימה לא מיועדת להכריח את המתנדב להתנדב במשך שנתיים יש לה תוקף משפטי כלשהו - זתומרת ההורים מאפשרים ומרשים לילד להתנדב במד"א. ללא החתימה יש למתנדב בעיה לעלות על האמבולנסים (כי אין הסכמת ההורים)

עמיחי נ

New member
חח.. רק הרחבתי וחידדתי עוד נקודה ../images/Emo13.gif

כשאתה חותם על הטופס אתה כביכול מתחייב להתנדב במד"א למשך שנתיים ולעשות שתי משמרות בחודש... בפועל זה לא קורה
100 איש חותמים מכל קורס.... 5 אנשים ממשיכים, וזה לא שבמד"א אוכפים את ה"חוזה" הזה בינם לבין המתנדב (במד"א טוענים שהקורס 60 הוא מאוד יקר ומסובסד ע"י מד"א ושה180 זה מכסה כמה דברים בסיסיים וכו'... והשנתיים התנדבות אמורות לכסות את המחיר של הקורס 60 :\ )

iCp

New member
מה גורם לקורס לעלות כסף?

המדריכים הם מתנדבים, החלוקים שעל המדריכים אפילו מדא לא מממן. הבובות מושאלות ונקנו לפני כמה שנים טובות, והמקסימום שמדא מוציא על הקורס הזה זה מיזוג חדר הדרכה, טושים ללוח ו100 שקל עוגיות להפסקות. מד"א אירגון כלכלי שמגלגל מיליונים אבל לא מוכן להשקיע כמה פרוטות על המתנדבי נוער שלו וחבל.

התשלום

70 שח דמי חבר (מה שנקרא ביטוח) והשאר הולך על החלוק, על הספר וקיימת טענה שמדובר גם בקצת דמי רצינות מד"א הוא אירגון שרחוק מלגלגל מליונים

עמיחי נ

New member
דמי רצינות לארגון התנדבותי ?

זה לא רציני.... אבל זה רווח מאוד טוב.. של עשרות אלפי שקלים... וד"א.. אם אני זוכר נכון.. מד"א הגיע שנה שעברה לרווח תפעולי של 3 מליון שקלים...

shimonbl

New member
דמי רצינות

יש סיבה לכך שמתנדבי נוער משלמים 15 ש"ח על חלוק ואילו בוגרים מקבלים חולצה ווסט ומכנסיים וסווטצר בלי עלות בד"כ נוער נוטה לעזוב מוקדם יותר מהבוגרים ולמערכת יש עניין לדאוג לכך שאנשים ישארו. וכן זאת גם הסיבה לעלויות הסמליות של כל האירועים - לא בגלל העלות באמת אלא בגלל שמי שישלם אפילו 5 ש"ח לא יזרוק אותם סתם על קרן הצבי...

עמיחי נ

New member
שמעתי את הטיעון הזה...

אני מסכים איתו חלקית... לדעתי הנוער עוזב משתי סיבות : א) סינון לקוי - לא בוחרים את מועמדים בצורה קפדנית ובהעדר הכשרה מתאימה ה"מראיינים" פשוט מקבלים את כולם לקורס. ב) לא גורמים למתנדבים להשאר (בחלק מהתחנות) - זה מתבטא בכך שמתנדבי נוער לא מקבלים מדים מלאים וחלקם לא מרגישים קשורים או מתביישים בכך (זה מצחיק כשאתה מגיע למקרה עם חולצה סוג ד' וג'ינס ... אתה נראה לא קשור לשאר הצוות שהוא מדוגם ועם דרגות על הכתף).. אין (לפחות אצלנו בתחנה עד כה לפחות) פעילויות לשימור המתנדבים - ימי רענון קבועים, פעילויות העשרה,מפגשים חברתיים ,טיולים וכו'... ואחד הדברים החשובים לדעתי - לא נעשה מאמץ לשמור על קשר עם המתנדבים לפני\במהלך\ואחרי הצבא. פעם כשדיברתי עם מוטי נווה על הבעיית ביגוד הוא אמר לי שבין השאר לא "משקיעים" בנוער כי הם מתגייסים לצבא ואז מאבדים אתה הקשר איתם ולא רואים אותם יותר. ואני שואל את עצמי.. למה? אפשר לדעת פחות או יותר את התאריך שחרור של המתנדב... אפשר כ3 שנים אחרי שהוא התגייס להזמין אותו ליום רענון למשתחררים משירות הבטחון כדי להחזיר להם את התעודת מע"ר\חובש... (אפשר גם לשלוח להם הודעה על פתיחה של קורסי חובשים שנפתחים באותה התקופה) במהלך השירות להזמין אותם לאבטחות "צ'ופר" ... שאם במקרה הם בחופשה אז הם יוכלו לבוא ולראות הופעה נחמדה במסגרת מד"א - במצב הזה כולם מרווחים. ובטווח הארוך? המתנדב אולי יחזור כמתנדב בוגר וישלים קורס חובשים... הוא ישאר במסגרת של מד"א עוד הרבה שנים והמערכת כולה הרוויחה. זה בסה"כ רעיון כללי שזרקתי לאוויר תוך כדי הפסקה מלימודים לבגרות בספרות.. אבל אפשר לפתח את זה לכ"כ הרבה כיוונים וזה באמת לא נראה לי כמו השקעה גדולה. ואז יהיה אפשר לוותר על ה"דמי רצינות" כי ברגע שמתנדבים יראו שמד"א מתייחס אליהם ברצינות אז גם הם יתייחסו ככה ויתמידו בהתנדבות שלהם.

amazone

New member
נתנו לכם עוגיות?

אנחנו שילמנו 2500 ש' על הקורס ונדרשנו לקנות בתורות עוגיות למדריכים בהפסקות [ועשינו את זה באהבה במיוחד בגלל מדריך אחד מסויים]

nikonit

New member
עם כל הכבוד

ויש כבוד
חוקי עבודה, שכר מינימום וכו', זה הנוע"ל. כל מה שאתה צריך לדעת, ואפילו לא חשבת לשאול (המידע החשוב מסוכם ב"שאלות ותשובות").

עמיחי נ

New member
התבלבלתי ../images/Emo13.gif

משום מה קפץ לי השומר הצעיר לראש... לא יודע מאיפה :-\ מתנצל

למעלה