עבודת נושא אישי על מאיר

Cheat 2 Win

New member
עבודת נושא אישי על מאיר

שלום לכולם, התבקשנו לבחור נושא אישי מכל תחום כדי לכתוב עליו עבודה היקפית (20+ עמ'), ובחרתי ביקירנו מאיר אריאל. ראשית, אשמח לקבל מקורות מידע אפשריים. שנית, אני צריך לבחור שאלת מחקר כלשהי, ואני אשמח אם תעזרו לי. זה יכול להיות כל דבר שקשור למאיר או למילים שלו. תודה רבה מראש ושבוע טוב, טל.

Cheat 2 Win

New member
חבר'ה,

אני צריך שתעזרו לי לחשוב על שאלת מחקר.. חשבתי על לדון על הבעיה הערבית-ישראלית באמצעות "שיר כאב", מה דעתכם? רעיון אחר? תודה.

מוגג

New member
רעיון טוב.

או בכלל - היחס למדינה כפי שמשתקף בשיריו. הנשים בשיריו - השוואה בין שלושה השירים. שימוש בתנ"ך ובמקורות היהודים. דמויות חריגות - ארול, אולה בבו, טרמינל.

Cheat 2 Win

New member
צצה בעיה - אשמח לעזרה נוספת

המורה שלי דורשת ממני לנסח שאלת מחקר בנושא הדמויות. למישהו יש רעיון? זה לא יכול להתמקד בדמות אחת, מהסיבה שאני צריך למלא בערך 20 עמודים של עבודה.. תודה רבה.

yossnet1

New member
אולי השתקפותו של מאיר בכל אחת מהדמויות

תנסה לתאר קוים לדמותו של מאיר (שיחה עם שירז או תרצה עשויה לעזור) ולחפש דמויות מתאימות בשיריו

שאלת מחקר

מיהי הדמות הנשית בכל שירי מאיר? מה מסמלת דמות הגבר? האם תמיד מדובר באהבה? ואיך זה ששלושה שירים של מאיר נכנסים למצעד ה-60 ונשל לוקח מקום רביעי? (שאלה למחשבה ליושבי הפורום)

oudylan

New member
שירז, דומני ששיריו של אבינו ז"ל

מעולם לא לקחו חלק במצעדים והוא מעולם לא נבחר לזמר השנה. כך שאני אישית עם כל הכבוד לא שם לב למצעד הזה, אין בזה חלילה משהו שיעיד על ערכו העולה עם השנים כיוצר ולא ימעיט באהבתנו אותו ובצורך שלנו לזכור ולא לשכוח את המורשת שהותיר אחריו. אני מקווה שאת מבינה ומסכימה איתי. בהזדמנות זו למרות שכמי שבא ממשפחה שכולה קשה לי עם המעבר החד של יום הזיכרון עם חג העצמאות. אני מבקש לאחל לך ולכל המשפחה ובכלל זה לכל מוקירי זכרו. חג שמח !!

בהחלט מסכימה

כמי שלא באה ממשפחה שכולה, גם לי קשה המעבר החד. מעבר לזאת אני ממש סולדת ממצעדים מסוג זה והביצוע של כנסיית השכל היה לי קשה במיוחד אבל לא יכולתי שלא להתרשם מכך ששיריו נכנסו למצעד ואף הגיעו למקומות מכובדים, זה מעיד על כך שהתרבות הישראלית בכל זאת לא לגמרי מתפוררת... אנא קבל את השתתפותינו בצער משפחתך, וחג שמח לכולנו

oudylan

New member
תודה, שירז.

בשמחה ובעצב, באושר וברגעים קשים כולנו משפחה אחת. שיהיה לכולנו חג עצמאות שמח !!!

shulhi86

New member
אותי היה מניין לחקור...

כיצד מבין מאיר את העבודה או "המקצוע". שירים אפשריים: שיר המקצוע, שיר התעסוקה, שיר הקומבינה וכו'. נושאים נוספים: זמר חילוני - שפה דתית - על המשחק היחודי של מאיר עם המקורות או זמר דתי מסווה מאחורי דימוי חילוני - מאפיינים דתיים גלויים ונסתרים בשירי מאיר.

למעלה