עבודת גמר...

שבז

New member
עבודת גמר...

(הודעה רביעית שלי כבר בפורום... אני משתפר
) אז ככה... אני עושה עבודת גמר (רק מתחיל) בנושא של עלייתן ושקיעתן של דתות... (לדוגמה, בתקופת הבארוק שהמסיונרים הנוצרים לקחו עליהם משימה להמיר את הפאגאנים לנוצרים, ודי הצליחו...), עכשיו, אני רוצה להרחיב על תהליכים בימנו ומדוע הם קורים... יש את המלחמה שהאיסלם הכריזה על הדתות המונוטאיסטיות האחרות.. ועכשיו מגיע השאלה שלי... הייתם מחשיבים את התקופה שלנו כתחילתה של תחיית הפאגאניזם? הייתם אומרים שהיא במגמת זריחה מחודשת?

gwizard

New member
סטטיסטיקה

1. סטטיסטיקה אומרת שאכן דתות נאו-פאגאניות נמצאות במגמת עלייה מתמדת. מכוון שישראל לא יכולה להיות דגם מייצג לגבי כל העולם עקב שטחה הגיאוגרפי הנמוך, נקח את ארה"ב. שם דתות כמו וויקה, אסאטרו ושאר החברה הנאו-פאגאניים עברו תהליך אשר נמשך כ-50 שנה והיום הם מוכרים בחוק כדת וגם לצורכי מיסוי, ישנם כוהנים וויקאניים אשר מותר להם לחתן אנשים (וזה חוקי). חוץ מזה, יותר ויותר אנשים מצטרפים ומתחילים ללמוד על הדרכים האלו ולפי אתר witchschool בלבד(!), ישנם יותר מ-100000 אנשים הרשומים אצליהם כתלמידים מכל העולם. 2. אגב, איסלם אף פעם לא הכריזה מלחמה על דתות מונוטאיסטיות אחרות, מאיפה המידע הזה ? 3. בנוגע לשאלת ה-"למה", אני חושב שאני אוכל לעזור לך. בגלל תנועת העידן החדש, האנשים נהיים יותר ויותר מודעים לכך שיש אלטרנטיבה, משהו שונה, משהו מעבר לחייהם חסרי התוכן והמשמעות. בגלל זה, הם פונים למאגיה וכישוף. ומשם לרוב הם מגיעים או נוגעים בפאגאניזם או יותר ספציפית וויקה, כי וויקה היא לא רק דת במובן של אמונה, אלא גם שיטה מאגית. ניתן לתמצת את התופעה במשפט אחד: אנשים מנסים להבין את מהות קיומם ולקחת שליטה על חייהם. בהצלחה בעבודה, אלון.

L e s t a t

New member
תיקון טעות

"נקח את ארה"ב. שם דתות כמו וויקה, אסאטרו ושאר החברה הנאו-פאגאניים עברו תהליך אשר נמשך כ-50 שנה" בארה"ב האסאטרו עשה את דרכו החל משנות השבעים ואילך, זה דבר ראשון. דבר שני, אסאטרו זה לא "חבר'ה ניאו-פגניים" ולא ענף של הפגניות - עץ אחר לגמרי.

L e s t a t

New member
נ.ב

האסאטרו היה קיים עוד הרבה לפני שנות ה50.. לכל הפחות, תחילת המאה העשרים.

RainBird

New member
יא אודיניסט פאשיסט! טל מה חדש? הבנתי שהאסטרו מקורו במיתולוגיה הנורדית. האם אפשר לכנות את כל אלו ההולכים במיתולוגיה הנורדים אסטרו? או האם ישנה הגדרה אחרת וממצה לדת הזאת?

L e s t a t

New member
אני לא אודיניסט ולא פאשיסט

"הבנתי שהאסטרו מקורו במיתולוגיה הנורדית." האסאטרו מקורו באמונה שמחייה את האמונה הגרמאנית העתיקה. המיתולוגיה הגרמאנית היא אכן חלק מאמונה זו. "האם אפשר לכנות את כל אלו ההולכים במיתולוגיה הנורדים אסטרו?" זה תלוי, למה אתה מתכוון באומרך "הולכים במיתולוגיה הנורדית"? "או האם ישנה הגדרה אחרת וממצה לדת הזאת?" הדת הרקונסטרקציוניסטית המחייה את האמונה הגרמאנית העתיקה. הערה קטנה: "אסאטרו" הוא מונח המתייחס בפרט למאמינים הללו המתרכזים יותר באלי האייסיר (מכאן "אסא-טרו", "הנאמנות לאייסיר") אולם גם לשאר המאמינים הגרמאניים.

שבז

New member
תגובות...

1. אני אחפש סטטיסטיקות מסודרות... תודה
2. זה דבר ידוע, אפילו לפני בערך שבוע, בהרצאה של המכללה לביטחון לאומי שהייתי בא, בנושא אנרכיזם, הזכירו את זה כבר... 3. לפי דעתי זה בגלל שאנחנו חיים בעולם די מנוכר ואנשים מחפשים מפלט רוחני מעבר לשלושת הדתות הממוסדות...

gwizard

New member
Re: Re: תגובות :)

אנשים מחפשים מעבר לסתם מפלט רוחני, אנשים מחפשים תשובות לשאלות שכל אחד שאל את עצמו לפחות פעם או פעמיים בחיים. למה אני חי ? למה העולם קיים ? מי יצר את העולם ? מאיפה בא האדם ומה תפקידו במערכת הכללית ? אפשר להמשיך עם זה כמובן, אך אני בטוח כי כולם יודעים על מה אני מדבר. אגב, דת במהותה, היא זו שבאה לענות על השאלות האלה. ועכשיו אחרי שזה נאמר, אפשר לכתוב חתיכת עבודה על דת, מקורותיה, השפעותיה ומטרותיה ואז להשוות בין כל הדתות שתבחר. נ.ב. הפיסקה האחרונה מתייחסת יותר לפריאור.

למעלה