עבודת צוות ושיתוף פעולה בין קולגות

nofi1456

New member
עבודת צוות ושיתוף פעולה בין קולגות

חייבת לפרוק... מאז השחרור (לפני 11 חודשים) הצטרפתי למעגל העבודה ומהרגע הראשון ועד היום אני תמיד מרגישה שרוב נטל העבודה הוא עליי.
עבדתי כמלצרית ועכשיו אני עובדת בתחנת דלק.
אני באמת אוהבת לעבוד. אין לי בעיה לנקות ולסדר ולהתלכלך כשצריך, אין לי בעיה לשרת אנשים ואני מאוד מאופקת גם כשיש לקוחות מגעילים. באמת שכל עבודה היא בכבוד שלי ואני לא מתעצלת ולא נגעלת ולא מתפנקת.
בכל משמרת בתחנת דלק יש עובד חנות ושני מתדלקים, סה"כ 3 עובדים במשמרת.
העבודה בכללי מתחלקת לשני סוגים- שירות לקוחות, ותחזוקת התחנה שכוללת בעיקר סדר ונקיון.
בכל התחומים אני מרגישה שהאחרים תמיד משחקים אותה "ראש קטן" ומשאירים לי את רוב העבודה.
גם לפעמים כשאני מבקשת מאנשים לעשות משהו, ומדגישה שזה משהו שהם אמורים לעשות וזה גם בשביל שאני לא אעשה את הכל לבד, הם פשוט מתעלמים או עושים לי פרצוף חמוץ ועושים רק חלק קטן מהעבודה..כאילו עושים לי טובה שהם טרחו.
ובכלל..למה אני אמורה לרדוף אחרי אנשים כמו שוטרת? כמו גננת? מה, אני המנהלת שלהם? למה אני זאת שמאצילה סמכויות? כמו שאני עושה את הדברים שאני צריכה לעשות ויודעת שצריך להחזיר את כל הקופסאות של המוצרים למקום ולזרוק את הזבל ולסגור משמרת במחשב ולצאת לכל אוטו שבא לתדלק בשירות מלא, ככה כולם צריכים!
היום במקרה עבדתי בחנות, והמתדלקת נכנסה והתיישבה בתוך החנות וביקשה ממני לצאת במקומה לתדלק כי היא מדברת בפלאפון.
ממש התעצבנתי כי היו לי מלא דברים לעשות ובאותו רגע היו יחסית הרבה מכוניות בחוץ!!!
אני מגזימה? מה בסך הכל ביקשתי? שכל אחד יעשה את העבודה שלו?
האם העובדה שאני אוהבת לעבוד ועושה את זה בכיף, גוזרת עליי לעבוד לבד?
נמאס לי שכולם בגישה של "נופר במילא עושה הכל לבד אז למה שנטרח?"...
חשבתי לדבר עם המנהל שלי על זה..לא להזכיר שמות ספציפים של עובדים אבל כן להגיד לו שאני מרגישה שאני עושה הכל לבד...
זה כדאי? אני באמת לא יודעת מה לעשות.
אני מאוד מאוד אוהבת לעבוד ואני לא רוצה להגיע למצב שאני כל היום בעצבים...
מה אני אעשה?

נשמע כמו מצב ממש לא נעים

ברוב מקומות העבודה יש את הטיפוס הזה שמנסה להפיל את העבודה שלו על אחרים ומתחמק קבוע מהמטלות המשותפות. בהרבה מקומות עבודה תמצאי גם את אותו טיפוס שלא נעים לו ולא אוהב לריב, שלרוב ימצא את עצמו עם תחושות כמו שלך.

אז מה עושים? אני מניחה שללכת לדווח למנהל יכול להתפרש כמו השתנקרות, אבל אפשר לעשות את זה בצורה חכמה: את יכולה לגשת לממונה עליכם ולשאול בתמימות מה הנהלים לגבי שיחות טלפון בזמן העבודה, לא לדווח שהקולגה שלך ניהלה שיחת טלפון בזמן שהייתה המון עבודה שהפילה עלייך, אלא להציג את זה כאילו נראה לך שנדרש יישור קו ורענון נהלים, כנ"ל במקרה של העבודה המשותפת, זה יכול לעבוד.

