עבודת גמר רבע סימסטר.

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
עבודת גמר רבע סימסטר.

אספתי את כל החומר העוסק במילון.....עברי...יידיש....וסלנג.... כל מה שכתבתם עד עכשיו........ בבבבבבבבבבבבבבבבקשה.........
)))))))))) מילון עברית – יידיש של פורום נוסטלגיה...... תגידו, מישהו זוכר את ה"גלנטריה"?ו לוקה √? לא אדע למה נועדו, מה שזוכר זה:"סרט אלכסון"????תביא את הבד שמסרתי ל"פליסה"????ה"דנטל"???חוט D.M.C ????מה זההההההההה??? זוכר את המילים כמו סיוט בלתי מובן.והכי גרוע... "קרוכמל"??? וזה כבר מהמכולת,נשמע כמו איזה שם של מחלה. • דור האספרסו - פושטאקים-אונטרוולטניקו magy √ אצלנו, הרומנוקאיםו magy √אמרו....."קראץ נישט, וואש דעך...."אכלנו גיהקטע הרינג, גיהקטע לייבערו magy √גיהקטע אייער.... מה יצא לנו?????א- גיהקטע קופ....... • סיר פלא = וונדער טופ ו ענבר. גיגית - פיילה פטיפון - גרמופון נשפכתיו ענבר. √ מצחוק או שאני אמורה להגיד - "נשמרתי" (נמרחתי מה"שמיר") פארגינען......לפרגן..........ו magy √ ° קרניזים ועוד - גל-עמית קנטים", "שטיכמוס", "יאפונקה", "שמירקל-פפיר", "שליכט" ועוד........... ה"קרניזים" להם התכוונתי ב"חיפושית" היו הצלעות שמפרידות בין המושבים הקדמיים לאחוריים...היכן שהיום מחוברות חגורות הבטיחות.......... גלאס פאפיר...שפאכטעלו magy √צילעייגר, באקאקט, פארשמירט, טאמעווט, א-פאטצ´, א-זבענג, ש-שמיר,את היתר יגיד לנו גל עמית........המומחה לשפה ולסטירות .....מילון שלם רק לסטירות...וכמו שאמר מיודענו ...יורם טהר-לב במערכונו הידוע...."איך בין אין דרערד, גיט אין דרערד"בתרגום חופשי, "אני בארץ - טוב בארץ"ובתרגום מילולי...."אני באדמה, טוב (עמוק) באדמה.." • ...אז ככה.. ....ו גל-עמית √ זה הולך ככה: א-פליק = "סטירה" - זה די עדיןולהסב תשומת לב. יכול לבוא בכף או בגב היד..... א-פלאסק = "סטירונת" - את זה בד"כ בנות חטפו..... א-פאטצ´ - "סטירה" בכף היד. נקודה. כואב כשזה מלווה רעש...... א-שמיר = "מריחה", כנ"ל אבל משהו יותר יסודי... א-קלאפ = "מכה", גם עם היד וגם עם עצם זר....בזמנו זה הלך עם חת´כת קרש.... א-זאעטצ = גם "מכה" אבל מכה שמושיבה את הקורבן מבלי יכולת לזוז.... א-זבאענג = גם "מכה" , יותר לנער.....לעורר תשומת לב..... א-בוקס = פשוט "אגרוף". אנטריקוט טרי - עזר ל"מקרה עין"...... "א- כושעראן פייסח מיט איינע פריילאכען פירם......".... ... "בוד" = רחצה בכללי, גם בודען אין יאם...גם בודען אין א-שוויצ-בוד... שם - כאן מאן מאכען א-בייזם...עם ענף טוב של אקליפטוה...און חאפען א-גלייזלע קוניאק "מדיצינאל"......וכו´ וכו´.... וואשט די פודלוגע (רוחצים את הרצפה) געיי זיך בודען ( לך להתרחץ ) אפשר גם וואשן ....... כשרציתי "להשיל" מעלי נודניקים...ו גל-עמית √אמרתי: "גאיי זיכ מיר אין דה בוידעם....." • אה שנאפס´ מי אה ביסל הרינג ו פנטי √ דוס איז אה פאר געניגונק.. מה רע בקצת גיהקטע הרינג ? ו פנטי √ אני חושב שיש גם.."א-שיס".. ו *מרקי-קקטוס* √ זו איזו מכה מכוונת בטיווח ישיר.. וקצת רומנית... רזיאלה והיתה הדולשצה, מדובדבנים שחורים חמוצים, שהדודה היתה שולחת לה מרומניה, מוגשת בכפית בתוך כוס מים קרים... מילון אבן - ענבר לעברית אישה - היתה גברת נערה - היתה עלמה איש - היה אדון זקן - היה איש מבוגר חרה/קקה - משהו גדול פיפי - משהו קטן זונה - אישה שעושה את זה... מעצב שיער - ספר מעצב עלית - חייט בעל בוטיק - מוכר בחנות מעצב נעליים - סנדלר מוכרת פרחים - לייזה דוליטל מילון אבן ענבר - גל-עמית לעברית נספח למילון אבן ענבר...