עבודת חקר, צריך עזרה :p

Insomnia911

New member
עבודת חקר, צריך עזרה :p

במסגרת בית ספרי, אני הולך לעשות עבודת חקר, אחת מהשאלות שם תהיה השוואה בין שתי להקות, אני בחרתי את Led zepplin ו Pink floyd, עכשיו, אני צריך להשוות בצורת הלבוש שלהם, המעריצים וכדומה. אבל לא בקשר לזה באתי לכאן, באתי לכאן לקבל עזרה בהשוואה המוזיקלית. (Riffs,Solos, etc.) האם תוכלו לעזור לי?

מסמרון

New member
אמממ

אני לא מעריץ גדול של פינק פלויד אבל שמעתי את רוב האלבומים שלהם וההבדלים שאני רואה בין הלהקות הם : בעניין הריפים, לד זפלין היא להקה שניגנה (לפחות באלבומים הראשונים), מוזיקה יותר כבדה, עם שימוש יותר שכיח בדיסטורשיין. פינק פלויד יותר התעסקה במוזיקה פסיכדלית. בשירים של פינק פלויד אפשר למצוא יותר פסנתר וקלידים מאשר בשירים של לד זפלין. התופים של לד זפלין הם יותר מהירים ומגוונים, כאשר התופים של פינק פלויד פשוט מכתיבים את הקצב עם פחות גיוון. בקשר לסולואים, פה בכלל אין השוואה, לסולואים של ג'ימי פייג' יש סאונד של מעט דיסטורשיין, סאונד שאין לאף אחד אחר. הסאונד בסולואים של פינק פלויד הוא יותר רגוע ונקי, הסולואים עצמם הם גם לרוב יותר איטיים. מבחינת הקול של הסולנים, הקול של רוברט פלאנט (לד זפלין) הוא יותר גבוה. האלבום החמישי של לד זפלין דומה בחלקו לסגנון של פינק פלויד, עם יותר פסנתר פסיכדלי ומוזיקה רגועה. יש עוד משהו שאתה צריך לדעת בקשר לזה?

GingerBread Man

New member
אני חושב שלא תוכל למצוא

שתי להקות כל כך שונות אחת מהשניה. קשה מאוד להשוות בין שניהן. לפינק פלויד וגם לזפלין אין סגנון, תודה לאל.

Insomnia911

New member
מסמר, תודה, תגובות כמו שלך אני צריך

נו ואם הם שונים אז ככה יהיה לי יותר הבדלים :p

GingerBread Man

New member
אבל בהשוואה צריך גם בסיס משותף

הדבר היחיד המשותף ביניהם זה שהם פעלו מסוף שנות השישים ובשנות השבעים.

yo t a m

New member
המפ.

לד זפלין היו פחות נקיים בסולואים שלהם... כלומר, הסולו בעקרון היה בעיקר ג'ימילה מדגים את כישוריו (המעולים יש לומר) על הגיטרה, עם קצת עזרה מחבריו היקרים. אצל פינק פלויד, לעומת זאת, הסולו נשמע יותר... המממ... מהוקצע, ופחות ספונטני. ארג. יכול להיות שזה רק אני
אבל באמת קשה מאד להשוות בין פינק פלויד ללד זפלין, כי הן פשוט להקות שונות מאד

למעלה