עבירות פליליות בדבר העסקת עובדים

tanya1a

New member
עבירות פליליות בדבר העסקת עובדים

שלום רב במקום עבודתי מפרים את זכויותינו בצורה חריגה מאוד ואנו פוחדים להתלונן בפני גוף רשמי מפני שבו אנו חייבים להזדהות - אנו לא יכולים לעשות כן מהחשש לאבד את מקום עבודתנו. אנו מספר רב של נהגי משאיות ואין לנו כתובת שאליה ניתן לפנות בבקשה אנונימית שיגיעו לביקורת אצלנו לחברה. כי ההפרות שמבצעים בחברה הן כבר פליליות כגון: לא נותנים לנו דוח פירוט שעות עבודה ו/או פרמיה שאנו עובדים; ניכויים מהשכר החודשי להפרשות לביטוח מנהלים/מבטחים נוכו אך לא הופרשו במשך כחודשיים;. העסקת העובדים שעות ארוכות (מעל ה- 12 שעות) כאשר אין אישור העסקה משר העבודה להעסיק את העובד מעל ל- 12 שעות. ועוד הרבה דברים פליליים נוספים למיטב ידיעתי, כל הדברים הנ"ל נחשבים כיום לעברה פלילית. נשמח מאוד אם תוכלו להפנות אותנו לכתובת שאליה נוכל לדבר באופן אנונימי ושיגיעו לבדוק את המצב אצלנו בחברה.

Sea Urchin

New member
אין מצב לאכול חרא ולשתוק

אנא פנה לפורום דיני עבודה, וקבל יעוץ איך תוכל להתלונן נגדם ולהגיש תביעה משפטית במקרה שיפטרו אותך.

הזוייה

New member
כמה דברים:

דו"ח פירוט שעות ניתן לקבל מחשב השכר בעת קבלת תלוש השכר בכל חודש, זכותך לבקש זאת, אסור למעביד להעלים מידע מהעובד. פרמיות כתוב בתלוש השכר. לגבי עיסוק מעבר למקובל. יש פה כמה הסתייגויות- עובד שנמצא בתפקיד שהוא דינאמי (כגון: תובלה, מלצרות, וכו'..) המעסיק יכול לדרוש ממנו לשעות נוספות בהתאם לצורך העבודה. נכון שזה נוגד את תנאי ההעסקה אך באותה מדה במידה ולא תהייה עבודה הוא יכול להגיד לך תעבוד רק חצי משמרת במקום לפטר אותך. אני חושבת שבעבודה יש יחסי תן וקח. עובד ייתן מעבר כי המעביד מצפה שתראה נכונות לתת מעצמך מעבר. לא יודעת מאיפה הבאת את הנתונים שאין אישור משר העבודה לעבוד יותר מ12 שע'- זה לא נכון, זה נקרא שעות נוספות. יש סעיף בהסכם העבודה שאומר:" היה והעובד יידרש ע"י ההנהלה בלבד לעבוד שע' נוספות וזאת עקב צרכי עבודה, הן בהמשך ליום העבודה הרגיל והן ביום הפנוי שנקבע לו, יענה העובד בהתאם לנדרש והתמורה- שע' נוספות בכפיפות לחוק שעות העבודה והמנוחה תשי"א ..." האם אתם שייכים להסתדרות העובדים? אם כן תפנו אליהם במכתב שמפרט את המחדלים שלטענתכם קיימים. האם יש לך ועד במקום עבודתך? מעסיקים לא אטומים, העובדים חשובים להם. שים רגע את המרמור והכעסים בצד ובוא תנסה רגע חשיבה חיובית להדברות עם הממונים עלייך. קחו את האדם האסרטיבי מבניכם. קבעו פגישה עם המנכ"ל ובואו אליו עם פתרונות לא עם טענות כי כשבאים מנק' פתיחה שלילית לא משיגים כלום. הממונה עלייך יאהב לשמוע שיש לך רעיונות יצירתיים למציאת פיתרון לבעיות שהועלו. לפעמים מנכ"לים בכלל לא יודעים מה קורה לעובדים שלהם. הם רואים בשורה התחתונה את הכסף שנכנס וזהו. אין מה לפחד כאן ב"לאבד את מקום העבודה" אני בטוחה שאותו מנכ"ל ישמח להקשיב לך אם תבואו בגישה הנכונה. אם מקום העבודה חשוב לך, אתה אוהב אותו. תלחם למענו.

misty10

New member
תגובה להזויה

בתחום של נהיגה יש בהחלט חוקים שצריך לדעת אותם על שעות עבודה. רק בשל הסכנה לתאונות דרכים, אני יודעת שיש הגבלת שעות לנהיגה. אני לא יודעת כמה. אבל לפני שאת כותבת משהו כדאי שתבדקי אותו. כל השאר ממש אהבתי מה שכתבת.

למעלה