עבודת חקלאות באוסטרליה

michelle2113

New member
עבודת חקלאות באוסטרליה

היי, מישהו פה עבד בחקלאות באוסטרליה ויודע להגיד לי פחות או יותר כמה מרויחים בחודש? האם הלינה ושאר ההוצאות השותפות (מזון, מקלחות) ע"ח העובד או ע"ח המעביד? ראיתי עדויות קצת סותרות. מישהי שהרויחה בסביבות ה-120 דולר אוסטרלי ביום וכל הכלכלה היתה ע"ח המעביד, וקראתי באתר אוסטרלי שמפרסם לא מעט חוות, ברובן אם לא בכולן, התשלום הוא כ-60 עד 100 דולר אוסטרלי ביום (במקרים אחרים אף פחות) והכלכלה ע"ח העובד, מה שלא משאיר הרבה מקום לחסכון. האם זה בכלל משתלם? ואיך מוצאים את העבודות היותר טובות?

MyTaoWay

New member
תשובה...

קצת שונה ... בפורום הזה יש המון הודעות על WWOOF אמנם הם עושים זאת בהתנדבות, אבל לעבוד בחווה עם/בלי שכר זה אותו הדבר (מבחינת העבודה עצמה.) ההמלצה שלי היא למצוא אנשים בפורום שכבר התנסו בזה ולשאול אותם על מהות העבודה... דבר שני, את בת ... ל-מה לך לעבוד בעבודה פיזית קשה? (לעבוד בחווה זה לא פיקניק...) כמה שאלות : מה המטרה שלך ? לעבוד בחו''ל ולהרוויח כסף? או החוויה שבחו''ל ?

michelle2113

New member
המטרה שלי

היא בעיקר הכסף, לחסוך כדי לחזור עם כמה שיותר לשנת הלימודים הבאה. גם החוויה חשובה לי. לא אצליח להתמיד ולשמור על אנרגיות ללא מקום נוח עם חבר'ה. (אני לא טסה לבד, אגב) וגם, יש לציין, אני אהיה עם וורקינג הולידיי ויזה.

EmGee

New member
זה מאוד תלוי

זה תחום שכולל הרבה מעסיקים, הרבה איזורים והרבה תחומים. קודם כל כמו שציינו לרוב מדובר בעבודה פיזית שהשכר בה הוא לפי עבודה (נניח ככה סנטים לשתיל שאת גוזמת או ככה דולרים לקילו שאת קוטפת), בחלק מהמקרים יש גם הבטחת הכנסה שלא תרוויחי מתחת למינימום, אך לא בכל המקרים (אם את חותמת על חוזה שלפיו את עצמאית ומרוויחה בהתאם לתפוקה שלך אז לא חייבים להשלים לך למינימום. ישנן חוות מסוג בקר, שלרוב מספקות מגורים ואוכל והכל ולעיתים נותנו גם שכר גלובלי. ישנה עבודה בראיית צאן (ראיתי בעיקר בניו זילנד אבל בטח גם באוסטרליה יש) שהשכר הוא די טוב, אבל נדרשת יכולת לדבר עם כבשים. אם זה משתלם? לא נהיים מליונרים מזה, אבל מרוויחים שכר יפה שהוא גבוה ביחס למה שמרוויחים בארץ. וכן, אין מה לעשות מדובר כמעט תמיד בעבודה קשה. בהרבה מהעבודות לא מעסיקים בנות. אם יש לך אשרת וורקינג הולידיי ויש לך אנגלית ומבטא טובים, הייתי ממליץ לך על עבודה במסעדה או בר או איזה חנות או כל דבר אחר שאת חושבת שאת מוכשרת אליו.

למעלה