עבודתו של אורי בץ על סכר אסואן

א ס ף ב

New member
עבודתו של אורי בץ על סכר אסואן

האם משפיע סכר אסואן על כמותו ותפרוסתו של הגשם בארץ? סרקתי את העבודה והיא מוצגת כאן לפניכם בשישה קבצי תמונה. קיראו וחוו דעתכם. אני מאמין שאורי יקפוץ לבקר אותנו מידי פעם . . .
 

idansof

New member
מה שאני לא מבין הוא

לפי העבודה של אורי הנילוס מזרים מים חמים לדרום מזרח הים התיכון, זאת אומרת שלוגית היינו מצפים שהקמת סכר אסואן תביא להתקררות קלה בדרום מזרח הים התיכון, בפועל לפי אורי ההפך קרה. מה שמטריד אותי שהעבודה לא מנסה אפילו לבדוק את הסתירה, ובאופן כללי היא עבודה מאוד סיכומית, מלאת הפניות למקורות חיצוניים, כאשר בסיכומו של דבר הקורא לא משכיל ממנה הרבה.
 

0צחי0

New member
לדעתי זה בדיוק הפוך עידן..

הנילוס מזרים מים רים לים התיכון. הקמתו מומעת כניסת מים קרים לים התיכון ומכאן הסבירות לכך שהים בחלקו הדרום מזרחי יתחמם יותר.
 

א ס ף ב

New member
אם נצטט מהעבודה, אכן קיימת סתירה

לוגית לכאורה כפי שעידן טוען. "...כפועל יוצא מהפחתת זרימה זו של מים מתוקים וחמים יחסית, לים התיכון, לא מגיעים זרמי הנילוס לאזורים צפוניים כפי שהיה לפני הקמת סכר אסואן... בחופי צפון הארץ חלה מגמת ירידה בטמפרטורות של הים ובדרום עליה קלה" ייתכן ואורי מתכוון שזרימת הנילוס לפני הקמת הסכר (כפרץ מים אדיר, 40 מיליארד מ"ק מים לשנה) גרמה לפיזור תרמלי אחיד (טמפ´ מי ים התיכון בצפון ובדרום היו קרובות יותר). ואילו לאחר הקמת הסכר, פחתה זרימת הנילוס מה שגרם לקיטוב רב יותר בין טמפ´ מי הים בצפון לעומת זו שבדרום. שכן עתה, הזרימה חלשה יותר (3 מ"ק מים לשנה) ואולי יוצרת מעין "בריכת" מים חמים באיזור דרום הים התיכון. אני מסכים שהעבודה רשומה בסיגנון של ראשי פרקים ונדרש מעט יותר פירוט כמו יותר העמקה וביאור.
 
למעלה