ו גל-עמית √ ג´לוב=בריון חסקה=אופנוע ים.... תיכף אשוב= שלט על דלת של חנויות. שליש, חצי, בלוק= מידות לגודל של קרח.. זוטא= הספח לכרטיס הגרלה של "מפעל הפיס"....אחד התחפש לכרטיס כזה - הורידו לו את ה"זוטא".. אבו ארבע= סטייליסט ג´ון לנון.... סיר פלא= ...לא מה שחלק מכם חושבים....סיר לאפיית "לייקאח" (ע). עוגת שיש= סוג של לייקאח - דו צבעי... לייקאח= עוגת בסיס לכל מני עוגות. ספוגית וגם טובה לאטימה.... סיפון (1)= ה"אבא" של ה"סיפולוקס"... סיפון (2)= צינור ה"ברך" מתחת לכיור במטבח.. "שניידר" = הרדיו הגדול עם המנורות. 10 דק´ עד שמתחמם... "אמרון"= כנ"ל רק יותר מתוחכם למהדרין - תוספת של פטיפון אוטומטי ל- 12 תקליטים, מעל לרדיו... "פיילוט" = "שניידר" לילדים..... המשך........ו גל-עמית √פירוש תנ"כי= קאסוטו.מילון= אבן שושן.איש אחזקה (בביה"ס)= שרת.מחשב= חשבוניה (לוח הכפל, לוח לוגריטמים).auto-cad= קרש שרטוט (עם סרגל T, למי ש"למד" בבי"ס מקצועי).t-shirt= גופיה.מדיח= "ננס"....."קנווד"= מנואלה לטחינת בשר.קפה שחור= "ציקורייה".קוקה קולה= גזוז, צוף.....ז´קט סטייליסטי= "באטל דרעס"....מעיל עליון= "שינל"...קרם שיזוף= "ולווטה"...דירה חדשה= שיכון....שוער= חודורוב..(לבנים..) • המשך......ו גל-עמית √"קרלסברג", "הניקיין"= "אביר"..."גיניס"= "נשר"...walk-man= טרנזיסטור...פריצת דיסק= לומבאגו...טלוויזיה= קולנוע...הצגת בוקר= יומיות.....אולם חתונות= רבנות...שמן= "מגד"...אוטובוס= "אגד"חתול= ......כלב.....סתאאאאאאם.. ....אולטרא סאונד (נגד כאבים)= מנורה כחולה.....עט כדורי= "גלובוס"..לסיום הפרק הזה...אין לי פירוש עכשווי ל- "חוקן"...זוכרים?עם כל המתקן, ה"צנרת" והפיות השונות..... • (כמו ה"חוקן" מקודם).... "פרימוס" (על גז), כמו למוכרי הגרעינים וה"מלבי" בפחיות... "בגדי אתא", גם לבנים מצחיקים כמו הגופיות והתחתונים באפור לגברים... "חזיות עם שרוכים וברזלים"...ואיך שנאבקנו בזה .... "פיירסייד", תנור החימום על נפט.... "פילקו", המקרר החשמלי הראשון שראיתי.."ווסטינגהאוז", היה השני... השכנות הרכלניות היו מתלחששות מקנאה כשראו משפחה מקבלת מקרר כזה... גם ידענו את תוכן הדברים... "דליה", סבון הכביסה והמטבח, הקוביה המפורסמת... "אמה", נוזל הכלים המפורסם והסיסמא המפורסמת" כל אישה בוחרת אמה (במלרע ..) - כל אישה יודעת למה".... "שערים קטנים"/"סטנגה"/"שבע אבנים" ועוד, משחקי ילדות.. "מכנסי התעמלות עם גומיות", לבנות - נגד הצצה... "נעלי התעמלות", רק "המגפר". מי ידע מה זה "ריבוק" , "נייק" וכד´?? "מגפי המגפר", להשפריץ בחורף בשלוליות...כמובן שקנו לנו אותן בסוף החורף שעבר "סוף עונה"...במידה של שני מספרים יותר...... "כף נעליים". מישהו עוד משתמש בזה ??? "סמובר",לתה וכד´...ויש לי אחד מקסים כזה בבית............. "נקה-7", בתקופה יותר מאוחרת...של הפרסומות ב"גל הקל".... שבעקבותיו יצאה האימרה של הבנים: "אם אין את לי - ידי לי..."..... לא יכולתי שלא להגיב... ....ו גל-עמית √ אודעם המענטש - קאצ´קע דריידל", ובתרגום חופשי:"ראו את האיש (בן האדם) - מסתובב כמו ברווזה סביבונית • עוד נוסטלגיהו עמיאור √שוטר צבאי-בראסומשקה בצבע שחור-פפ (עם ניקוד סגול בין שני הפהיים, זוכרים?)טנדר ויליס סבון אוליביה: סי....סיבו, אוליביה הסבון וכו´ אני כבר לא זוכר.אוטובוסים עם האףילקוטי בי"ס מעור עם מאחזי נשיאה על הגב. • מילון אבן ענבר – חונה לרגע נספח למילון אבן ענברו חונה לרגע √ גרג´ניק = מוסכניק. אינטסטלטור - שרברב פושטק = פושע ואזה = אגרטל ספונג´ה = שטיפה אוירון = מטוס בית כסא = שירותים באר = פאב נהניתם??????????????? ספרו לחברים........
))))))))))

למעלה