עבור רז/אשר40/רשר/מאגר תגובתכם

y0001

New member
עבור רז/אשר40/רשר/מאגר תגובתכם

האם יש מישהו שיודע על שינוי אולי לטובה לגבי ביקורת ח"ח עם קופסאות גוויס באיזה קופסה אפשר להשתמש ויעבור ביקורת ובאיזה לא נכון שרצוי להעביר ביקורת (בית בשיפוץ)לפני אבל לרוב הלקוח לא רוצה כרגע משיקול כלכלי או בית בבנייה שמעתי שגם קופסה 4 מקום לא עובר זה נכון ? ובקופסה 3 מקום אין אפשרות לשים שקע ומפסק כמובן עם מחיצות ואותו מעגל באותה קופסה ויעבור ביקורת נכון שיש דרכים לפתור את כל הבעיות עם קופסא שוודית או 70 אבל בישבילנו זה מסרבל ויותר עבודה ולא תמיד היא מתוגמלת בהתאם לזה מה שאבסורד זה שהייתי במשרדי ח"ח והכל אביזרי גוויס אפילו קופסה 6 מקום שזה חוצפה אודה על היתיחסותכם בפרוט

מאגר

New member
אן שינוי לטובה ההפך הוא הנכון עומד

להיות שינוי לרעה. לגבי זהשבחברת חשמל הכל גיוויס זה פשוט מאו(כשם שתלמידי הישיבות מנצלים לעשות את כל השטויות בתקופה של בין הזמנים בין ט' באב לבין לתחילת הסליחות וההכנה הנפשית לראש השנה)כך עשו גם חח"י בתקופה שבה לא היה ברור מה יהיה עם גיוויס והדבר עדיין היה בין המחוזי לבג"צ הם ניצלו את הדבר ועשו זאת כנל נתב"ג 2000 . אך היום עם פסיקת הבג"צ ואם התקנות החדשות העומדות לצאת בימים אלה תהיה החמרה בנושא אביזרי הדלקה מודולריים. 1 . כשם שהיום כבר קיים אין להשמש בקופבאות כקופסאות חיבורים. 2 . אין להתקין אביזר מודולרי אלה אחד או שניים המשמפים את אותה נקודה וניזונים ואותו קו זינה 3 . יותר התקנת שני שקעי ח.ק בתנאי ששניהם יהיו מאותו קו זינה. ועוד כל מני הוראות כאלה ואחרות שיעוגנו בחוק החשמל התקנת אביזרים סופיים. אז חבחל על הזמן עבור לתוצרת הארץ היא ניראת לגמרי לא רע ומתפקדת מצויין גם בהרכבים של 3 אביזרים צמודים. שיהיה בהצלחה דורון ט

רשר

Well-known member
מנהל
עד היום איני מבין את הוויכוח

יש אביזר שבצורת התקנה מסוימת לא תקני!!! תשתמש בו כאוות נפשך אבל אך ורק לפי התקן(נקודה). אף אחד לא אוסר עליך להתקין 6-20 מקומות בקופסא אחת בתנאי שיהיו מאותו מעגל שים חוט 4 ממ"ר מאמא"ת 20A ויש לך מעגל חוקי למהדרין. החסרון כמובן נפילת המאמ"ת תחשיך הכל. לכן שים שתי קופסאות בכל אחת 3 מקומות ותעבור בדיקה ללא ויכוח. בהצלחה תשאירו את הויכוח העקר הזה ליבואנים, לשופטים ולועדות התקינה

מאגר

New member
רשר אין לך מעגל חוקי למהדרין בצורה

שצינתה כדאי מאוד שתיקרה את חוק החשמל כל מעגל מעל 10A הינו קו כח ויש להתנהג בו ככזה ועל קו כוח או שהוא ישיר ואז זה שקע בודד או בעל 4 שקעים ואז הוא קו כח רגיל ואין לעבור משקע לשקע אלה לחברו רק דרך קופסאות מעבר.קרא את חוק החשמל ואת הוראות הספר הכחול.ואז תראה שזה לא בדיוק מה שאמרתה. שיהיה בהצלחה דורון ט

y0001

New member
אני רואה שכל חשמלאי חושב ועושה

אחרת שאלתי האם בקופסה 3 או 4 מקום עם מחיצות כמובן מאותו מעגל אפשר לשים שקע/מפסק ולגשר בפזה (כמובן עם מהדקים) בתוך הקופסה או שהמחיצה תפקידה להפריד מכנית וחשמלית יש דעה מגובשת בקרב החשמלאים בנושא אני מקווה לשמוע גם משאר החבר'ה אודה על עידכונים נוספים