nofi1456

New member
אני קצת מפחדת לדבר עם הממונה

שבמקרה הזה הוא המנהל שלנו..
כי אני אחת שתמיד עובדת כמו שצריך ועושה כל מה שמצופה ממנה והרבה מעבר, והוא יודע את זה.
אני עובדה מאוד "נוחה"..אין לי הרבה בקשות לחופש, אני לא מאחרת או מבריזה ויודעת את העבודה בצורה יסודית ומעמיקה, וגם ממוצע המכירות שלי מאוד גבוה יחסית לשאר העובדים האחרים, ויחסית ליעדים שהוא מצפה בכללי שנגיע אליהם.
בגלל זה אני מקבלת מקסימום משמרות, וגם רואה תוצאות יפות במשכורת.
ופתאום אני אבוא ואתחיל להתלונן לו על כל מיני דברים..
פתאום אני אהיה העובדת הבעייתית שלא מסתדרת עם העובדים האחרים ויכול להיות שהתלונות שלי ייצטיירו בעיניו כנסיון להתחמק מביצוע מטלות מסויימות..
אני מפחדת שזה יפגע לי במקום עבודה.

מצד אחד באמת שאין לי בעיה שעובדים יעשו מה שבא להם ולא יעבדו כמו שצריך.
מצד שני זה דופק אותי והתלונות כמובן באות אליי בסוף כי אני האחראית, גם כשאני ממש לא אשמה
(לדוגמא:
המנהל: נופר בואי אליי למשרד!!
אני: מה כבר עשיתי?
המנהל: מה ביקשתי אתמול? לנקות את הפח! למה לא ניקיתם?
אני: הייתי בחופש אתמול!!! לא עבדתי!!
המנהל: אהה..מה? אהה..נכון סליחה.

-מקרה אמיתי מהשבוע, ויש הרבה כאלה- )

מצד שלישי: לא עדיף פשוט לספוג? ממש קשה למצוא עבודה היום..אני מפחדת שיחפשו אותי..

את צריכה להיות יותר אסרטיבית

אני יודעת שקל להגיד, ואני מבינה שזה לא קל לך - אבל אין קיצורי דרך כאן. נראה שהסביבה קלטה אותך ודיי מנצלת את זה, כולל הממונים, שנראה שדיי נוח להם שיש עובדת שגם משקיעה וגם מחפה על הקולגות המחפפים שלה.

המקרה שהבאת נשמע כל כך טיפוסי ומזכיר לי מקרים שקרו לי בזמנו כשעבדתי עם אנשים שזרקו זין על העבודה, והדרך של המנהלים להתמודד הייתה לבוא בטענות לאלו שכן עבדו, כולל בימים שהם בכלל לא עבדו. אני במקרה הזה תפסתי שיחה עם הבוס "הגדול", אמרתי לו שזה לא מקובל עלי שאנשים מזלזלים בעבודה ואני זאת שחוטפת. הוא ניסה לייפות את זה, אמר שממני מצפים ליותר ולכן לי גם מעירים יותר (עלוב מאוד), אבל דברים באמת השתנו אחרי השיחה הזאת, מה גם שקיבלתי ממנו גיבוי לא לעשות דברים מסוימים שאחרים אמורים לעשות אותם.

varui

New member
אחריות יתר מדי

אני יכול להבין למה מתעצבנת כי יש סוג אנשים מקטנים ראוש

כי אנשים מעייפים ממערכת "בעבודה" אולי כי את חדשה וזה מציק

לך אבל לאט לאט את לא צריכה לדאוג תהייה כמוהם אם הזמן

nofi1456

New member
המשפט האחרון- כל החיים אומרים לי את זה

"כל החיים"...נו אני רק בת 21...
אבל בצבא כל הזמן אמרו לי "חכי שתהיי שנה בצבא, תרצי להשתחרר "חכי שתהיי שנה וחצי תראי כמה תרצי לעוף מפה" "חכי שתהיי חודש לפני שחרור ותרצי להשתחרר"....
בסוף השתחררתי לצערי רק כי לא היו תקנים לקבע...וכמה בכיתי על זה!!

גם בעבודה-כל הזמן אומרים לי שעוד מעט, רק עוד קצת..יימאס לי ואני אהיה כמו כולם..

למה אני צריכה לחכות לזה? למה אני צריכה רק לצפות לבאסה ולשביזות?

אני נהנית בעבודה ותמיד אני מוצאת דברים טובים בכל המקומות שאנשים משום מה כל כך סובלים בהם..
ואני כבר לא חדשה שם..

נמאס. פשוט נמאס שאני תמיד נדפקת מהסבל של כולם.

nofi1456

New member
אני פשוט מסרבת להיכנע לזה

אני לא אהיה אחת כזאת שלא כיף לה בעבודה. פשוט לא.

למעלה