עבודת סיכום-הבהרה

misomo

New member
עבודת סיכום-הבהרה

היוקש מתחיל בכך שהוא מניח את סנתרו על הכתף הימנית,והוא שואף לאט את האויר ואגב כך הוא מפנה את ראשו בקשת של מאה ושמונים מעלות.שאיפת האויר מסתיימת בכתף השמאלית אחר כך שב היוקש להביט נכחו הוא נושף את האויר שהוא מביט נכחו. למה הכוונה להביט נכחו?(מתוך מתנת הנשר עמ'235 ) אני צריכה להיזכר, בחוויות והארועים תוך כדי הטיית הראש ? או אפשר שהראש ישר קדימה ,נזכרת ואז אחרי שהמאורע עולה אני נושמת מימין לשמאל עם הרגש שהיה במאורע?

Seeker68

New member
לפי הספר נכחו - ישר קדימה

לגבי החלק השני של שאלתך, כתוב בספר די ברור. אחרי שאת חוזרת ונמצאת בתוך הרגשות שחווית באירוע, את מבצעת את הנשימה.

מומלץ בחום לקרוא את הספר בשפת המקור

אם תתני לי את שם הפרק אבדוק מה כתוב באנגלית. חוץ מזה... רצוי שתילמדי 2 נשימות נוספות לפני שאת מתחילה לבצע שיחזור. אגב, לא רק יוקשים משחזרים.

אני ממליץ

שגם אם מסיבה כלשהי את קוראת תירגומים ולא את הספרים בשפת מקור לפחות תקראי אותם ב"סדר הנכון"

misomo

New member
תודה

שם הפרק הוא פלורינדה- אשמח אם תעיין שם ולמיטב הבנתי מהספר את השחזור מבצעים כאשר נושמים מימין לשמאל ואז ישר לפנים באשר בו בזמן מעלים את הארוע לאחר מכן כאשר הראש ישר מעלים את הרגש והתחושה שחוויתי אז ואז כשהוא עולה נושמים לצד שמאל כאשר אוספים את קורי אנרגיה שנותרו בגוף המאיר ואז אחרי שמגיעים לצד שמאל משחררים את האויר ואת קורי הארגיה מהבטן כך הבנתי מהספר ,האם זה נכון או אתה מתכוון שישנן עוד 2 נשימות אם כן מהן? בתודה מראש..

2 הנשימות הנוספות.

נשימת "פחד"... שאמורים לדעת אותם למקרה שתצטרכי אותה בשחיזור או לאחריו. נשימה "מעלית" על מנת לפזר את האנרגיה הפנויה ש"הרווחת" בשיחזור. שימי לב, שבפרק הזה אפשר להבין שפלורינדה מלמדת את קרלוס שיחזור... אבל מאומנות החלימה כתוב שדון חואן מלמד אותו שיחזור..... אז איזה ספר צודק? אולי שניהם? אולי אף אחד?

misomo

New member
2 הנשימות הנוספות

הן מאומנות החלימה? אם כן באיזה פרק ? ואגב מה המשמעות של יוקשים למעשה?

אני די בטוח שהנשימות מופיעות

בספר כזה או אחר... תקראי את כל הספרים על פי הסדר ויהיה סיכיו שתמצאי אותם. ו/או תמצאי לעצמך מורה. יוקש זה סוג של מבנה אנרגטי (יש שלוש: יוקש, חולם, נגואל). יוקשות זו טכניקה טולטקית.

misomo

New member
אתה יכול לתת

דוגמה מעשית ליוקשות או לטכניקת היוקשות? אם זה אפשרי כמובן

נשימת "מעלית"

יצאה בטעות במקום "מעגלית".... אך נראה לי שאאמץ את השם החדש שיצאה בטעות הקלדה.

למעלה