עבודת תזה

shir48

New member
עבודת תזה

שלום שמי שירה ואני סטודנטית לתואר שני בחוג ללימודי עבודה באוניברסיטת ת"א.עבודת התזה שלי עוסקת בתחום הטרדה מינית של נשים בעבודה ומבוססת על מחקר איכותני-ראיונות עומק. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי,האם אתן מכירות נשים אשר חוו הטרדה מינית בעבודתן? אשמח מאוד לקבל מכן עזרה שירה

יונית א

New member
את מכירה מישהי שלא הוטרדה?

אוכלוסיית המידגם שלך מאד פשוטה כל הנשים העובדות. הבעיה היא כמובן ההגדרה, ההתייחסות, המודעות של עצמה להטרדה ועוד. אם שמים תמונות אירוטיות כשומר מסך- זו הטרדה? אם מספרים בדיחות גסות -זו הטרדה? אם חולקים חוויות מיניות בארוחת צהרים- זו הטרדה? אם מעירים על הלבוש, הופעה, וחצוניות- זו הטרדה? אם מציעים עיסוי -זו הטרדה? אם מעירים, מציעים או מביעים אמירות חיזור -זו הטרדה? אם מתחככים במכוון במעבר במסדרון- זו הטרדה? האם את מתייחסת להטרדות של עמיתים, או של ממונים ? אווירה שמאפשרת הטרדה ? הטרדות פרטניות ספציפיות? מילולי, פיזי, ? אם תגדירי יותר מדוייק את אוכלוסיית המחקר, או את הנחת התזה יוכלו לענות לך נשים העונות לצרכיך.. אחרת.. כולן הן האוכלוסיה האפשרית, בהתאם להגדרה .

siv30

New member
יונית תודה שהבהרת

באמת תהיתי

דוסטו

New member
תשובות של זכר

אם שמים תמונות אירוטיות כשומר מסך- זו הטרדה? לא אם זה במשרד האישי שלך אם מספרים בדיחות גסות -זו הטרדה? לא, במיוחד אם יש לך אופציה לא להקשיב ואם זה לא מופנה אישית אלייך אם חולקים חוויות מיניות בארוחת צהרים- זו הטרדה?לא. אפשר לעבור לשולחן אחר. ואם זה לא אפשרי -אז אכן אחרי הבהרה זה מטרד אם מעירים על הלבוש, הופעה, וחצוניות- זו הטרדה? לא, אלא אם כן אמרת מפורשות שישמרו את החוויה לעצמם אם מציעים עיסוי -זו הטרדה? אחרי הלא הראשון מצדך -כן אם מעירים, מציעים או מביעים אמירות חיזור -זו הטרדה? לא, אלא אם כן סרבת לאוביקט אם מתחככים במכוון במעבר במסדרון- זו הטרדה? או, כן!

siv30

New member
אוף דוסטו איך אתה מושך אותי בלשון

שומר מסך זה לא הטרדה? בטח שזה הטרדה במיוחד אם אתה יושב בדיון אצל בעל השומר והתמונות מתחלפות לך מול הפנים. בוא נתאר לעצמנו תמונות, סתם של נשים חשופות חזה (כאן בבקשה תרשה לדמיון שלך להשתולל) עכשיו? לגבי התחככות במסדרון, בוודאי שהטרדה. בעעע...מה קרה כבר אין מספיק מרחב במסדרונות שזה מחייב כל בר בי להתחכך בי בלי שהזמנתי מפורשות? לגבי היתר, אני מסכימה איתך.

דוסטו

New member
אוף SV איך הלשון?

אנחנו כנראה לא מכוונים לאותו דבר. יש הבדל בין תמונה אירוטית לבין תמונה פורנו. ובאשר להתחכחות במסדרון - על מה הקצף? אמרתי זו הטרדה. ובאופן כללי: אחת ממחלות הילדות של המהפכה הפמניסטית זה שאיבדנו את התקשורת הבין-מגדרית. מה שכל זוג חגבים יודע בטבע, שלא לדבר על כלבי-רחוב, אנחנו מאבדים. צריך היום לחשוב תריסר פעמים לפני שאומרים משהו. במיוחד גבר לגברת. (SV - "כבר אמרו לך שיש לך עיניים יפות?" "אני מוכרח לומר לך שההריון מחמיא לנשיות שלך" - לגיטימי??) וכלל האצבע הוא א) יש דברים שהם הטרדה בעליל (היי מותק, הציצים שלך אחלה. או להתחכך במסדרון). ב) כל מה שקיבלת עליו "לא!" -אל תחזור עליו.

