עבודת לילה- פקידת קבלה במלון.

Lovely locks

New member
עבודת לילה- פקידת קבלה במלון.

שלום. אני סובלת מהפרעה בתזמון העירות והשינה, שגורמת לכך שאישן בשעות היום במקום בלילה. ניסיתי כבר המון תרופות ושיטות ודבר לא עזר.
חשבתי על עבודה כפקידת קבלה במלון, אבל אני תוהה האם יש מלון שיסכים להעסיק מישהי שמוכנה לעבוד רק בלילות (כולל סופ"שים וחגים), או רוב של לילות ומיעוט ערבים.
מעבר לכך, רציתי לדעת כמה שיותר על מהות העבודה וכמה שיותר פרטים, אם יש כאן מישהו/י שעבד בתפקיד.

בתודה מראש. D:

ברוכה הבאה

נתחיל עם המלצה לבצע חיפוש על הודעות של lilo4, שעבדה כפקידת קבלה במלון ושיתפה במידע מועיל רב (לצד שיתוף בחוויות הזויות, אבל זה קיים בכל מקום
).

נמשיך עם כך שלדעתי ומניסיוני יש יתרונות לעובד שמעוניין למקסם משמרות לילה, היות שאצל רבים אלו משמרות לא מועדפות. בהחלט שווה לנסות.

Alm0st Happy

New member
קחי בחשבו שהחוק אוסר זאת

חוק שעות עבודה ומנוחה מאוד מפורש בנוגע לכמה משמרות לילה מותר לתת לך. אם אני זוכרת נכון זה שליש מהמשמרות שלך. יש קומבינות לעקוף את זה, ויש מקומות שמצפצפים על החוק, אבל תדעי שעקרונית זה לא חוקי.
(ואם המקום לא מקפיד על החוק בעניין הלילות, לכי תדעי על מה עוד לא מקפיד)

שאלה לי בנושא זה

אם יש חלוקה בין לילות לערבים, זה גם נכנס להגדרה? כשמשמרת ערב הכוונה למשמרת שמסתיימת בסביבות חצות.

בנוסף, אני מבינה את מה שעומד מאחורי החוק, אבל מבחינת שעון ביולוגי זה דיי אסון. מי שרוצה לעבוד שבוע שלם או אפילו כמעט שלם, ברגע שעושים לו מיקס של ממש זה יכול להיות דיי מעיק, מה גם שקשה במצבים כאלו להקפיד על הפרדה שיוצרת מרווח של שעות שינה מספקות, אפילו בלי זמן פנוי באמצע.

אוגלה

New member
עבודת לילה היא עבודה בין 22:00-06:00

כדי שזה יחשב לעבודת לילה, צריך ששתי שעות לפחות מהמשמרת יפלו תחת השעות האלו

אוגלה

New member
זה לא בדיוק נכון

אסור לחייב עובד לעבוד רק במשמרות לילה, ואסור לעגן זאת בחוזה. אם העובד עובד (מהסכמה מלאה כמובן) יותר משליש מהמשמרות ויותר משבע שעות למשמרת בעבודת לילה - צריך לשלם לו עבור שעות נוספות(125%). ברוב המקומות שאני מכירה - מלכתחילה התשלום עבור משמרות לילה הוא של 125% אחוז מהשעה הראשונה ולא רק על שעות שהוגדרו כנוספות.
בנוסף לזה, בבתי מלון אין איסור על העבדה בשעות נוספות, לכן אין בעיה כזו.

Alm0st Happy

New member
תוכלי להביא לכך אסמכתאות?

אני זוכרת שלמדתי בקורס בדיני עבודה שלא ניתן להתנות על חוקי המגן. אשמח לקרוא קצת חומר שאומר שכן. גם לעניין ה-125% (החוק לא מציב דרישה לשלם ולו שקל אחד מעל המינימום על משמרת לילה, ככל הידוע לי).

