עבירת איסור לכלוך והשלכת פסולת שלא נעשתה

eliranz1

New member
עבירת איסור לכלוך והשלכת פסולת שלא נעשתה

שלום ,
נשלח אליי בדואר רשום קנס כספי ע"ס 250 ש"ח מהמשרד להגנת הסביבה ובו נטען שנאמן נקיון ראה לכאורה בדל סיגריה בוער נזרק מחלון רכבי.
הוא כתב את מס הרכב שלי, את התאריך והשעה והתלונן.
אני נהג יחיד ברכב, אינני מעשן ומעולם לא עישנתי. זועם ונרגז כתבתי מכתב למשרד להגנת הסביבה וטענתי את הנכתב לעיל, כמו כן ציינתי כי הנני קצין שומר טבע ומחנך את ילדי על ערכים של שמירה על נקיון ארץ ישראל. הטיעון שלי נדחה. ביקשתי להישפט.
יחד עם זאת מס' עובדות ראויות לציון:
1.לא זרקתי בדל סיגריה מהחלון, יתרה מכך, לא השלכתי לכלוך מחלון הרכב מעולם (בטח שלא במכוון)
2.את התלונה והדוח קיבלתי לבייתי כשנה וחודשיים לאחר שנעשה המעשה לכאורה.
3.נאמן הניקיון לא עצר אותי ולא פנה אליי כשראה את המקרה(כנראה שהוא איננו חייב בכך עפ"י חוק בכדי להתלונן)
4.השעה שננקבה בתלונתו היא שעת לילה ולאחר השקיעה, כך הגיוני שהתבלבל וחשב שבדל הסיגריה נזרק מרכבי, אך בעצם נזרק מרכב קרוב.

ימי החופש שאצטרך לקחת עבור היעדרותי מהעבודה שווים הרבה יותר מאשר גובה הקנס, יחד עם זאת
זה ממש מרגיז שבוחרים עבורך למי ל"תרום" כסף. אעדיף לתרום אותו בדרכים הגונות וישרות.

לפי פסקי דין שקראתי באינטרנט (ואין לי ניסיון בכך ולא בסוגיות במשפטים) ראיתי שנטיית השופטים היא לתת אמון מלא לנאמן הנקיון ללא הטלת ספק בטעות אנוש מבחינתו.

אני לא יודע אם להיות צודק או להיות חכם, אם ללכת למשפט להישפט ולקחת סיכון שיוכל להטיל עליי קנס כספי כבד יותר, או שמא להלחם על חפותי - על לא עוול בכפיי.

אבקש את המלצותיכם המקצועיות בנושא.
תודה רבה

Joseph Farkash

New member
נסתרות דרכי אידיוטים לא שימושיים...

בוקר אחד, לפני כשבועיים, מתדפק על דלתנו פקח תברואה של העיריה בה אנו מתגוררים, מוסר לידי אשתי דף התרעה על כי עלינו לפעול בתוך 14 יום לסלק את ערימות הפסולת מחצרנו ולבער את מחילות העכברושים והנחשים בה...
&nbsp
גינתנו וביתנו הם אחד מהמטופחים, הנאים והמושקעים בעיר...אבל האידיוט אפילו לא טרח להרים עיניו כי להיווכח עד כמה מכתב זה מגוחך...
&nbsp
אלה מנהלים לנו את החיים...בערלות לב, בטימטום וברשעות. כעת לך שלוף את האבן מן הבאר...
&nbsp

לדעתי האישית?

שלם את הקנס. זה יהיה הדבר הנכון לעשות.
זה יחסוך לך המון עצבים, עוגמת נפש, ימי עבודה, התקשקשויות שלא יובילו לשום מקום.
חבל על הזמן שלך ועל העצבים שלך.
שלם, שים את זה מאחוריך.
אנחנו צריכים לבחור את המלחמות שלנו בחיים.
זו לא מלחמה שאתה צריך להיכנס אליה, לדעתי כמובן.
בהצלחה.

rikola2

New member
אם הוא ישלם, הוא יודה ב "אשמה"

היית משלם 250 ש"ח סתם ככה?

משלם כמו נמר..

האמת? גם לי היה בעבר מקרה כזה. זהה למה שהוא מתאר.
גם אני קיבלתי דוח הביתה על זריקת סיגריה מהחלון.
אני אדם מעשן, גם ברכב, אבל אני לא זורק בדלים מהחלון, אין מצב כזה.
שילמתי את הדוח. ויום למחרת שכחתי מזה.
שמע, צריך לדעת מתי להילחם, כי מלחמה כזו היא מלחמה ארוכה ומתישה, מלאה ביורוקרטיה, ובסופה, סביר להניח שבית המשפט לא יקבל את הטענה של פותח השרשור שהוא לא זרק כלום מחלון הרכב.
תאמין לי שיום עבודה או יותר, מכתבים, התרוצצויות, בתי משפט וכ'ו - שווים הרבה יותר מ - 250 ש"ח.
לא תמיד צריך להיות צודק. רוב הזמן, עדיף פשוט להיות חכם.

רוב הזמן נח

Well-known member
מה זה בכלל השטות הזאת "נאמן נקיון" ?

נראה כמו סוג של שחיתות.
אולי שווה שאנשים יסרבו לשלם ויעשו הרבה רעש סביב הנושא (רצוי גם בתקשורת בתוכניות השונות)
בשביל שהדבר הזה יפסק.

מי שמשלם על עברה שלא ביצע, רק מעודד את המושחתים להמשיך ולחייב אנשים נוספים על עברות שלא ביצעו.

rikola2

New member
המדינה כל כך נקיה ומבריקה

שזריקת בדל סיגריה עולה לאזרח 250 ש"ח. איפה ההגיון פה.
לדעתי אסור לשלם ככמו שהחבר שמתחתי כתב, כדי לא לעשות
את החיים קלים כל כך לנאמני נקיון הזויים.

רוב הזמן נח

Well-known member
אני נגד קנסות כספיים. אבל מי שבאמת מלכלך..

אני בעד שיעמידו אותו לדין על זה.

ב ר ז י ל י

Active member
מנהל
תבדוק אם אין התיישנות

במידה וכתובתך היתה מעודכנת במשרד הפנים והרכב רשום על שמך ואינו רכב חברה או שכור - יתכן מאד ושנה וחדשיים הם מעבר לזמן שצריך לשלוח את הדו"ח.
זה שאינך מעשן לא מוכיח, יתכן והבדל נזרק ע"י נוסע.
במידה ויתקיים משפט (וזה לא בטוח כי לא כל הרשויות ערוכות למשפטים מסוג זה) נותן הדו"ח יובא להעיד בישיבה השניה (ישיבת ההוכחות) ותוכל להקשות עליו בשאלות זיהוי הרכב (אולי טעה במספר בגלל החשכה) שאל גם על יצרן וצבע (אולי הרכב מזויף) ושאל מאיזה חלון נזרק הבדל (אם מחלון הנהג ואתה לא מעשן זה משחק לטובתך)
ואשר לסעיף 3 - לנאמן ניקיון אין סמכות לעצור אותך.
וכן - בית המשפט נוטה להאמין לנאמן הנקיון (ולכן עלייך לנטוע בו ספק סביר) מאחר ולו אין אינטרס לדפוק אותך אישית בעוד שלך יש אינטרס לחסוך את הקנס.

למעלה