עבירות קנס-שמירת הניקיון

לאהלאה1

New member
עבירות קנס-שמירת הניקיון

"השלכה ברשות הרבים או מרשות הרבים לרשות היחיד, של פסולת שהיא שיירי מזון בכמות קטנה, קליפות, ניירות, אריזות קטנות, בקבוקים או בדלי סיגריות"-קנס 250 ש"ח.
כבר לפחות שנתיים משליכים לנו בדיוק אותם דברים אבל מרשות היחיד לרשות היחיד.האם זה אומר שאנחנו לא יכולים לפנות לא לפיקוח ולא למשטרה ומה שנשאר לנו זה רק תביעה פרטית?

השלכת פסולת מרשות היחיד לרשות היחיד

ייתכן שזו עבירה על חוק עזר של רשות מקומית. ראי למשל סעיף 7(א) לחוק עזר לתל-אביב-יפו (שמירת הסדר והניקיון). וזו יכולה להיות גם עבירה של היזק בזדון כהגדרתה בסעיף 452 לחוק העונשין. כך שיש יסוד לתלונה ברשות או במשטרה על מעשה כזה.
לגבי תביעה אזרחית, ראי פסק דין זה.

לאהלאה1

New member
תודה רבה על התשובה.

המצב אצלנו מסובך כי ילדים משליכים את הפסולת.להורים שלהם יש שיטות יותר מתוחכמות,הם זורקים אלינו דברים, שיכולים להבחין בהם רק אם רואים איך זורקים, למשל עלים,כי גם לנו יש עצים,או ענף,ואז גם חושבים אולי בכל זאת זה שלנו.אני יודעת את זה כי במקרה ראיתי אותם עושים את זה.אבל הילדים ,במיוחד קטנים, זורקים שקיות ריקות של צ'יפס, חטיפים, עטיפות של ארטיקים, מקלות של ארטיקים,כוסות חד פעמיות, צלחות חד פעמיות ודברים אחרים.זה לא בכמויות,אבל זה נעשה באופן קבוע.זה הפך כבר לשיגרה-אם הילדים והנכדים שלהם קרוב לגבול איתנו-הפסולת אצלנו.כמובן לילדים קטנים אין אחריות על מעשיהם אבל מצד שני לא יתכן שיהפכו את הגינה שלנו למזבלה פרטית שלהם.הורים שלהם יודעים שזה קורה אבל לא איכפת להם.נראה לי שהם חושבים שאין לנו מה לעשות אם זה כי הילדים אלה שמשליכים את הפסולת.האם יש להורים אחריות על מעשים של ילדיהם הקטינים? במקרה שלנו זה לא מעשה בלתי צפוי ספונטני של הילד אלה דברים שחוזרים על עצמם כבר שנתיים וידועים מראש.
אני מבינה שמצבינו לא כל כך טוב כי הרי מדובר בילדים קטנים ובכל מקרה תלונות שלנו לא ייראו יפה.אבל לא חושבת שהמצב הקיים הוא נורמלי.

הורה אינו אחראי אוטומטית למעשה ילדו

אך אפשר לתבוע הורה על מעשה שעשה ילדו בטענה, שההורה התרשל בהשגחה על הילד או, גרוע מזה, הסית אותו למעשה או שיתף פעולה במעשה וכדומה (ראי גם סקירה זו).

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
לשר הבטחון ליברמן היו לפני מספר שנים בעיות מסוג זה

הוא מצא דרך לטפל בהן בהצלחה, תוכלי לחפש בגוגל איך.

לאהלאה1

New member
הבעיות שלו היו לא בדיוק מהסוג הזה.

ומה לעשות, לא כל אחד בנוי לטפל בהן בדרך שהוא טיפל.

למעלה