siv30

New member
טוב תודה ../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif

אכן לא התכוונו לאותו הדבר ואני מסכימה שיש הבדל בין תמונות לתמונות אבל מבחינת חוסר נוחות הנגרמת היא אותה חוסר נוחות. לגבי היתר אני לא מהזן הפמניסטי אז אין קצף וכרגיל עם הרוב אני מסכימה איתך. סתם הבעתי את שאת רוחי מהתחככויות במסדרון (דווקא אלה שאני רוצה שיתחככו בי לא מתחככים
)

יונית א

New member
תשובות של לא זכר

לפחות בפעם האחרונה שבדקתי מתחת לגלגלים. בעיניי כל האלמנטים הללו בנסיבות מסויימות הם מטרד, תלוי מאד בנקודת המבט של המוטרדת, יחסי הכפיפות וכמו שאתה כתבת במרומז- יכולתה להבהיר ולהפסיק את ההתנהגות הלא נעימה לה. מכל האמור לעיל- אתה כותב ברור לחלוטין שאם האישה אמרה או הודיעה שההתנהגות מטרידה אותה ובכל זאת המטריד בחר להמשיך בה- זו הטרדה. אני יחד עם זאת, מקצינה יותר כאשר מדובר ביחסי כפיפים ולא קולגות לעבודה. כי לא נעים להגיד לשלמה שהבדיחות שלו אינן במקום ורצוי שיפסיק לשלוח מייל אירוטי ולשאול אותך "קיבלת את המייל? איך היה? " אבל עוד הרבה פחות נעים להגיד את זה למר שלמה שהוא גם המנהל שלך.

כאן זה עניין של אסרטיביות

ואסרטיביות נשית אינה משהו שהחברה מעודדת בחינוך שלה. נהפוך הוא. כי גם כשזה לא נעים - נדמה לי שזהו המחוייבות שלנו. "להעמיד מישהו במקום" על מנת להפסיק התנהגות טורדנית. לא רק הטרדה מינית. כשהייתי צעירה הייתי כזו. לא אמרתי כלום לאף אחד. הייתי "בולעת" את ההתנהגות שלא מצאה חן בעיניי. לא היה לי נעים להגיד. רגע.. לא היה לי נעים או שמא... לא היה לי אומץ להתמודד ?! (כמה טוב שאני לא בת 20 יותר..
) היום גם הבוס שלי יכול "לחטוף" ממני אם הוא יתנהג באופן שלא מוצא חן בעיניי. (ורק אתמול עשיתי זאת...) אין מה לעשות. אסרטיביות היא שם המשחק. ומי שלא גדלה בתוך אוירה שמחנכת אותה לזה - צריכה לעבוד על עצמה כמו שאני עושה כל הזמן ועדיין יש מה לשפר...

shir48

New member
תיזה בתחום הטרדה מינית של נשים בעבו

כפי שפירסמתי אתמול אני מחפשת נשים אשר עברו הטרדה מינית במקום עבודתם זה יכול להיות בכל צורה אותה מפרשת האשה שאכן בסטואציה הנתונה היתה התנהגות מטרידה עקב מינה. ברצוני לציין כי הטרדה מינית הינה קשת רחבה מאוד של התנהגויות מצד התוקף,בעבודתי השתדל להראות את אותה קשת רחבה,כמו כן אנסה להתמודד אם השאלה כיצד ניתן למנוע התנהגות של הטרדה מינית אם אתן מכירות נשים שחוו הטרדה מינית אנא עזרו לי לגייסן למחקר הנ"ל בתודה מראש שירה

siv30

New member
המממ נשמה למה לא לשרשר?

ההודעה שלך עדין קופצת. אז אני משרשרת לך ותודה.

מה בדיוק את צריכה

שיעשו "המגוייסות למחקר"? הנה , התגייסתי. מחכה להוראות נוספות
וברצינות, אשמח לעזור.

shir48

New member
לצורך מחקר

אני צריכה לראיין נשים אשר הרגישו במסגרת עבודתן/שרותן הצבאי/מסגרות שונות בחיים הטרדה מינית

shir48

New member
בטח שנחשב

נחשב יש לי כמה מרואיינות שראיינתי שחוו הטרדה מינית בצבא,אשמח לשמוע גם את סיפורך

למעלה