עבירה שלא הייתה, פשוט מעצבן

feder7

New member
עבירה שלא הייתה, פשוט מעצבן

שלום רב לכם, אתמול הגעתי לצומת מסוימת בה הייתי צריך לפנות ימ ינה עם תמרור עצור. לאחר שעברתי את הצומת עם העצירה המוחלטת בתמרור הורה לי שוטר שלטענתו שהה 150 מטר מהצומת שלא עצרתי. באוטו בו נסעתי ישבה נוסעת נוספת אשר יודעת כמוני שאכן עצרתי בתמרור הנ"ל. באותו רגע הודעתי לשוטר שאכן עצרתי וכנראה הוא התבלבל או הסתכל על אוטו אחר כי אני בוודאות עצרתי בתמרור. השוטר לא השתכנע ונתן לי קנס בסך 250 ש"J ו4 נק'. שאלותי: האם כדאי בכלל ללכת למשפט עם העדה באוטו ואני? יש סיכוי בכלל "לנצח"? אני נהג חדש ללא עברות כבר שנה כמעט, האם ניתן להחליף את הדו"ח באזהרה? מה זה בכלל אומר? האם על עבירה כזו עליי לבצע משהו מחדש? להאריך את תקופת הנהג חדש? משהו? השוטר לא ציין כלום... אני חייב לציין שהמקרה מאוד מתסכל מפני שאני הייתי במצב של הנוסע במקרה אחר בו אבי נסע באוטו ובודאות הוא עצר, אני שפוטט לא מבין איך זה ייתכן המצב הזה...מה הם לא רואים טוב? תודה רבה לכם מראש... חן

be_roo

New member
אכן מתסכל. אם זה עוזר, אתה לא היחיד

הדרך היחידה להלחם בדו"ח היא באמצעות הטלת ספק בעדות השוטר. "העדות" היא התיאור שכתב בחלק התחתון של הדו"ח, השם הוא אמור לתאר את הארוע: המיקום שלו ביחס לצומת, שדה הראיה שלו, נתיבי הנסיעה והכיוונים, מיקום הרכב, קו העצירה או קו הצומת וכו'. אם חסרים פרטים או שתוכל להטיל ספק בכך שממקום עמידתו לא יכול היה השוטר לראות בבירור את יסודות העבירה (הצומת, קו העצירה, הרכב וכו') אולי תזוכה ע"י השופט. אם השוטר עמד שם ספציפית לשם אכיפת התמרור, הרי שתתקשה מאוד להוכיח זאת. אם הוא במקרה עבר במקום אולי תצליח למצוא "חורים". בכל מקרה זו אינה משימה קלה, בית המשפט מעדיף עדות של שוטרים. העדה ברכב יכולה לעזור אבל יש לזכור שמדובר באדם שיש לו קרבה אליך והדבר מטיל ספק מסויים באמינותה. אבל עדותה יכולה לחזק את טענותיך. עד כמה שידוע לי, עבירה זו לא תגרור סנקציות נוספות לנהג חדש, אבל יתכן ואני טועה. תוכל לברר במשרד הרישוי.

feder7

New member
תודה רבה, אבל בכל זאת...

שתי עדויות לא עדיפות מעדות שוטר? אני לא יודע למה הואר עמד שמה והאם הוא ראה, אני בכלל לא ראיתי אותו והיה חשוך רק כאשר הוא עצר אותי ראיתי שהוא בכלל נמצא...לא היה לי אפילו ספק שלאעשיתי שום עברה, עד שהוא המציא אחת... לפי מה שאתה אומר, אין סיכוי לצאת זכאי...האם יש סיכוי שאקבל הקלה על הקנס, למשל שלא יתוספו נקודות או משהו? בכל זאת עבירה ראשונה...

be_roo

New member
לא אמרתי שאין סיכוי לזיכוי

צריך לבחון את פרטי הארוע כפי שהשוטר תיאר אותם. לבדוק בשטח האם הם תואמים למציאות ואז להחליט כיצד לפעול. העדויות שלך ושל הנוסעת הן חשובות, אבל הן נגועות באינטרס, בעוד שעדותו של השוטר נתפסת כאובייקטיבית. כל זה לא אומר ששוטר לא יכול לטעות ושנהגים לעולם לא מזוכים בבית המשפט. אל תלך למשפט רק כדי לקבל הקלה בקנס. רוב הסיכויים שרק יחמירו איתך עקב היותך נהג חדש ובזבוז זמנו של בית המשפט. הנקודות הן בכלל לא בשליטתו של השופט, ואיש אינו יכול לוותר לך עליהן, הן נרשמות אוטומטית עם ההרשעה, אין שוק ומשא ומתן.

feder7

New member
תודה רבה שוב, דברי השוטר די תואמים את המציאות

כלומר מה שכתב שמה תואם את המקרה רק שאני עצרתי ... כנראה שאין טעם ללכת למשפט... כמה שזה מרגיז לקבל דוח על כלום. לילה טוב ותודה שוב

Pullover

New member
בוא נעשה קצת סדר.

אתה חוזר על השאלות שלך אני רואה. תחילה, במידה ותוכל לסרוק לכאן את הדו"ח או להעתיק את מה שהשוטר רשם בנסיבות המקרה זה יעזור מאוד. 1. למרות שמדובר בעדות יחידה, בית משפט יעדיף עדות של שוטר גם על שתי עדויות של אנשים שהם צד במקרה (אולי במצב בו היה מדובר בנוסע במונית אפשר היה לטעון שמדובר בעד נייטרלי). 2. התנאי היחיד בו בית המשפט לא יעדיף את עדות השוטר היא אם יש חסרים בעדותו (כלומר בתיאור נסיבות המקרה כפי שמפורט בדו"ח), לכן אוכל לסיע לך רק אם תרשום כאן את מה שהשוטר רשם. 3. המרה באזהרה היא ממש לא אופציה, אתה נהג חדש, קשה לקרוא לזמן שיש לך רשיון "עבר" כפי שאתה משתמש במונח "עבר נקי".

yuda1980

New member
לפי תקנות משרד התחבורה כנס

כל עבירה בשנתיים הראשונות לרשיון מחייבת תיאוריה פעם נוספת ושנתיים נוספות נהג חדש היה לי מקרה דומה עם אשתי צולמנו על 103 במקום 80 ובפניות נהגים אמרו לי שאין סיכוי בעבירה כזאת {8 נק'} שימירו את זה לאזהרה בכלמקרה כדאי לך לברר כי אם לא תצליח לבטל את הדו"ח זה יעלה לך יקר ............ בהצלחה

asaforon

New member
לא כל עבירה של נהג חדש מחייבת בתאוריה

הגולש הקודם ציין כי כל עבירה מחייבת נהג חדש במבחן תאוריה. הדבר אינו נכון - ישנה רשימה של עבירות (ה"תוספת השלישית") שאם נהג מורשע בהן בהיותו נהג חדש, רק אז הוא יחוייב בתאוריה ובהארכת תקופת הנהג החדש בשנתיים נוספות. בברכה עו"ד א.אורון מנהל הפורום

למעלה