עבודת הצוות בחול המועד

imashelo

New member
עבודת הצוות בחול המועד

היום התברר לי שבמהלך חוה"מ הגננת לא נמצאת ("היא יכולה לבחור האם לבוא או לא", כך נאמר לי
), ולא נערכים טיפולים פרא-רפואיים. האם כך בכל מקום? לגבי העובדים הפרא-רפואיים, בגן שלנו הם עובדי משרד הבריאות. מה להם ולחופשות של משרד החנוך? יוצא שהגן מספק למעשה שרותי שמרטפות. האם זה המצב אצל כולם?

עבודת הצוות בחופשות

כן, זה נכון שהצוות יכול לקחת חופש בחופשות אך משרד החינוך חייב לספק גננת מחליפה או בבית הספר מורה מחליפה לגבי הצוות הפרא-רפואיים יש להם את חופשות משרד החינוך וכמובן שלהם אין מחליפות. כך הוא המצב לאורך כל השנים (בהן שלי הוא בן 17). חג שמח עינב כוכבית

anidnd

New member
אצלנו כן ממשיך

היום אמיר דיווח לי שפזית לקחה אותו לחדר, ואכן הייתה לו פגישה כרגיל עם קלינאית התקשורת שגם דיווחה לי במחברת קשר. הגננות מתחלקות ביניהן בשבוע; כל אחת מהן עובדת מספר ימים מלאים במקום חצאי ימים.

imashelo

New member
תודה. הגן שלכם הולך ומצטייר בעיני

כגן האולטימטיבי. ועוד שאלה בהקשר לתשובה שלך: האם מקובל אצלכם שהמטפלים הפרא-רפואיים מדווחים במחברת לאחר כל טיפול? אנחנו, לעומת זאת, התבשרנו היום שלמרות שהילדון זקוק, הוא יקבל רפוי בעיסוק רק פעם בשבוע כי אין למרפאה עוד שעות פנויות. ניסו לנחם אותנו בכך שהצוות בגן עובד עם הילד על פי הדרכתה. שנתנחם בהידרותרפיה? אני לוקחת אותו מחר לסבאסבתא, שם ישהה יומיים עם בן דודו האהוב. נראה לי שיהנה ויצא נשכר מכך יותר מאשר משרותי השמרטפות בגן.

anidnd

New member
לא אחרי כל טיפול

אבל כל אחת מהמטפלות הציגה את עצמה באמצעות מחברת הקשר, וזכיתי אף לשיחת טלפון לאחר הפגישה הראשונה של א' עם המרב"ע. ממה שקראתי אני מבינה שהידרותרפיה עושה רק טוב, אז גם זו נחמה. בקיצור, אם חשבת שאחה"צ תתפנו לדברים אחרים, כנראה שנדרשות השלמות. תחזיקו מעמד.

גם אצלנו השנה העניינים מסתדרים..

ובגן שלנו למעט מתכונת הקייטנה המעצבנת.. יש בימים הרגילים יופי של צוות. קלינאית התקשורת והמרפאת בעיסוק מדווחות לנו במחברת הקשר מדי פעם, על תוכן הטיפול והחשוב ביותר הוא שתיערך פגישת צוותון עם אנשי המקצוע הפרטיים שלו. המרפאת בעיסוק הפרטית תגיע במיוחד לגן כדי לשבת עם המקבילה שלה , הגננות ויתר הצוות. ולאחר שבוע תיפגש קלינאית התקשורת הפרטית, עם צוות הגן ומקבילתה. גם הסופרווייזרית שלנו לתוכנית של DIR- ABA נתנה דו"ח מפורט ותיפגש עם צוות הגן יחד עם המרב"ע. הפיצול בפגישות הוא עקב שעות שונות של זמינות הצוות הפרטי וצוות הגן. אני כמובן משלמת את כל עלות הפגישות האלו, אך הפעם התל"א יהיה בעל משמעות ולא סתם חפיפניקיות, כמו שהיה בגן האיום של שנה שעברה... נותר רק קצת לעזור לצוות הנוכחי להיות יותר חמים ותומכים ולתת תמיכה רגשית לצרכים האלו, גם ללא תנאי מוקדם..(שביקש\ דיבר לפי הדרישות) חום ותשומת לב לקשיים הרגשיים, צריך להיות גבוה בסדר העדיפויות של הצוות בגן ובבית.

אמאשלבן

New member
עלות מפגשי צוות

אנחנו גם אמורים לארגן מפגש של צוות הגן והמטפלות הפרטיות. מה מקובל לגבי התשלום? האם לפי זמן הפגישה/עלות טיפול או איך?

זה נקבע בינך לביניהן כמובן

שלום לך אמא של בן, אצלנו זמן הפגישה דומה למשך טיפול, כך שאני מעריכה שהתשלום יהיה דומה. הטיפולים הפרטיים שלנו יקרים למדי, כך שאני מקווה שהפגישה אכן תהיה יעילה ופרקטית וללא פטפטת, ושאכן יהיה יישור קו לגבי תוכנית העבודה הביתית וזו של הגן. בעיקרון, כאשר אני נפגשת עם איש המקצוע, זה מתומחר לפי שעה. יקר מאד, אך פגישות אלו חשובות מאד לדעתי. היתה לי קלינאית תקשורת מקסימה שיכולתי להתייעץ איתה בטלפון ועדיין אני נעזרת בה לפעמים. יש חשיבות רבה שאנשי המקצוע הפרטיים, גם יגדירו מטרות טיפול הרלוונטיות להשגה ותוכלו לדעת אותן מראש, כדי לדאוג להכללה במסגרת הבית. הרבה מדי פעמים הילדים (גם זה שלי, לצערי) לומדים הרבה ומכלילים מעט. כדי לאפשר תרגול והכללה, צריך להכיר טוב את תוכנית הטיפול שלהם בגן. בשנה שעברה, הגן לא טרח לעשות הכללות של הידע שבני צבר בבית, במסגרת תוכנית הגן. זה היה גן מבוזבז שנתן תמיכה רגשית, עם סייעות נהדרות, אך לא קידם את הילד. השנה אנו לומדים מטעויות...

החורזת**

New member
תלוי מי המעביד שלהם...

אנשים שהמעסיק הוא משרד החינוך (המורים והגננות וחלק מהצוות הפרא רפואי) אכן יכולים לבחור האם הם יוצאים לחופשה במקביל לשאר עמיתיהם או שבוחרים לעבוד בחופשה ואז מקבלים תוספת של אחוזים למשכורת על כל יום עבודה. לעומתם הצוות המטפל (מטפלות, סייעות וחלק מהצוות הפרא..) לרוב הם עובדי הרשות המקומית ואז הם אמורים לעבוד ברוב ימי חול המועד, פרט לערבי חג.

למעלה