אני שואלת מתוך עניין אישי. אני עובדת בין 5 ל-6 משמרות לילה בשבוע וצריכה לעשות קומבינות מטורפות בשביל זה וללכת מאחורי הגב (אעלק) של הבוס שלי כדי שחס וחלילה הוא לא יימצא אחראי לכך.

אוגלה

New member
תשמעי, החוק הזה מחולק לשלושה דברים בגדול

הוא מגדיר את כל נושא ההפסקות, הוא מגדיר שעות עבודה תקניות, והוא מגדיר מה לעשות עם שעות שהן מעבר לתקן (דהינו שעות נוספות) - כמה מותר ומה התשלום עבורן.
קחי בחשבון שישנם ענפים מסוימים שהם יוצאים מן הכלל בעניין השעות הנוספות, ועבודה במלונאות היא כזו, לכן שגם אם עבודה במשמרות הנ"ל מותרת בתחומים מסוימים, ומקום העבודה קיבל אישור ספציפי, אין הדין זהה לגביך
. אם המנהל שלך אומר שאסור לפי החוק - זה ככל הנראה כי זה אכן כך
זה כמו שיש מקומות בהם עובדים גם בסופ"ש, כי הם קיבלו אישור לעבוד גם בשבת.

אוגלה

New member
הנה מצאתי משהו:

צו ההרחבה עבור ענף המלונאות:
img2.tapuz.co.il/forums/1_123518908.doc

אוגלה

New member
יכול להיות שהסברתי את עצמי לא נכון, ומבולבל

אבל זה לא נכון להגיד באופן גורף כי העבדה מלאה בשעות הלילה הינה עבירה על החוק, קודם כל כי זה נכון עבור למשרות במשמרות, ולא לעובדי לילה קבועים, ושנית גם עבור עובדי המשמרות יש ענפים אשר עבורם חל צו הרחבה.

Alm0st Happy

New member
תגידי את אמיתית??

נכון שיש אוכלוסיות חריגות שהחוק לא חל עליהן, נכון שניתן לקבל אישורים אם מקום העבודה מקומבן עם משרד התמ"ת. so the fuck what??
לכל כלל יש יוצא מן הכלל שאינו מעיד עליו. לא מבינה את הקטע של אנשים למצוא את החריגים האלה ולהסיק מהם מסקנות הרות גורל.

הבחורה שאלה על משרת פקידת לילה בבית מלון. לא על שעות נוספות, לא על משרה שמוחרגת מחוק שעות עבודה ומנוחה, לא על להיות עובדת לילה קבועה- על משרת משמרות רגילה. לכן קיבלה את תשובתי כפי שקיבלה, ואת ההסתייגויות המתבקשות.

את הגבת להודעה שלי:
"אסור לחייב עובד לעבוד רק במשמרות לילה, ואסור לעגן זאת בחוזה. אם העובד עובד (מהסכמה מלאה כמובן) יותר משליש מהמשמרות ויותר משבע שעות למשמרת בעבודת לילה - צריך לשלם לו עבור שעות נוספות(125%)"

מעניין אותי לדעת איפה זה כתוב. לא הסברים על החוק (יודעת בדיוק באיזה נושאים הוא עוסק, תודה) ולא הסכמים קיבוציים. אני רוצה לדעת איפה כתוב שאם אני עובדת יותר משליש לילות זה חוקי למהדרין, ואני מקבלת שכר לילה של 125%.

Alm0st Happy

New member
זה יצא קצת עצבני יותר ממה שהתכוונתי..

סלחי לי, לא התכוונתי שיצא עצבני בכלל

אוגלה

New member
ואני אשמח לתת כאשר יהיה לי זמן לאינטרנט

שלא דרך אייפון
. כנראה ביום ראשון

The Girlie Show

New member
יש הרבה מקומות שמחפשים פקידת קבלה ללילה

השותפה שלי עובדת רק בלילות בקריית עתידים כפקידת מודיעין שלחי קוח למייל [email protected]

למעלה