עבירות נוספות שגורמות להשבתת רכב:

אלון 58

New member
עבירות נוספות שגורמות להשבתת רכב:

שר-התחבורה רוצה להוסיף סעיף שגם רכב עם ליקויים יוחרם,אבל נוצר ויכוח אם בעל/נהג הרכב יכול בעצמו לקבוע אם רכבו תקין בטיחותית או לא,הרי לא כל אחד הוא מכונאי,ויכול לדעת מתי להביאו לתיקון כזה.

Sea Urchin

New member
למה לא להסתפק בהורדת הרכב מהכביש

עד שיתוקנו הליקויים, ושהנהג יזמין גרר אם צריך? אה, כי לא אוכפים את התקנה.

אלון 58

New member
מי אוכף בארץ הזו../images/Emo46.gif?

הכל פרוץ,הנה דוגמא,אמנם מלפני יותר מ-10 שנים,אבל דבר לא השתנה מאז:שמשתי אז כמתנדב במדים במשטרה(משא"ז),היה ערב-חג ראש-השנה,הייתי עם עוד צוות של מתנדבים ושוטר במחסום בכניסה לעירנו ערד.עצרנו מדגם של כלי-רכב שנכנסו לעיר,לבדיקה שגרתית,לפחות ככל שזכור לי,3 רכבים היו כמה חודשים ללא רשוי וטסט,אמרתי שם לשוטר,וזה דיווח עליהם לראש-המשמרת,שכדאי להורידם מהכביש,מי ערב לכך שהם תקינים?אף-אחד,מתחנת-המשטרה נאמר לנו לרשום להם דו"ח על נסיעה ללא רשוי(ומכאן גם הביטוח לא תקף),ולהזהירם "לעשות טסט בהקדם" ולשחררם חזרה לכביש,וכל זה למה?אף-אחד לא מעונין "להקפיץ" מבאר-שבע לערד בוחן-תנועה בערב-חג,כדי שיבדוק אם הרכב תקין או לא,וכך העבריין שוחרר לו לדרכו העבריינית,עם סכון של המשך נסיעה בכבישים של רכב שספק גדול אם הוא בטיחותי בכלל,זוהי השיטה של ארץ חרטא-ברטא,ארץ שמתעלמת מחוקיה שלה.

אהובה.א

New member
זה מזכיר לי

יום אחד לקחתי את אחד הרכבבים למבחן רישוי. אני מכירה את בעל המכון ובקשר טוב איתו. ישבתי במשרד עד שקיבלתי את המסמכים. באותו זמן הגיע בחור למכון ואמר לבעל המכון "החלפתי לך צמיגים". מבין היכן הבעיה? כשנהגים יבינו היכן היתה הבעיה בשאלה בזאת - אולי יבינו למה לא כדאי לנהוג ברכב לא תקין.

אהובה.א

New member
אתה לא היחיד

יש עוד הרבה נהגים כמוך שלא מבינים את המסר. נהג צריך לדעת שאם הוא נוהג ברכב לא תקין - הליקוי חל עליו. את בעל מכון הרישוי מעניינת הבטיחות ולכן הוא מציע לך להחליף צמיגים בשביל הבטיחות בנסיעה שלך. אם אתה נוהג ברכב עבודה , למשל, ויש תקלות למיניהן - 1. אם הבלמים לא תקינים - מה תעשה? תחכה שיחליפו לך אותן? נכון שהרכב הוא של בעל החברה או המקום עבודה שלך אבל בעל החברה לא יגדל את ילדיך במידה וחלילה אתה מאבד בלמים באמצע נסיעה. 2. אם הצמיגים לא תקינים - הכוונה פה לא אם יש תקר כי זה ברור שלא תוכל לנהוג עם תקר - אם הצמיגים נמצאו שאינם טובים לשימוש - מה תעשה? תחכה לטסט או תחליף צמיגים עוד קודם? צמיג תקין לא מתפוצץ בזמן נסיעה. האוויר יורד ואתה מפסיק נהיגה. צמיג שחוק מתפוצץ ועלול להוות סכנה. 3. אם ההגה לא תקין - אתה צריך לדאוג שיתוקן. 4. אורות - אם נשרפה לך נורה ברכב תחכה שבעל החברה יחליף לך נורה? ממש לא. אתה בטח לא תיסע עם נורה אחת או ללא אורות כלל, נכון? לכן התכוונתי כשאמרתי שלעשות מבחן רישוי הוא לא בשביל המכון ולא בשביל משרד התחבורה. הוא בשבילנו אנו. ברגע שנהגים יפנימו עובדה זו - אז לא נצטרך חוקים או "החרמות רכב" למיניהן...

למעלה