רז חשמל

New member
אז כך

ע"פ החוק היבש עכשיו אסור לעשות חיבורים בתוך הקופ' ואם רוצים לשלב 2 שקעים בקופ' צריך לרדת מהשוודית או מה 70 השתי צינורות ולהפריד את הקופ' במחיצות. זה מטומטם לגמרי וזה המחיר שאנחנו החשמלאים צריכים לשלם על מלחמות בין התאחדות התעשיינים לבין היבואנים. אני יודע שברוב האזורים חברת חשמל מעבירה היום גוויס בכל שיטות ההתקנה. מה שלדעתי צריך לעשות זה במידה ואתה צריך לעשות פיצול בקופ', תרכז את הפיצולים בחדר לקופ' אחת ולבדיקה תהפוך אותה לקופ' חיבורים בלבד ללא שקע. בכך לא שילבת קופ' חיבורים עם ציוד וגם חיברת חיבורים בתוך גוויס. כל מי שחושב שזה לא ע"פ התקן - אל תקפצו כי אני יודע את זה אבל זאת הדרך היחידה לבצע היום עבודות עם ציוד מודולרי. אגב, ציוד מודולרי, זה לא רק גוויס, יש היום ציוד לא פחות טוב וגם לא יותר יקר של לגרנד, אוה, בטיצ'ינו אז נסו אותם הם הרבה יותר יפים.

מאגר

New member
לפי פסק הדין של בג"צ חל איסור התקנה

של אביזרי הדלקה העוברים על חוק התקנת אביזרי הדלקה ואביזרי קצה הנוגד את תקנה 145 לחוק הומר לא יתקן אביזר כל שהוא שאינו ניתן לטיפול פרטני בו עצמו ללא קשר לאביזר הצמוד אליו. פרושו המדוייק של הדבר שגם גיוויס וכל דומיהם אסורים להתקנה בצורה המודולרית שלהם. שיהיה בהצלחה דורון ט

רז חשמל

New member
רשר בנוסף לכך

הציוד של גוויס הוא ל16 A כך שהוא לא מתאים לשיטה שלך.

רשר

Well-known member
מנהל
../images/Emo151.gif../images/Emo163.gif../images/Emo24.gif../images/Emo39.gif

לא נכנס יותר לדיון בנושא שכל אחד ילך לבדוק מה מצב הרוח של הבודק שיבוא לבדיקה וכך ינהג.

asher40

New member
גוויס.......א ו ףףףףף.....נמאס ,לא?

אהלן , תשמע ,איני יודע אם כל אחד שמגיב כאן ,גם מבצע בשטח.....ע כ ש י ו ,לא לפני מליון שנה. אז ככה ,יש מגבלות ,אבל השיטה הפשוטה היא לגשת לחח"י לשבת עם האחראי על הטסטרים לגבי הפרוייקט הספציפי ולקבל תגובות והנחיות. דברים משתנים ולמרות כל האמירות כאן כי אי אפשר ככה ואי אפשר אחרת ,יש אופציות כפי שציין רז ידידינו וגם את אביזרי הגוויס תוכל להתקין אם תלך לפי הוראות החוק ,מחיצות מובנות ,מעגל אחד ,צינור אחד לכל מחיצה וכו'.... באם לא תסתדר אתה יכול לפנות אלי טלפונית ואנחה אותך. בהצלחה , אשר.

nuritgal1

New member
../images/Emo10.gifהיי גוויס......

קנינו בית משותף מקבלן ורצינו להחליף את כל השקעים בבית לשקעי גוויס. התקשרתי לחברת חשמל: כל עובד יש לו תשובה אחרת בנדון ואף אחד לא מוכן לכתוב לי את תשובתו, והמצחיק שאחת מעובדות חברת החשמל אמרה לי "תתקיני ואחר כך תזמיני את הבודק והוא יחליט אם זה בסדר (תודה רבה לה על תשובתה ואם הבודק לא יאשר את השקעים .....) הפנו אותי גם למכון תקנים וגם שם התשובות מגוונות אף אחד לא מוכן לתת לי תשובה בכתב מה לעשות

asher40

New member
שוב ה"גוויס " הזה.......

יקירתי ,אשמח לייעץ לך טלפונית ,כי ממש נמאס לספר את הסיפור מחדש. 052-3375940 אשר.

למעלה